Stoppen Met Roken

Laatste Update: 4 april 2017

Hoe snel gaat je gezondheid erop vooruit als je stopt met roken?

stoppen met roken gezondheidsvoordelenDat stoppen met roken moeilijk is zal elke verstokte roker bevestigen. Nicotine is niet enkel fysiek maar ook psychologisch erg verslavend. En omdat er overal om ons heen gerookt wordt en tabaksproducten op zowat elke straathoek te koop zijn hebben mensen die gestopt zijn het soms erg moeilijk om dat ook te blijven.

Heb je motivatie nodig? Hieronder een overzicht van wat de wetenschap heeft vastgesteld over de invloed van stoppen met roken op ons lichaam en op het risico voor het krijgen van een aantal typische rokersziektes. Al na 20 minuten voel je de eerste positieve effecten, zo blijkt.

En die effecten worden de komende 15 jaar(!) alleen maar beter.

Indien je nu meteen stopt met roken:

 • Binnen 20 minuten

Je bloeddruk en hartslag zullen terug normaal worden. Dit verlaagt meteen het risico op het krijgen van een hartaanval. Je bloedcirculatie zal verbeteren, vers bloed bereikt je vingers en tenen en die kunnen daardoor beginnen tintelen.

 • Binnen 8 uur

De nicotine- en koolmonoxidewaarden in je bloed vallen terug tot de helft. Koolmonoxide is dezelfde rook als die uit de uitlaat van je auto komt. In hoge dosissen is koolmonoxide fataal. In lage dosissen, zoals bij sigaretten veroorzaakt het kortademigheid en een versnelde hartslag. Je zuurstofwaarden zullen terug normaal worden. Dit helpt je uitgedroogde huid en haar zich te herstellen van de effecten van het roken.

 • Binnen 24 uur

Zal de koolmonoxide volledig uit je systeem verdwenen zijn en zullen je longen overtollig slijm en andere afvalstoffen uit rook beginnen verwijderen. Je zal misschien merken dat je een beetje begint te hoesten of een pijnlijke keel krijgt. Dit komt omdat er nieuw longweefsel begint te groeien.

 • Binnen de 48 uur

Er is geen nicotine meer in je lichaam en je smaak- en reukzin gaan er geweldig op vooruit. Eén bijwerking die je misschien zal ondervinden is dat je je wat duizelig voelt doordat de koolmonoxide je lichaam verlaat. Maar je begint nu al de eerste financiële voordelen te merken van het geld dat je bespaart doordat je geen sigaretten meer hoeft te kopen.

 • Binnen de drie dagen

Je ademhaling gaat makkelijker omdat de bronchiale buisjes in je longen zich ontspannen. Je concentreren is misschien wat moeilijk omdat je een beetje moet afkicken van de nicotine. Maar je gaat je wel veel energieker voelen.

 • Binnen de twee tot twaalf weken

Je zal jezelf misschien vaak wat geïrriteerd voelen en rusteloos of zelfs depressief. Dit is een deel van het afkickproces. Tot wel 60 procent van de rokers zegt dat ze last hadden van deze bijwerkingen binnen de eerste vier weken dat ze gestopt waren met roken. Je drang naar een nieuwe sigaret zal nu erg sterk zijn maar hier mag je niet aan toegeven. Je bloedcirculatie zal er ondertussen al veel op vooruit gegaan zijn. Dit zorgt ervoor dat je huid meer voedingsstoffen aangeleverd krijgt en er gezonder gaat uitzien.

 • Binnen de drie tot negen maanden

Je longfunctie zal nu tot wel 10 procent verbeterd zijn omdat er zich nieuwe cellen in je longen beginnen te vormen. Ademhalingsproblemen en hoestbuien die je had toen je nog rookte zullen nu verleden tijd zijn. Rond deze tijd zal je ook merken dat je meer eetlust hebt. Ongeveer 70% van de ex-rokers bevestigen dit. Voor veel rokers is dit een reden om niet te stoppen. Ze zijn bang erdoor te verdikken. De gewichtstoename is volgens studies echter meestal erg klein en verwaarloosbaar.

 • Binnen één jaar

Het risico op het krijgen van een hartaanval is nog slechts de helft van dat van iemand die rookt. Na vijf jaar is ook het extra risico dat je liep op het krijgen van een beroerte volledig verdwenen.

 • Binnen 10 jaar

Het risico dat je loopt op het krijgen van longkanker is nu nog slechts de helft van dat van een roker. De pre-kankercellen die je in je lichaam droeg toen je nog rookte zijn ondertussen ook vervangen door nieuwe gezonde cellen.

 • Binnen 15 jaar

Het risico op het krijgen van een hartaanval wordt weer even klein als dat van iemand die nooit gerookt heeft. Ook je huid zal zich volledig hersteld hebben van de schade veroorzaakt door roken. Proficiat!

En jij? Wanneer heb jij die laatste sigaret gerookt? Twintig minuten geleden? Dan ben je al twintig minuten op weg naar een veel gezonder leven! Wat zijn jouw ervaringen of tips in verband met stoppen met roken? Laat het me weten!

stoppen met roken infographic

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

 1. Ik ben gestopt met roken in december .
  Ik ben 8 kilo er bij.
  Ook heb ik last van kortademigheid, dat ervaar ik tijdens het sporten.
  Mijn stofwisseling is van slag en ik ook nu!

  1. Hallo Irene,

   Fantastisch dat je sinds een half jaar gestopt bent met roken! Gefeliciteerd. Maar dan krijg je er 'plotseling' 8 kilo bij. Het is dé grote valkuil als je stopt met roken, dat is bekend. Het is zaak om extra op je eten te letten na het stoppen, nog meer dan normaal. Probeer echt die 8 kilo er weer af te krijgen, want dat kan best de oorzaak zijn van je kortademigheid.

   Veel succes,
   Jack

   1. Hoi,

    Ik wil even reageren op die kortademigheid. Ook ik ben nu Hoera!!! 3 maanden gestopt met roken.
    Ik ben er ongeveer 4,5 kilo..6 op zijn ergst bij gekomen. Ongeveer 3 zijn er weer vanaf..met sporten en hulpmiddeltje.
    Maar ook ik ben benauwd en kortademig en heel verkouden.
    De ene keer gaat het steeds beter met mijn gezondheid, de andere keer is het petje pitamientje 🙂
    Voor mij zijn de kilo's voor mijzelf een ramp.. maar als ik naar mijn BMI kijk nog steeds een gezond gewicht.
    Ik ben 170 en woog gemiddeld tussen de 60 en 63 kilo..wisselend dus..
    Het zwaarst woog ik zo ongeveer 66/ 67 kilo.. was ik zeer zeker niet blij mee.. maar als je dit neemt samen met mijn lengte nog geen rede tot ongerustheid of benauwdheid.
    Zelf merk ik dat mijn allergieën erger worden, nu ik gestopt ben. Maar natuurlijk zijn er heel veel voordelen.. de keren dat ik fit ben..voel ik me ook echt fit.. je word jonger geschat.. en raar maar waar ik geniet van het ruiken van de bloesem aan de bomen.
    En niet meer die stress om te roken.
    Groetjes Sandra

    1. Goed van je dat je gestopt bent met roken! Dat was de allerbelangrijkste stap om te nemen.
     Maar om nu je gewicht onde contrôle te houden, moet je hard werken. Veel sporten en op je voeding letten!
     Maar dat is op zich niet erg, want dat komt ten goede aan je algemene gezondheid.

     Doorzetten!

   2. Hallo
    Ik ben gestopt sedert 2 maanden nu en dacht me veel fitter te voelen.
    Maar dat is helemaal het geval niet. In de hotyoga heb ik het lastiger met ademhalen dan voordien en al zeker wanneer we met ons voorhoofd naar onze kniën moeten (choke the throught) krijg ik het sneller benauwd. Ook lopen (joggen) vind ik lastiger dan voordien. Heb ook sedert een tweetal weken lichte keelpij en extreem droge mond s ochtends.... Is dat normaal???
    Verder weeg ik nu 66 kg ipv 63 kg ervoor en die krijg ik er niet af, ben 50 ondertussen.
    Alvast bedankt voor de raad. Groetjes, Petra

 2. Na bijna 2 jaar gestopt te zijn met roken ben ik nu op een punt gekomen dat ik me niet kan voorstellen dat ik gerookt heb. Mijn vermogen om te ruiken grenst aan het paranormale, het is ongelooflijk wat ik allemaal ruiken op grote afstand en hoeveel aroma's en geurtjes ik kan onderscheiden, ik lijk wel een hondje. Ik kan ook o.m. tuiken wie er wel, en wie niet rookt ook al hebben geen sigaret aan, binnen of buiten, ik ruik ze gewoon. Stonk ik nou ook zo toen ik nog rookte...?

