• 11 redenen waarom wij rimpels krijgen

11 redenen waarom wij rimpels krijgen

2015-12-06T11:02:53+01:00december 6th, 2015|Huidverzorging|0 Reacties

Laatste update: door

11 redenen waarom wij rimpels krijgenrimpels

Ben jij het moe elke ochtend op te staan en weer een nieuwe rimpel of nieuw lijntje op je gezicht te ontdekken?

Veel mensen denken dat huidsveroudering, en vooral de snelheid daarvan, genetisch bepaald is. Maar huidsveroudering ontstaat door vele factoren, genetica is daar maar voor 20% tot 30% verantwoordelijk voor.

Dus je kunt er meer aan doen dan je misschien zou denken. De meesten weten al hoe belangrijk het is zich door middel van zonnebrandcrème te beschermen tegen UV stralen, maar hier zijn 11 minder bekende factoren die huidsveroudering veroorzaken.

Evenals een manier om het effect tegen te gaan.

1. Suiker

Bevat je dieet veel voedingsmiddelen met suiker? Kun jij de snoeppot ook niet zo goed laten staan? Misschien dat dit dan helpt.

Als suiker opgenomen wordt door het bloed vindt er een proces plaats dat glycosylering heet. Wat dat inhoudt is dat de suiker zich bindt met eiwitmoleculen waaronder collageen en elastine.

Collageen en elastine zijn belangrijke vezels in de huid, en de aantasting door suiker veroorzaakt een slappe huid (en daardoor een hangende huid) en rimpels.

Hoe je dit kan voorkomen is vrij simpel, namelijk minder zoet eten. Dus laat die snoepjes en andere zoetigheden staan.

Maar denk bijvoorbeeld ook aan frisdrank. Daarnaast moet je ook rekening houden met dingen die niet gelijk associeert met suiker zoals honing, witte rijst en wit brood. Deze voedingsmiddelen worden door het lichaam snel omgezet in suiker.

Heb je toch behoefte aan iets zoets? Kies dan liever