  Antonius

 3. Na de afgelopen twee maanden al een keer eerder een week gestopt te zijn, en een preek van de kinderen tijdens de vakantie, ben ik nu dan toch eindelijk definitief gestopt. Het is pas de derde dag, maar ik weet gewoon dat het nu voor het 'eggie' is. Mijn lichaam protesteert wel, want ik loop constant een beetje te kuchen en met name de eerste minuten voordat ik ga slapen. Ik ben ook wat duizelig en zeer onrustig. Vooral 's avonds als het wat rustiger is krijg ik een enorme trek in allerlei snacks. Op dit moment probeer ik daarom overdag allerlei activiteiten te verzinnen en 's avonds lekker vroeg naar bed te gaan. Vooral niet vervelen en niet voor de tv hangen, dat lijkt de remedie!

  1. hey hil,
   ik ben 16/11/15 gestopt met roken tydens mijn vakantie in Mexico ... mijn partner rookt niet dus is het iets makkelijker maaaaaaar...
   ik geef je deze tip mee
   De Kwit APP !!!
   houd he heel de tijd bezig en gemotiveerd! sucses

   1. Bedankt voor de tip! Meteen gedownload. Ben vandaag pas gestopt met roken dus hopelijk gaat hij me bijstaan 😉

 4. Mijn echtgenoot is 14 jaar geleden gestopt met roken, destijds rookte hij bijna twee pakjes per dag. Nu sinds een paar mnd is hij weer begonnen... Het begon met 1 a 3 sigaretten per dag en inmiddels zit hij op ruim een pakje...
  Ik ben er zo kwaad en teleurgesteld over ( heb zelf nooit gerookt) hoe kan ik hem helpen te stoppen voor de tweede keer...?

  1. Hallo Carmen,

   ik kan mij goed voorstellen dat u teleurgesteld bent. Echter, oude gewoontes zijn niet altijd eenvoudig te doorbreken, helemaal wanneer het lichaam hunkert naar nicotine. Ik heb zelf in mijn studenten tijd af en toe gerookt en het heeft letterlijk jaren geduurd voordat de verleiding helemaal weg was.

   Een goede tip is om eens te kijken naar de elektronische sigaret, dit kan een handig hulpmiddel zijn om te stoppen met roken. Zodoende hoeft de gewoontevorming niet direct omgegooid te worden.

   https://www.optimalegezondheid.com/de-elektronische-sigaret-een-betere-manier-om-te-roken/
   https://www.optimalegezondheid.com/is-de-e-sigaret-ongezond/

   Een goede tip is overigens om een soort regel te maken om gewoontevorming te doorbreken. Denk aan bijvoorbeeld alleen buiten te roken, of roken daarna wandeling moeten maken etc.

   Verder is het altijd aan te raden om een cursus te volgen of een aantal boeken aan te schaffen over stoppen met roken, al is het alleen om beter begrip te krijgen voor een niet roker.

   Succes!

   Groetjes,

   Jack

 5. Ik ben nu bijna een week gestopt, dat doe ik wel vaker en elke keer dat ik weer begin leer ik nieuwe valkuilen van mezelf kennen. Ik drink voorlopig ook geen alcohol meer omdat ik weet dat ik met alcohol de verleiding van een sigaret nauwelijks kan weerstaan. Sporten werkt voor mij ook prima om de spanningen in mijn lichaam te verlagen!

 6. Hoi allemaal. Stoppen met roken is niet niks. Het stoppen staat gelijk volgens 12 stappen klinieken aan heroïne

  1. Sorry?

   Het spijt me heel erg maar dat Is zó niet te vergelijken. En ik weet het uit ervaring. Ik ben ruim 18 jaar geleden gestopt met heroïne.

   En sinds een week gestopt met roken.
   Lichamelijk niet te vergelijken!

   Het enige vergelijk wat ik heb kunnen vinden Is dat het verstandig Is om geheel nieuwe gewoontes en gebruiken aan te leren.

   Nu mijn routine anders Is dan normaal denk ik minder aan roken.

   Maar de valkuilen en afkickverschijnselen zijn niet te vergelijken.

   Alhoewel ik niet weet of het lichamelijk afkicken van nicotine heftig Is als je nooit afgekickt bent van heroïne.

 7. Allereerst Jack bedankt voor je fantastische adviezen.

  Ik ben gisteren gestopt met roken nu voor de derde keer ( ik hoop dat het nu wel gaat lukken ).
  Ik ben iedere keer dat ik ben gestopt met roken wederom begonnen te roken omdat ik niet in gewicht wilde aankomen ( misschien was dit wel een smoes om weer te beginnen )
  echter heb ik nu mijn dochter beloofd om absoluut niet meer te beginnen..
  Ik voel me vastbesloten en zeker. Daarnaast gebruik ik nicotinekauwgom van 4 mg.

  Heb jij nog enige sterke adviezen voor mij ?

  Alvast bedankt.

 8. Hoi, ik ben nu 2 jaar van het roken af. En geloof me, ik was een verstokte rookster, 2 pakjes per dag was niets.
  Ik was ook helemaal niet voornemens om te stoppen met roken, maar op een goede dag werd ik wakker, en na mijn eerste kopje zwarte koffie had ik nog geen sigaret opgestoken. Dat was raar, want dat was het eerste wat ik altijd deed, eerst een kopje zwarte koffie, dan een sigaretje en eer ik naar mijn werk ging had ik er al een stuk of 6 op. Het was 9 uur en ik dacht: nou weet je wat? Voor de zekerheid neem ik mijn sigaretten mee, want stel je voor dat ik zonder zit straks. Maar ik ben gaan werken zonder tussendoor te roken en ook s'avonds na het eten en tijdens de honden uitlaten niets gerookt. En ook nergens last van. Ook de daarop volgende dagen geen enkele behoefte. Ik had wel altijd mijn pakje sigaretten bij me ''voor het geval dat''! Maar na 2 weken had ik zoiets van: nou, ik gooi ze uit mijn zak ((maar weggooien vond ik nog zonde, want zo goedkoop zijn ze niet). Na een maand vond mijn man het ook welletjes en is ook in 1 keer gestopt. Ik had ''puffertjes'' van de dokter (al járen!) 4 keer per dag, twee verschillende soorten. EN wat denk je? Na 2 weken merkte ik dat ik meer uithoudingsvermogen had. Echt na 2 weken! Dat motiveerde me enorm! Ik gebruik geen puffertjes meer, Ik voel me super fit. En ja...ik woog 62 kg. en kwam er dik 12 aan. Maar sinds 6 weken flink aan het trainen en lijnen en ik ben er al weer 8 kwijt! Dat is misschien het enige nadeel, want zelfs al snoep je niet heel erg, aankomen doe je altijd na het stoppen met roken. Mijn dieetiste vertelde dat het 2 jaar duurt voordat je stofwisseling weer op gang komt. Of dat waar is weet ik niet, maar ik ben in ieder geval na twee jaar weer bijna op mijn oude gewicht, voel me fit, je huid wordt veel mooier, en nee...behoefte heb ik nooit meer gehad! Sterker nog, ik ga het nu echt bij anderen ruiken en kan me niet voorstellen dat ik zo vies veel gerookt hebt. Mijn man rook als snel als anderen roken, dat heeft bij mij even geduurd. Ik zeg weleens: ''Ik ben waarschijnlijk doorgerookt geweest'', want ik had er zonder ooit te overdenken te stoppen, ineens helemaal genoeg van. En: als ík het kan, kunnen jullie het zeker! Groetjes, Monique

  1. Hallo,
   Ja stoppen met roken kan ongelooflijk lastig zijn.... Ik lees het boek " de opluchting" van jan geurtz ... Ik kan vertellen ... Ik ben heeeellll blij ...tijdens het lezen van het boek , mag en kan je gewoon door roken ... Het grappige is ... Is dat ik halverwege t boek .. Écht gewoon geen zin meer had ... Het voordeel vind ik nu , dat ik nog steeds het boek lees, tips krijg over hoe ik straks kan handelen als ik gestopt ben .... Maaarrrr omdat ik al op dat punt zit wat ik lees ... Heb ik daar nu mijn voordeel mee... Want de tips kan ik nu al gebruiken ... Waar ik tegen aan loop, lees ik in het hier en nu ... Ennn wat ik fijn vind je moest jezelf een brief schrijven ... Een soort back to the future ... Haha ... Nou ... DOEN !!! Helpt écht !!! Waarom , wat je wil, waar je van baalt als roker, etc schrijf naar jezelf als dat je een beste vriend(in) zou steunen ... Dát werkt
   Succes iedereen ( ps ik zit n m'n eerste week als niet -roker)

   Ruby

   1. Hallo,

    Ik ben ook gestopt met behulp van dit geweldige boek van Jan Geurtz " De Opluchting". Ik heb bijna mijn hele leven gerookt, zeg maar 40 jaar, en ook bijna elke dag een blowtje gerookt, maar het is me toch gelukt te stoppen met roken en blowen. Dat was ook de reden waarom ik dacht dat het wel nooit zou lukken om te stoppen, want stoppen met blowen, ik kon het me niet voorstellen. Mijn oudste broer overleed begin 2015 aan longkanker, mijn vader is ook aan longkanker overleden. Beide waren verstokte rokers, net als ik. Ook de rest van mijn familie en mijn vrouw rookt, allemaal obstakels dus. Toch heb ik de kracht gevonden om te stoppen. Eind januari ben ik jarig en ik dacht, als dat geweest is en het verjaardagsfeestje is geweest, dan ga ik stoppen. Op zondag 31 januari heb ik de hele dag de tijd genomen om het boek rustig te lezen. Gewoon gerookt en geblowd, en zo telkens een hoofdstukje lezen. Even roken, wat anders doen, dan weer een hoofdstukje en zo voort. Het werd avond en het eind van het boek kwam in zicht. Ik heb die avond nog flink gerookt en af en toe een blowtje, Het laatste hoofdstuk kwam eraan en dat heet 'De laatste sigaret" Ik rook shag, dus ik heb een heel mooi shagje gedraaid, er een foto van gemaakt, en toen eerst het laatste hoofdstuk gelezen. Het was zo tegen twaalf uur en toen ben ik naar het laatste shagje gegaan en ik dacht nu ga ik hier eens even nog flink van genieten, maar het was zo raar. het smaakte me niet meer!? Na twee trekjes vond ik het echt niet lekker, en na het derde trekje heb ik het shagje uitgedrukt in de asbak, en alles, de buil met shag, de asbak, de aansteker, het laatste stukje hasj in de kliko gegooid. Ik ben naar bed gegaan en heb vanaf toen geen tabak of hasj meer aangeraakt. Ik kan het zelf eigenlijk ook niet geloven, maar ik rook en blow dus nu al bijna een half jaar niet meer. En echt, als ik er aan terugdenk, zoveel moeite heeft het me eigenlijk niet gekost. De eerste twee weken zij niet fijn, o,k, maar daarna gaat het gewoon vanzelf. Ik vond de geur van rook eigenlijk ook best wel vies. Op mijn werk roken weinig mensen, eigenlijk alleen de schoonmaakster. En als ik dan in het kantoor zat en zij kwam binnen, vond ik dat zo vies om te ruiken. het hele kantoor vulde zich met haar rokerslucht. Ik dacht, shit, dat hebben andere mensen dus ook bij mij geroken. Wat een vieze gore dode lucht is dat zeg. Ik ben zoooo blij, zooo opgelucht dat ik niet meer hoef te roken, dat ik er niet meer aan hoef te denken. O.k ,ik ben wel 8 kilo aangekomen en daar baal ik van, dat is voor mijn vrouw ook het grootste obstakel om te stoppen. Maar ik denk echt dat het me gaat lukken die 8 kilo er weer af te krijgen, ik loop veel hard en fiets veel. Ik heb alleen niet, wat je zo vaak hoort, dat je meer energie en conditie hebt. Maar het gaat mij echt om mijn gezondheid, ik wil langer leven, ook voor mijn jongens van 12 en 14 jaar, die het helemaal tof vinden dat ik gestopt ben. Dus, ook al rook je nog zo lang, als je echt wilt stoppen, koop dat boek,(of een ander) , plan een ' stop dag', neem de hele dag de tijd ervoor, je mag 'lekker' roken tijdens het lezen en de volgende dag ben je een niet-roker. het is eigenlijk een kwestie van niet meer de volgende opsteken. Ik wens echt iedereen die wilt stoppen, de kracht om het te doen. Doe het!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 9. 18 dagen niet gerookt na 30 jaar een pakje per dag. het is zwaar,maar de voordelen zij nu al ongelooflijk en het zelfvertrouwen groeit elke dag.ik zeg niet dat ik het ga halen,maar ga toch men uiterste best doen.

 10. ik ben nu 6 weken gestopt met roken na 53 jaar. ik ben nu kortademig en heb vermoeide benen.
  totaal geen conditie meer. wat moet ik doen om de benauwdheid te verminderen.

  1. Beste Lynn,

   Ik adviseer je om een afspraak te maken met de huisarts. Dit om uit te sluiten dat je klachten niet door iets anders dan het stoppen met roken veroorzaakt worden.

   Succes!
   Jack.

 11. Hi allen,

  ik ben nu ruim 2 weken gestopt en voel me er heel goed bij, en trots op mezelf. Ik voel dat ik echt ben gestopt en nooit meer ga roken. Ik was er ook helemaal klaar mee.. Ik heb niet eens heel sterk de behoefte in een sigaret, alleen de gewoonte van het roken merk ik nog wel op. Zoals nu met mooier voorjaarsweer, dan zou ik in de tuin gaan zitten MET een sigaret... Dat kan me nog een rusteloos gevoel geven.. In plaats daarvan doe ik een klusje in huis, ik zoek in ieder geval afleiding..;-)
  Sinds ik gestopt ben, ben ik verkouden en dagelijks keelpijn en in de ochtend hoesten. Terwijl ik echt nooit een 'hoestje' had toen ik nog wel rookte... ook heel kortademig als ik fiets, heel maf nooit gehad. Hoop dat dit snel weggaat, want de voordelen van stoppen voel ik nu nog niet echt. behalve dat ik merk dt m'n huid er stukken beter uitziet, qua kleur en elasticiteit, HEEL groot voordeel!
  Grote angst is het zwaarder worden, ik ben een vrouw van 39 en ben best ijdel, doe graag m'n best er goed uit te zien, qua sporten, kleding en uiterlijke verzorging. ik voel zeker de behoefte meer te eten en ook als let je supergoed op, je leest dat je sowieso zwaarder wordt als je stipt. Maar is dat ook echt zo?? "t is nogal wat; EN stoppen met roken EN op je eten letten... 😉

  1. Hoi lezers , in ieder geval hou de moed er in . Zelf heb ik meer als 30 jaar gerookt , en zwaar gerookt.
   Na verschillende pogingen om te stoppen met roken ( op karakter dus ) heb ik op aanraden van mijn huisdokter
   champix geprobeerd .. resultaat 4 maanden sigaret vrij . Voor mij hoeft het niet meer , het roken dan . Ik ben blij dat ik dit gedaan heb .

 12. Hallo allemaal, ik heb zondagavond mijn laatste siraget gerookt en sindsdien loop ik tegen de muren op hahah. Ben onrustig, drang om te roken is hoog maar ik ben vooral moe! Ik slaap gemiddeld zo'n 15 uur met gemak en nog ben ik zo lusteloos. Hoe lang blijven die bijverschijnselen ??

  1. Dit is per persoon verschillend, Inge.
   Maar na een paar weken moeten de bijverschijnselen wel minder worden, maar nogmaals, dit verschilt per persoon.
   In ieder geval doorzetten!

   Fijn weekend,
   Jack

 13. Hallo, ik ben nu een maand gestopt ik heb geen behoefte om te roken.....alleen ik ben zo apathisch als wat.... loop als een zombie rond en vergeet wat ik aan het doen bent....dit is zo vermoeiend. Zijn er meer stoppers die daar last van hebben?

 14. Hallo allemaal,
  Ik ben sinds 7 uurtjes aan het proberen om te stoppen met roken.
  Nu lees ik hier en daar op het internet dat in een keer stoppen met roken helemaal niet goed voor je is..
  Klopt dit? Kan ik het beter afbouwen of zijn het fabeltjes en kun je ook in een keer stoppen zonder enige kwaad?

  Groetjes

  1. Hoi Kelly,

   In een keer stoppen kan natuurlijk helemaal geen kwaad, maar je lichaam moet zich aan gaan passen aan de nieuwe situatie en zal daardoor de bekende ontwenningsverschijnselen gaan vertonen.Het is een persoonlijke keuze: langzaam afbouwen of in 1 keer stoppen. Beide hebben voor- en nadelen.

   Heel veel succes!
   Jack

   1. Vanaf januari ben ik gestopt met suiker eten en drinken. Dat was even afkicken maar nu ben ik 24 uur gestopt met roken en heb het ontzettend zwaar. Alles tintelt en
    ik heb restless legs. Als ik zo lees wat me nog te wachten staat wordt ik echt een beetje zenuwachtig.

  2. Beste kelly, ik ben gisteren om 18:00 gestopt met roken,zonder hulp middelen, tenslotte ben je if zijn we allemaal begonnen met roken zonder hulp:) gewoon stoppen met roken! Jij bent de baas over je lichaam niet de sigaret!

 15. Ik ben nu ruim een half jaar getopt met roken en mijn lichaam was helemaal ontregeld. Ik was vaak ziek en ik had allemaal rare klachten omdat mijn schildkier veel te snel ging werken (angstig, draaierig, snelle hartslag, trillen etc.) Weet iemand of dit vaker voorkomt? Ik ben nu wel veel gezonder gaan leven waardoor ik wat 'aardiger' voor mijn schildklier ben geworden. Ik heb het idee dat het ietsjes beter gaat..
  Natuurlijk ben ik ontzettend blij om van het roken af te zijn en ik weet dat ik daar in de toekomst echt echt profijt van zal hebben. Alleen herken ik nu mijn eigen lichaam niet meer terug...

  1. Ik ben bijna een jaar gestopt 50 jaar gerookt en wat jij schrijf heb ik nu nog steeds mijn lichaam is nog steeds van slag ben benieuwd warneer dit over ga volgens mijn huisarts moest ik 1 1/2 jaar er voor uit trekken dus ik hou dw moed er maarin

 16. Je moet als roker overtuigt raken van het feit dat je niet prettig ruikt. Laten we zeggen dat je stinkt.
  (Je huid , je kleren en uit je mond.) Daar is geen parfum, spray of lotion tegen bestand.
  Pas als je dit in de gaten krijgt ben je al een stuk op weg om je laatste peuk uit te blazen.
  Over de gezondheid hoeven we het dan nog niet eens te hebben.

 17. Het beste medicijn voor een gezonder en vooral vrijer leven is heel simpel... NIET ROKEN..

  Zelf jarenlang een zware roker geweest dus ik kan me de angst en gevoelens van onbehagen voor en tijdens het stoppen heel goed voorstellen.. Deze gevoelens zijn echter goed te managen en zelfs weg te relativeren. Beschouw het "stoppen" eens als iets positiefs: je krijgt je verslavingsvrije leven terug! Het zou misschien "terugkrijgen" moeten heten in plaats van "stoppen" :)..

  Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid en lees er desnoods een boek over. Dat maakte voor mij het "stoppen" veel makkelijker dan ik van te voren bang voor was.

 18. Wat een mooie verhalen allemaal! Stoppen met roken is echt iets om trots op te zijn. Mij lukt het maar nauwelijks. Steeds na twee dagen stoppen koop ik weer stiekem een pakje sigaretten en rook dan ook weer stiekem natuurlijk, af en toe een sigaret. Ik gebruik pleisters, de ene dag wel en de andere dag weer niet. Ik ben morgen twee weken "gestopt" voor mijn omgeving maar ik kan de slechte gewoonte nog niet helemaal achter me laten. Iedere keer dwing ik mezelf weer om niet te roken en dan lukt het weer twee dagen, daarna wil ik weer roken. Ben ook heel erg bang om vreselijk aan te komen en ik ben echt steeds lusteloos en doodmoe: mis mijn sigaretje gewoon. Hoe krijg ik toch helemaal die knop om? Ik wil wel echt heel graag, maar heb kennelijk niet zo'n sterke ruggengraat op dit gebied. Als ik dan weer die eerste sigaret opsteek ben ik duizelig en vraag ik aan mezelf: "was dit het nou waar je zo naar verlangde" Momenteel zit ik alweer een dagdeel zonder sigaretten en dat lukt me dan wel weer, maar voor hoelang?

  1. Hallo Caroline,

   Jouw verhaal herken ik helemaal. 18 jaar gerookt, pakje per dag! Je moet je gedachten/denken over het roken eerst veranderen. Ik ben nu 3 maanden zonder al te veel moeite gestopt. Geen vervangende middelen what so ever. Mijn tip : lees het boek van Alan Carr! Ik ben niet zo'n lezer en was sceptisch over deze methode. Maar het werkt echt. Het laat je echt anders tegen het roken aankijken. Stoppen met roken was niet (zoals bij eerdere stoppogingen) overleven maar ik was zo blij dat het niet meer hoefde! Deze mindset maakt het verschil. Succes!

   1. Ha Caroline en Sanne, ik ben sinds 28 mei gestopt. Heb ook t boek van allen gelezen. Het boek geeft je inzicht wat roken is. Dit heeft voor mij alles duidelijk gemaakt en ben gestopt na 22jr roken. Uiteraard niet zonder ontwenningsverschijnselen, maar wel zonder zin te hebben in een sigaret. Elke keer als ik merk dat ik ontwenningsverschijnselen had of heb, dan accepteerde ik dat en was ok blij dat ik niet meer rook. De ontwenningsverschijnselen komen ok niet van t stoppen.... Maar door al die jaren te roken.
    Veel succes Voor alle stoppers, alles komt goed

   2. lol wat een kut boek was dat ik doe niet aan angstaanpraten of hoe die dat noemde dat is juist wat ie de hele tijd deed. ik geloof zelf in what you think about the most is what you attract. ook niet vreemd dat ie na 25ish jaar stoppen met roken als nog dood ging op ouwe leeftijd aan longkanker hoe vaak hij het over longkanker had in het boek word je grewoon beroerd van dat boek hielp voor mij echt 0.0

  2. Caroline,
   Ik herken me in jou verhaal.Als ik je gerust mag stellen:je was er al die keren gewoon niet klaar voor,Bij min net hetzelfde.Ik ben nu 48 uur gestopt.Ik had een goede reden:ik leek sinds een jaar(ik ben nu 32)razendsnel ouder te worden.Mijn houvast is dus een mooier huodje en mooier haar.Voor mij werkt dit(voorlopig.Ook soms moeilijk).Toen ik rookte wou ik nooit afweten van alle negatieve informatie/gevolgen van roken.Als ie effe stopt voelt het 'beter' en is het sterk aanmoedigend deze wel te lezen.Ook jij komt er vanaf hoor.Op een dag ben je het roken echt moe.De stank,de gevolgen op je lichaam,...Ook al rook je nog even door:het lukt je wel!Sta er vooral bij stil dat je brein je tijdens je in de maling neemt en je longen er gewoon vuil zwart uit zien.Noet roken is zo'n bevrijding!Als je s morgens wakker wordt denk je:oh zalig die propere longen! T lukt je wel!!x

  3. Tip: ga elk moment dat je niets te doen hebt een boek lezen. Bouillon drinken helpt ook de drang iets te onderdrukken. Zelf ben ik ook gelijk gestopt met suiker gebruiken en heb alkohol tot een minimum terug gebracht. Resultaat: nu 10 weken en geen grammetje aangekomen, anders dan dat ik door meer te bewegen met spiermassa heb opgebouwd 🙂

 19. Ik ben inmiddels beland bij het midden van dag 4. Ik vind dat het me nu eindelijk eens makkelijk af gaat. Ik heb zo vaak geprobeerd te stoppen maar langer dan een dag hield ik het nooit vol. Ik denk dat ik er nu gewoon echt klaar voor ben.

  Trots ben ik op mezelf dat ik het al dik 3 dagen red zonder sigaretten.

  Ik heb nog een tip voor de stoppers: Maak een briefje waarop je alle redenen schrijft dat je niet wilt roken. Die houd je bij je en bij zwakke momenten kun je dat papiertje erbij pakken. Wedden dat je die sigaret niet pakt.

  Eén sigaret bestaat niet. Daar houd ik mezelf aan vast. Als ik één sigaret rook, wil ik meer. Dus die ene, die pak ik niet.

  Succes kanjers!

 20. 1.11.2014 gestopt met roken. Sinds ik getopt ben ben ik bijna 4 kilo aangekomen . Probeer het wel weer weg te krijgen .. Alleen wat ik niet begrijp is toen ik rookte werd ik haast niet ziek /verkouden sinds november tot nu ben ik elke maand 1 week goed verkoude mijn keel brand afentoe als of ik in één keer een pakje sigaret heb opgerookt ,wat kan ik hier aan doen wel naar de huisarts geweest , longfoto alargietest en bloed late prikke alles was goed . Maar tog elke keer weer verkoude ? En veel last van brandendkeelpijn.komt het door stoppe met roken omdat ik jare lang heb gerookt 35/40 sigarete per dag . Zo ja hoelang zou ik nog ongeveer brandendkeelpijn aanhoude. Tog afentoe de neiging on weer te gaan roken weet het allemaaal niet meer

  1. Hoi Emmy,

   Laat de moed niet zakken, en ga in ieder geval niet weer beginnen. Want dan is alles voor niks geweest.
   Je lichaam moet wennen aan de nieuwe situatie, en dat kan een poosje duren. Ook al is het nu even lastig en moeilijk, altijd doorzetten.
   Het alternatief, weer beginnen met roken, is altijd de slechtste oplossing.

   Heel veel succes,
   Jack

  2. Hallo, ik heb gelezen dat dit komt omdat u lichaam nieuw longweefsel aan het aanmaken is , en al de vuilte komt langs deze weg eruit , hoesten keelpijn zweten slapeloosheid enz... ikzelf ben nu zes dagen gestopt met roken , als hulpmiddel gebruik ik champix . Moet zeggen tot nu toe heb ik daar weinig bijwerkingen van enkel misselijk s'morgens na inname duurt vijf min en tis over , heb dit niet altijd , moet zeggen ben blij met die pillen omdat ze mij toch helpen de zin naar een sigaret te onderdrukken , zonder die pillen was ik mss allang terug begonnen . Heb het de tweede dag heel erg lastig gehad maar geef niet op er zijn indd moeilijke momenten eerder de gewoonte eens deze is overwonnen kan ik zeggen dat ik een niet roker ben ! Hoop dat mij lukt en hoop ik voor alle stoppers trouwens !!! Veel succes

 21. stoppen met een whatssap groep aan vrienden die tegelijkertijd zijn gestopt! echt een aanrader. Weten dat je niet alleen bent in deze moeilijke tijd van het stoppen, maakt het leed een stuk lichter! Daarnaast kan ik aanraden er actief mee bezig te zijn. Schrijf inderdaad een lijst van redenen waarom je bent gestopt, zoek op internet waarom het zo goed is dat je bent gestopt, meldt je aan op de app: 'quit buddy' en vertel mensen dat je gestopt bent.

  Luister niet naar mensen die gestopt zijn en zeggen dat ze nog jaaaaaren trek hadden in een sigaret. Na een paar weken zijn je gravings gereduceerd naar misschien 2 of 3 keer per dag. Een graving duurt 3 minuten, dus ga stofzuigen, afwassen of lekker sporten (of wandelen). Na 6 weken wordt het een stuk makkelijker en kan je het gewoon volhouden, dus maak je niet druk.... De eerste moeilijke dagen gewoon lief zijn voor jezelf, neem een lekker lang bad, ga lekker naar buiten, start een hobby en wees vooral zo trots op jezelf dat je zo'n sterke discipline hebt en je niet meer afhankelijk bent! x

 22. Dankzij de e-sigaret ben ik gestopt met roken! Men rade mij aan om te beginnen met 11mg nicotinegehalte van de liquid. Na twee weken ben ik 6mg gaan roken en paar weken later mixte ik 6 met 0 milligram. Totdat ik alleen 0mg ging dampen en toen had ik geen behoefte aan nicotine! Hierdoor ben ik ook gestopt met de elektrische sigaret en kan het iedereen aanraden. Het rivm geeft aan dat de esigaret minder schadelijk is dan regulier tabak dus als zo'n organisatie dat beweert moet er wel een kern van waarheid inzitten. Nu ben ik zowel van de roken en dampen af! Roken.nl heeft mij hier prima bij geholpen en kan het iedereen aanraden. Wel zou ik meerdere verschillende smaken bestellen want als je 1 smaak besteld en die is niet lekker dan grijp je weer naar tabak!

 23. 4 dagen geleden gestopt met roken(na 39 jaar. Ik heb eigenlijk nergens last van. Kauw af en toe een nicotinekauwgumpje weg, maar heb deze eigenlijk niet nodig. Ben trots op mezelf. Je moet gewoon willen en het gevoel hebben dat je echt klaar bent met het roken.

  Groet,

  Rene

 24. Manlief en ik zijn sinds resp. 24 en 26 mei j.l. cold turkey gestopt. Gezamenlijk last van ....tig ontwenningsverschijnselen, vooral de duizeligheid is heel vervelend. Maar we gaan ervan uit dat die ongemakken tijdelijk zijn en langzamerhand verdwijnen. Na tientallen jaren gerookt te hebben kun/mag je niet verwachten je binnen een week "top" te voelen.
  De behoefte om te roken is nog steeds groot, hopelijk wordt dat snel minder!
  Succes voor alle stoppers en: we houden vol!
  JA Aruba

  1. Wow! Wat een dappere en vooral goede keus. Jullie kiezen voor jezelf en je eigen gezondheid.
   En nu doorzetten, ook al is het voor nu even moeilijk.
   Ik wens je heel veel succes!
   Jack

 25. Hey,
  4 jaar en 6 maanden geleden kreeg ik een hersenstaminfarct infarct na een uit de handgelopen griep. Ik rookte toen nog maar de samenloop van omstandigheden hebben het gedaan. Ik was toen 36 jaar. Ondertussen ben ik sinds toen gestopt met roken en het enige wat er tof aan was ik heb er dan ook geen bijwerkingen van gehad. Ik heb bepaalde zaken gewoon doorstaan. Nu ben ik trots op mezelf ook al heb ik er een beperking eraan overgehouden volgens mijn jongens gaat hun mama niet meer dood.

  Groetjes Inge

  1. 6 juni 2015 ben ik ook gestopt met behulp van Tabex.
   Ik kreeg deze tip van een collega en die vertelde mij dat het 100% natuurlijk was en ik gewoon door mocht roken.
   Meteen besteld en direct begonnen op 2 Juni.
   Ik rookte ongeveeer 20-25 sigaretten per dag en elke dag verder werd de hoeveelheid gehalveerd, niet bewust maar echt onbewust, ze smaakten gewoon niet meer.
   6 Juni de laaste gerookt(wat echt vies was) en tot nu toe nog niets aangeraakt. de pillen heb ik ongeveer 2 weken gebruikt en tot nu toe gaat het uitstekend.
   Ben nu 3 weken onderweg, gaat goed met (grote)ups en (kleine)downs.
   Na 26 jaar roken en allerlei middelen zoals laseren,nicotine pleisters,nicotine pillen geprobeerd te hebben is dit tot nu toe het beste wat bij mij gewerkt heb.

 26. 2e stopdag nu.
  Moeilijk, maar steeds als ik denk: lekker, sigaret, dan pak ik deze pagina om alle reacties nog eens door te lezen. Kan ze nu wel dromen en toch helpt het. Net of je een beetje in gesprek bent en het maakt je nieuwsgierig naar de voordelen. Ik merk nu al dat ik een beetje op 'lucht' loop, wel lekker...

  1. Haha dat zat ik net te denken XD ook 2e dag voor mij en deze reacties hebben me zojuist tegengehouden om sigaretten te gaan halen! Ik ben zo duizelig.. maar hier doorheen gaan is toch echt de enige optie 🙂

 27. Net een week gestopt. Had op het eind last van kortademigheid en een sterk verhoogde hartslag. Voel me stukken beter nu, hoewel er op vlak van gezondheid nog een lange weg te gaan is. Mijn enige valkuil momenteel is het feit dat mijn man wel nog rookt. Voor de rest heb ik zelfs weinig tot geen zin meer in een sigaretje.

  1. nu vandaag precies 1 week gestopt. Dit doe ik mbv Champix. Dat helpt echt! Maar soms krijg ik een nauwelijks bedwingbare trek in een sigaret, dan heb ik het even zwaar. Ik denk dan aan waarom ik wil stoppen:

   Voor mijn zoon
   voor mijn man
   voor mijzelf

   ik moet er niet aan denken dat ik straks die K ziekte krijg door het roken. Hoe kan ik dat mijn zoon uitleggen? Mamma rookt en nu gaat ze daarom dood?

   40 jaar gerookt, roken was een deel van mijn leven, hoorde bij mij. Een pakje per dag. Het is zwaar te stoppen, maar ik ga ervoor! De eerste beloningen heb ik al:

   meer lucht, geen ochtendhoest, kleur op mijn wangen en belangrijkste: een dankbaar gezin

   Iedereen heel veel succes!
   Groetjes
   Renata

   1. Hallo beste mensen en geweldige stoppers,

    Ik ben nu op dag 3 van mijn stoppoging en af en toe heb ik erg zware zwakke momenten. Dit zijn de momenten waarop ik vroeger meestal weer begon, maar ik moet nu steeds denken aan de volgende uitspraak van Johan Cruijff: "Ik was verslaafd aan roken en voetbal. Voetbal heeft me alles in mijn leven gebracht, en roken heeft me alles afgenomen."

    Ik ben nu bij de honderdenzoveelste stoppoging van mijn leven. Mijn man en kinderen verafschuwen het roken, maar ook hebben ze na de honderdste mislukte stoppoging geen enkele fiducie meer dat ik ooit nog echt ga stoppen. Ik wil het heel graag volhouden en het tegendeel bewijzen. Dank voor al jullie reacties, het helpt mij enorm.

    Succes allemaal,

    Stella

    1. Super Stella, doe je best...je kan het...
     Ik ben gestopt sinds 17 maart, samen met mijn beste vriendinnetje. We steunen elkaar constant en het gaat goed....heel goed zelfs. Ik sta werkelijk van mezelf te kijken dat ik niet meer rook. Ik kan dat "duiveltje" in mijn hoofd weerstand bieden. Ik wil niet meer roken. Het is genoeg zo na meer dan 40 jaar minimaal 1 pakje per dag. Wij zijn samen gestopt door in de eerste weken te minderen. Daarna, op 17 maart om 11:59 's avonds, de laatste sigaret en de volgende dag beginnen met de kleinste pleister van nicotinel. Deze heb ik 10 dagen gebruikt en daarna niet meer....en het ging goed en nog steeds. Dus...kom op...je kan het...super dat je gestopt bent...:-D

   2. Wat super goed van je. Ik ben nu ook een week gestopt net Champix. 40 jaar gerookt, 25/30 p.dag. Ik kan niet begrijpen dat ik niet meer rook! Maar het gaat zo goed!

 28. Hallo mensjes een grote goeie gezonde tip en makkelijk afbouwbaar en je zult trots zijn op jezelf ik rookte vanaf mijn 9de en vanaf mijn 13de vast dus rond 30 sigaretten per dag ik ben inmiddels bijna 23 en ben nu pas 3 maanden geleden gestopt met roken af en toe pak ik eens een sigaretje maar voor mij hoeft het echt nietmeer hoor ik ben namelijk gestart met dampen voor oud en jong raad ik aan de Eleaf electrishe sigaret uit te proberen met het glazen bovenstuk van aspire GEEN ANGST mijne is uit mn handen gevlogen op straat en nogsteeds niks aan de hand een volkomen lekkere smaak hiervoor is daarbij dan ook vanille lakritz of als je van mentjhol houdt pak dan Ecalyptus! deze smaken zijn mijn lievelings waarom? : vanille proef je in het algemeen bijna nooit maar in deze sigaret dus wel en het is een confortable smaak voor sochtends na het eten en voor het slapen hij is niet zo erg dat je eten nietmeer smaakt als je voor je maaltijd een teug neemt!! dus handig! lekker! Lakritz is zeer verzachtend voor de keel!! heerlijk gewoon die lekkere smaak van zoethout en die potjes van vroeger war we onze vingers in deden oplikken haha geweldige herinneringen ook! en de Ecalytus is heerlijk als je ziek bent of verkouden het wilt echt wel meehelpen om je een beetje frisser te voelen en noem maar op dus dikke knuffel van mij stop met roken start met dampen

  De batterij en het glazen aspire stuk kosten samen rond de 60 euro!
  ik rookte 50 euro PM!
  onv 20 peuken per dag!
  Heb nou als het 11-9-2015 wordt 4 maanden gestopt en dus 150 EURO GESPAARD!!
  Ongeveer want deze portjes kosten 4,25 per potje en je doet er EEN HEL;E WEEK MEE!!!!
  Vanille custard merk:Delicious myst
  Lakritz merk: Liqua
  Ecalyptus merk: Delicious myst

  De juffrouw ibn de winkel zal u vertellen te beginnen met 12 maar ik rookte ongeveer 20 per dag en ben gestart met 12 en dag later zo;'n keelpijn van de nicotine dat ik naar 6 ben gegaan dit is 1 maand goed gegaan en sinds dien ongeveer meng ik 0 en 6 samen dit vermengt zich tot 0,3 ML Nicotine!!
  de stap naar 0 is voor mij nog even te heftig maar ik doe wel eens stiekem niet kijken en gewoon 0 nicotine erin en doen alsof het 0,03 is hihihii 😀
  Hopelijk heb ik jullie hiermee geholpen dankjewel voor het lezen

 29. Ik ben nu 17 dagen gestopt met roken. Wat ik heel erg merk is dat ok weer warme handen en voeten en heb ik had altijd zulke koude handen. Rookte een pakje per dag. Ik heb wel een foutje gemaakt op dag 8 rookte ik een paar en werd zo misselijk, de volgende dag niet meer gerookt. Ik had zoiets ik kan nu boos op mezelf zijn en gaan roken of gewoon doorgaan nu met stoppen, ik heb het laatste gedaan. Nu denk ik elke keer aan die misselijke gevoel als ik een sigaret wil echt heel vies roken haha. En ik heb al 110 euro bespaart en ik voel mijn conditie verbeteren en het lijkt wel alsof mensen om me heen merken dat ik frisser ben. Ze complimenteren me vaak dat ik zo lekker ruik.... Dat was niet toen ik nog rookte. Voor iedereen die twijfelt beginnen met roken is zwaarder dan stoppen dus stoppen dan maar. Groetjes!

 30. Beste mensen,
  Gisteren 'op de kop af' een half jaar niet gerookt. Het was geen makkelijke tijd / strijd, zeker toen ik ook nog in emotioneel zwaar weer belandde, .....geen troostpeuk ! Twee pakjes nicotinekauwgom, 1 potje tabletjes, de rest op wilskracht waarvan ik niet vermoedde dat ik die in me had. Ik ben best trots op mezelf en wil u de bekende kreet meegeven : als ik het kan, kunt u het ook ! En dat is beslist geen loze kreet !
  Groet van Jans

 31. Ik ben nu 6 weken gestopt met roken. Ik heb dit gedaan met behulp van hypnose na enkele eerdere mislukte pogingen. Nu gaat het echter boven verwachting goed. Ik heb geen trek meer in sigaretten en voel me geweldig! Dit had ik veel eerder moeten doen! En ik die dacht dat het nog niet een dag ging lukken. Iedereen kan stoppen als ik het kan. Ik slaap beter, ben frisser s morgens en ben er trots op een niet roker te zijn.

  1. Nu 3 dagen bezig met het terugkrijgen van een verslavingsvrij leven samen met mijn vriendin. En pooeeee moeilijk. Tintelingen.. pijntjes... rusteloosheid... heavy leggs. . En uiteraard de gedachtes. Dan denk ik ben ik er wel klaar voor? Maar goed. We geven niet op!

  2. Ik ben al 8 weken gestopt met roken maar ben nog geen kilo bijgekomen. Ik heb geen smaak en geen geur meer. Hoe komt dat?

  3. Hey Eric ik zit in de knoop en geraak ook van diene boel niet vanaf! Kan je mij de gegevens sturen van die hypnose aub?Grtjs en dank . Nog veel succes.

 32. 27 juli gestopt met roken, nu dus iets meer dan een maand geleden.
  Af en toe nog steeds zin in een sigaret, maar dan denk ik aan de ontwenningsverschijnselen die ik heb gehad en dan hoef ik niet meer.
  Ben niet aangekomen maar eerder afgevallen door lekker weer te gaan sporten.
  Iedereen die stopt, veel suc6!

 33. Zo, nu een week of 5 gestopt! Net alle stukjes gelezen nadat ik ineens ongelooflijke trek kreeg in een sigaret. Man.... Trek is weer weg. Wat ik een ieder kan aanraden is lekker te gaan sporten nu je gestopt bent. Ik deed dat al, maar ben nu zo fit! Veel lucht en daarom ook veel uithoudingsvermogen. Geen slijm meer tijdens het sporten, geen gehoest, etc. De voldoening na het sporten is top! Ik herstel ook een stuk sneller dan voorheen! De komende 4 dagen een enorme uitdaging... Kermis... Veel gezelligheid en bier en daar komt bij mij altijd de grootste trekt naar een sigaret naar voren. Als ik dan niet rook zou ik pas echt gestopt zijn!

 34. Ik ben er zo totaal klaar mee dat roken, ik heb gister mijn pakje shag onder de kraag gehouden en weg gegooid.. mijn vader zie ik met COPD mijn moeder gaat hem aardig achter na, ik heb 2 dochters waarvan 1 met astma mijn zoon van 3 stond naast mij net te doen of blies hij rook uit. Nou mooi voorbeeld toch.. werkelijk een ieder die rookt.. noem is 1 voordeel op van roken gewoon maak 1tje.. ik kon geen bedenken. Ik ben er klaar mee nieuw leven is gister voor mij begonnen. Een leven zonder de afhankelijkheid van die rot peuk.

 35. Door een griepje niet kunnen roken. Dat als aanleiding gezien om te stoppen. Heb inmiddels 1,5 week niet meer gerookt. Nuttige info op deze site!

 36. Vandaag precies 6 weken geleden gestopt met roken.

  Gewoon in één keer gestopt, de eerste paar dagen is echt erg, maar na een week wordt het eigenlijk al een stuk makkelijker. Het is eigenlijk heel simpel gewoon geen sigaret meer aansteken, en elke keer denken nee ik doe het niet meer. Zorg dat je iets te doen hebt, ga vooral regelmatig sporten, ik fiets nu veel.
  Ik eet nu wel wat ik wil, kijk nergens naar, dat komt over 3 maanden wel weer.

  De eerste week had ik het moeilijk: Moet je gewoon door heen.
  Week 2-3 stelde eigenlijk niet zoveel voor, ging eigenlijk vrij makkelijk
  Week 4 was echt een rot week, veel aan roken gedacht, maar niet begonnen omdat het anders jammer was van de eerste 3 weken.
  Week 5 en deze week eigenlijk geen probleem, ik denk er nog wel aan, maar steeds minder vaak en het gaat snel over.

  Wat merk ik nu na 6 weken.
  Ruik veel beter, ruik de sperziebonen al als ze nog niet op het vuur staan
  Ademhaling piept niet meer, piepte behoorlijk vooral als ik ging liggen, en heb meer lucht
  Ik zie er een stuk fitter uit
  Hou 130 euro meer over in de maand

  Van mij mag iedereen roken, heb er geen problemen mee, maar stoppen is na een tijdje veel leuker dan roken.

 37. Hallo lieve mensen,

  sinds 17 dagen gestopt. Geen hulpmiddelen gebruikt, was bang dat het anders alleen maar meer moeite zou kosten om te stoppen. Ik had bij dag 4 erge trek in een sigaret, maar ik besefte me hoe mijn allerlaatste sigaret smaakte en waarom ik dus ook gestopt was.. Die dag dat ik stopte 12 oktober stond ik in de pauze met mn vriend die niet rookt mn peuk te roken. we werken samen en brengen de pauzes samen door. Die laatste sig was zo scherp en smaakte me zo vies, dat ik echt echt klaar ermee was. Ik gaf mn pakje peuken aan hem en vroeg hem om ze weg te gooien voor me. Sindsdien gaat het me alleen maar beter. Vanaf dag 10 merkte ik dat ik het roken vergat en nu is het net of ik nooit gerookt heb qua dagelijkse routine, hoe gek ook. M'n huid is zoveel mooier, meer lucht, veel zelfverzekerder, lekker ruikende haren, mooiere tanden, betere doorbloeding, blij gezin

 38. Hallo beste Toppers allemaal,

  Ik lees met veel respect en bewondering jullie verhalen. Ik zelf heb al tijdens mijn rookcarriere van 26 jaar al hypnose, pleisters, cold-turkey, langzaam afbouwen methode geprobeerd. Sommige methodes vaker dan tig keer.
  Maar elke keer had ik het voorbereid zo werd mij aangeraden.
  Gevolg ik zag er enorm tegen de stopdag op. Ja dat ging niet werken natuurlijk...dus hop na een uur begon ik weer te roken. Dat schoot niet op.
  Ik merkte aan mijn lichaam langzamerhand dat het mankementen ging vertonen. Chronische blaasontsteking, PMR reuma, glutenallergie, wondjes genazen niet meer zo snel. Dit alles al op leeftijd van 44 jaar. Veel te gauw en te jong voor mijn gevoel en zo liep ik steeds meer afkeer te krijgen tegen de sigaret.
  Alleen in de ochtend ging het nog wel. Viel mij op dat ik ook met opstaan niet direct meer een sigaret opstak.
  En als ik dat wel deedvond ik er niksmeer aan. Ik dacht wat ben ik toch een hypocriet.......medicaties innemen voor mijn reuma etc en aan de andere kant ben ik het aan het vergiftigen!
  Roken is een trigger voor de darmen en reuma....zo werd mij verteld.
  Zo liep ik vanochtend weer weerzin tegen te krijgen. Zonder na te denken heb ik mijn laatste sigaret gerookt om 10.45 en nog geen sigaret weer gehad. Zonder al te veel moeite.....alleen die gewoontes die je heb...ook de denk wijzes....heb ik wat gedaan ....zo eerst een peukje...duhhh. Onbewust heb ik het gekoppeld aan iets doen en dan beloning.
  Of ik schrijf zoals nu ....hup ff sigaretje erbij....duhhh doe normaal. Nee dus!!!!!
  Niet meer nodig voor mij ....zeg ik nu......maar hoe het morgen is......zie ik wel weer. Ik verkoop ook tabak en sigaretten dus wordt er morgen ook weer mee geconfronteerd, ik doe mijn best voor gezin en mijzelf.
  Nu ben ik 5 uur en 33 min zonder een peuk.....dat is voor mij al een mijlpaal!!!
  Ik doe mijn best.!!!!

  Succes mede-stoppers!!!

  1. Inmiddels meer dan twee dagen, tenminste ik hoop dat je het nog steeds volgehouden hebt.

   Doorzetten, Harma...het is de moeite waard!

 39. Hallo allemaal,

  Ik ben nu bijna 9 weken geleden gestopt met roken en het bevalt erg goed! Ik heb 30 jaar gerookt en in die periode diverse stoppogingen ondernomen. Deze keer ben ik gestopt met behulp van het boek stoppen met roken van Allen Carr. Een absolute aanrader.Tijdens het lezen van het boek wordt de waanzin van het roken steeds duidelijker.Het laat je inzien dat roken absoluut niets toevoegd aan je leven,in geen enkele situatie! Het ontneemt je alleen maar een heleboel! Door dit inzicht wordt het stoppen verassend gemakkelijk! Het proberen zeker waard! Succes allemaal

 40. ipv makkelijker wordt het elke dag moeilijker, de eerste week ging makkelijk.
  Ben nu 17 dagen gestopt en de zin in roken wordt elke dag sterker en ik word met de dag sjacherijniger , heb steeds minder zin om iets te ondernemen en ben zeer snel uit mijn humeur.

  1. Hallo Daan,

   Iedereen reageert anders als hij of zij stopt met roken. Dit is natuurlijk afhankelijk van het aantal jaren dat er gerookt is, en natuurlijk ook de leeftijd. Het feit dat je er steeds meer moeite mee hebt is een bekend verschijnsel. Maar beslist niet aan toegeven, Daan. Doorzetten, want je bent al een stukje op de goede weg.

   Ontzettend veel succes!

 41. Na 26 jaar roken overgestapt naar de e sigaret om te stoppen. Na 3 maanden ben ik op het punt dat er geen nicotine meer inzit en dus eigenlijk alleen de gewoonte nog. Wel 7 kg bijgekomen op 3 maanden .

  1. Wat een fantastisch resultaat, Peter!
   Ok, die 7 kilo extra is nog iets waar je aan moet werken, maar je hebt het ergste achter de rug!

 42. Ik ben nu exact 5 jaar, 9 maanden en 9 dagen gestopt. Ik geniet nog steeds van de bevrijding die het voor mij betekent. Een verslaving overwinnen, is een blijvend feest. Die drang naar de sigaret ben ik kwijt en het heeft mijn leven grondig veranderd. Ik hoef 's avonds niet meer op zoek naar een winkeltje waar ze sigaretten verkopen. Ik wordt niet meer midden in de nacht wakker met die drang naar nicotine. Ik stink niet meer. En voor mijn budget voelt het alsof ik de lotto heb gewonnen. Ik kan mij nu bijna alles permitteren van het geld dat vroeger opging aan sigaretten . Stoppen met roken was de eerste, noodzakelijke stap naar een nieuw leven. Doordat ik stopte met roken , ging ik ook minder op café, wat ook mijn portemonnee gelukkig maakte. Er kwam een eind aan de jarenlange zelfverwaarlozing. Ik ging ook gezonder eten en probeer nu ook regelmatig lange wandelingen te maken. Ik voel me fitter en energieker en mentaal veel beter. Stoppen met roken is een zegening voor lichaam en geest. Veel fruit en groenten kwamen in de plaats van sigaretten en alcohol. Zo wil ik het houden.

  1. wow...wat ontzettend knap van je dat je je leven weer zo goed, en duurzaam, aan het opbouwen bent. Ik hoop dat jouw verhaal een motivatie is voor vele mensen die ook willen stoppen met roken!

   Heel fijn weekend!

 43. "Vertel iedereen om je heen dat je gestopt bent met roken"...

  Ja en dan hou je het niet vol en daar komt het commentaar weer...

  1. Dit is de negatieve benadering, Wilmer. De bedoeling is juist dat het een stimulans is. Daarnaast kunnen de mensen om je heen je helpen om je doel te bereiken.

 44. ik moest 24 november naar de kaakchirurg er is een kies getrokken de 1e dag mocht
  ik niet roken en omdat ik toch een wond in mijn mond had dacht ik beter maar niet
  meer roken dan de eerste avonden had ik er wel moeite mee omdat ik overdag eigenlijk
  niet rookte maar nu 2 weken verder het gaat goed alleen ga ik nu meer eten ik ben al
  een snoeper van mijzelf dus moet daar wel opletten

  1. Het snoepen is inderdaad een valkuil als je wilt stoppen met roken. Maar je bent op de goede weg: Volhouden!

 45. Na 40 jaar stevig doorroken is het eindelijk gelukt! Na "500" stoppogingen is het gelukt met Champix en nicotine kauwgum. Ik heb nu 2 maanden niet gerookt en ik voel mij al een stuk beter. Nu denk ik elke keer: was dat nu zo moeilijk....Ik voel mij wel erg futloos en moe, dus tijd om nu ook maar eens goed te gaan sporten zonder elke keer buiten adem te zijn.
  Ik merkte het met traplopen dat ik gestopt ben met roken, 4 etages trap op is geen probleem meer!

  1. Wat goed nieuws, Peter. Knap dat je gestopt bent, en dat je het ook vol kunt houden! En nu inderdaad beginnen met sporten, maar rustig aan opbouwen. Je zult merken dat je het snel op kunt bouwen, omdat je gestopt bent.
   Volhouden!

 46. Ik ben nu, na 30 jaar stevig gerookt, een jaar en een maand van het roken af. Ik ben mijn vader nu bijna 3 jaar geleden verloren aan een beroerte en COPD, niet leuk om je vader zo aan zijn eind te zien komen, hij rookte, niet veel, ook.
  En toen had ik al zoiets van, ik moet stoppen, ook voor mijn man en mijn 2 jongens. Na drie eerdere stoppogingen waaronder afbouwen, en knopjes in mijn oren heb ik, 23 oktober 2014, mijn laatste sigaret om half 11 in de avond opgerookt en gezegd, ik rook niet meer. De eerste 4 dagen had ik wel een paar momenten dat ik bijna een sigaret opstak, want ik had er nog een paar over. Daarna gezegd tegen mij zelf...roken doet niks voor mij...en toen overleed mijn schoonvader plotseling. 6 weken na mijn stopdatum. Stress natuurlijk maar ik heb niks aangepakt. Wat ik iedereen wil aanraden die wil stoppen; haal een zak geschraapte wortels( die hebben een beetje de lengte van een sigaret) en pak er een als je trek hebt in een sigaret. Wat helemaal mijn redding is geweest, is om te gaan wandelen. Minstens een uur per dag, je valt er van af, je ruikt echt de natuur nu je gestopt bent, en de gedachten aan roken verdwijnt. k had nooit gedacht dat ik het kon, rookte een pakje per dag, maar ook mij is het gelukt, dus hou vol!!

  1. Wat een mooi verhaal, Carin Je bent gestopt en hebt het volgehouden, ondanks allerlei tegenslagen!
   Fijn dat je dit wilde delen, om iedereen te motiveren...
   Volhouden!

 47. Vandaag de vierde dag gestopt met roken! Ik doe het samen met mij verloofde en enkele collega's. In 2013 is het ons ook gelukt maar hervallen tijdens het WK 2014! Nooit denken dat je eens eentje kan roken, op termijn begin je toch weer...

  1. Dat is een hele goede start van 2016! En nu volhouden!

   Ik wens jullie ontzettend veel sterkte!

 48. Ik ben nu 8 volle dagen gestopt met roken, veel van de tijd voel ik mij normaal maar als ik aan sigaretten denk voelt het in men buik alsof ik door te veel zenuwen opkomende schijt heb. Faak het is een raar gevoel maar het kan mij niet schelen ik blijf doorbijten. Ik denk dan als je naar de pot geweest bent is dat gevoel ook zo over dus het stopt ooit ook wel eens dan haaaah maar ik ben vastberaden groeten you aaaal

  1. Doorzetten Bart! Het is de enige manier om voor eens en voor altijd te stoppen met roken!

 49. Hallo,

  na ruim 30 jaar gerookt (5 pakjes zware shag in de week) te hebben, is zondag 3 jan. mijn shag ritueel weg gegooid.
  Heb wel eens eerder een poging gedaan, maar stond er toen niet zo zelfverzekerd in als nu.
  NU moet het en er is geen weg meer terug!!!!!!!!!!!!

  Het valt allemaal reuze mee tot nu toe, het gaat eigenlijk heel makkelijk. De avonden thuis zijn het minst makkelijk. Bij een bakkie koffie voor de buis, dan is er een flits in mijn hoofd die zegt ..............................Peukie, maar dat gaat lekker niet, want er is is niets meer te roken in huis.
  Ook de behoefte aan nicotine is er niet, soms het gewoonte dingetje, maar daar zet ik mij heel makkelijk overheen.

  Ook de voordelen nu al,
  Beter ruiken en proeven.
  Trap op lopen gaat makkelijker.
  Minder last van koude voeten.
  Lekker fris en fit voelen.

  Ik hoop, dat de eerste week het moeilijkste was................................WANT DAN BEN IK NU ECHT GESTOPT.

  Gr Piet.

  1. Wat ontzettend knap van je, Piet!
   Inderdaad is de eerste week ontzettend moeilijk. Niet alleen de behoefte aan nicotine zal dan verdwijnen, maar vooral ook de kleine 'gewoontes' zoals een sigaret bij een bak koffie.

   Je doet het goed! En nu doorzetten!

   Zijn er meer lezers die gestopt zijn tijdens de jaarwisseling? Wat zijn jullie ervaringen?

   1. Sinds 1 januari 2016 gestopt. Of anders gezegd: ik steek de volgende niet meer op; dat klinkt gemakkelijker. Na 45 jaar shag gerookt te hebben, de laatste twee jaar ongeveer 10 per dag, vind ik het welletjes. Bij een verkoudheid of griepje sloeg het bij mij onmiddellijk op de longen en werd ik behoorlijk benauwd. Ook altijd last van koude handen en voeten; ik ben er klaar mee. Geen nerveus gezoek meer in mijn tas naar een aansteker of pakje shag......
    Ik steek de volgende niet meer op, wat een verademing! Groetjes, Linda

   2. Zo week 2 zit er ook op.

    De behoefte aan nicotine is er soms, in een flits, maar zeker geen waanbeelden of ideeën dat ik nu perse een VIES zwaar shaggie wil.

    Het gaat allemaal nog steeds heel makkelijk en hoop dat het zo blijft.

    Gr,
    Piet

    1. Goedzo Piet...Fantastisch dat je het al twee weken volgehouden hebt. Het ergste heb je gehad, en nu doorzetten!
     Hou je me op de hoogte?....

     1. Ga ik zeker doen.

      Nu 3 weken gestopt en nog steeeds gaat het heel makkelijk. De behoefte aan nicotine heb ik deze 3 weken niet gehad. Heel af en toe een flits "zo nu ff een peuk" ,maar dat gevoel is binnen 2 seconden weg.

      Het gaat dus heel goed, op naar de 1e maand zonder die troep.

 50. Hallo,
  Ik ben in oktober gestopt na 30 jaar te hebben gerookt,dit ging me gemakkelijker af dan gedacht.
  Het enige vervelende is dat ik nu bijna dagelijks last van maagzuur heb.Toen ik nog rookte was dat hooguit 1 keer in de maand.Ik heb hier medicatie voor maar elke dag een pil lijkt me toch ook niet goed.
  Er zijn veel voordelen om te stoppen met roken maar nadelen zijn er ook jammer genoeg.
  Gr Wim

 51. Hoi!

  Na 8 jaar intensief te hebben gerookt, gestopt voor mijn man. Eerst een paar keer cold turkey geprobeerd, maar dat is niet gelukt. Ik ben een laser behandeling ondergaan en dat heeft mij heel erg geholpen. Alleen kwam toen de gewoonte om te roken om de hoek kijken, en dat was wel even moeilijk om aan te wennen. Gelukkig heb ik een hele lieve man die mij gesteund heeft in het hele process, en heb nu al weken geen sigaret gerookt. Ik kan ook heel gemakkelijk bij rokers staan zonder trek te krijgen in een sigaret. Het enige nadeel, ik ben 6 kilo aangekomen (eigen schuld, de snacks leken ineens veel verleidelijker).

  Hoop dat het anderen ook lukt! Vriendelijke groet

  1. Wat ontzettend knap van je, Naomi!

   Het is inderdaad superbelangrijk om iemand te hebben die achter je staat, die je steunt, die je motiveert!

   Heel veel succes!

 52. Bijna 2 weken voor mijn 70e verjaardag ben ik gestopt met roken na vele 10 tallen mislukte pogingen.
  Maar uiteindelijk 21 januari 2016 was het zover.
  Nu ruim 3 en een halve week later ben ik blij en gelukkig dat ik die stap gezet heb.
  Na ongeveer 55 jaar gerookt te hebben voel ik mij een ander mens sinds ik gestopt ben met roken. Niet dat het gemakkelijk is, want ik krijg ook van die scheuten om te roken ,maar de wil om te stoppen is er en dat is het belangrijkste. En dan zijn die scheuten ook zo weer voorbij.
  Het gaat mij gelukkig goed en wens alle andere stoppers veel succes en GA ervoor !
  Groetjes Dick