__CONFIG_group_edit__{"jusilw5x":{"name":"Paragraph","singular":"-- Text %s"},"jusim8ni":{"name":"Quote Title","singular":"-- Text %s"},"jusimmum":{"name":"Quotation Marks","singular":"-- Image %s"},"jusimu0n":{"name":"Author Name","singular":"-- Text %s"},"jusin0tq":{"name":"Author Image","singular":"-- Content Box %s"},"jusin92w":{"name":"Quote Box","singular":"-- Content Box %s"},"jusinfv3":{"name":"Quote Block","singular":"-- Content Box %s"}}__CONFIG_group_edit__
__CONFIG_local_colors__{"colors":{"b0430":"Accent Color"},"gradients":{}}__CONFIG_local_colors__

Tijdelijk Gratis!

Het Koolhydraatarm 7 dagen menu. Download het receptenboek meteen.

Stoppen Met Roken

Laatste Update: 4 april 2017

Hoe snel gaat je gezondheid erop vooruit als je stopt met roken?

4.8
(19)

stoppen met roken gezondheidsvoordelenDat stoppen met roken moeilijk is zal elke verstokte roker bevestigen. Nicotine is niet enkel fysiek maar ook psychologisch erg verslavend. En omdat er overal om ons heen gerookt wordt en tabaksproducten op zowat elke straathoek te koop zijn hebben mensen die gestopt zijn het soms erg moeilijk om dat ook te blijven.

Heb je motivatie nodig? Hieronder een overzicht van wat de wetenschap heeft vastgesteld over de invloed van stoppen met roken op ons lichaam en op het risico voor het krijgen van een aantal typische rokersziektes. Al na 20 minuten voel je de eerste positieve effecten, zo blijkt.

En die effecten worden de komende 15 jaar(!) alleen maar beter.

Indien je nu meteen stopt met roken:

 • Binnen 20 minuten

Je bloeddruk en hartslag zullen terug normaal worden. Dit verlaagt meteen het risico op het krijgen van een hartaanval. Je bloedcirculatie zal verbeteren, vers bloed bereikt je vingers en tenen en die kunnen daardoor beginnen tintelen.

 • Binnen 8 uur

De nicotine- en koolmonoxidewaarden in je bloed vallen terug tot de helft. Koolmonoxide is dezelfde rook als die uit de uitlaat van je auto komt. In hoge dosissen is koolmonoxide fataal. In lage dosissen, zoals bij sigaretten veroorzaakt het kortademigheid en een versnelde hartslag. Je zuurstofwaarden zullen terug normaal worden. Dit helpt je uitgedroogde huid en haar zich te herstellen van de effecten van het roken.

 • Binnen 24 uur

Zal de koolmonoxide volledig uit je systeem verdwenen zijn en zullen je longen overtollig slijm en andere afvalstoffen uit rook beginnen verwijderen. Je zal misschien merken dat je een beetje begint te hoesten of een pijnlijke keel krijgt. Dit komt omdat er nieuw longweefsel begint te groeien.

 • Binnen de 48 uur

Er is geen nicotine meer in je lichaam en je smaak- en reukzin gaan er geweldig op vooruit. Eén bijwerking die je misschien zal ondervinden is dat je je wat duizelig voelt doordat de koolmonoxide je lichaam verlaat. Maar je begint nu al de eerste financiële voordelen te merken van het geld dat je bespaart doordat je geen sigaretten meer hoeft te kopen.

 • Binnen de drie dagen

Je ademhaling gaat makkelijker omdat de bronchiale buisjes in je longen zich ontspannen. Je concentreren is misschien wat moeilijk omdat je een beetje moet afkicken van de nicotine. Maar je gaat je wel veel energieker voelen.

 • Binnen de twee tot twaalf weken

Je zal jezelf misschien vaak wat geïrriteerd voelen en rusteloos of zelfs depressief. Dit is een deel van het afkickproces. Tot wel 60 procent van de rokers zegt dat ze last hadden van deze bijwerkingen binnen de eerste vier weken dat ze gestopt waren met roken. Je drang naar een nieuwe sigaret zal nu erg sterk zijn maar hier mag je niet aan toegeven. Je bloedcirculatie zal er ondertussen al veel op vooruit gegaan zijn. Dit zorgt ervoor dat je huid meer voedingsstoffen aangeleverd krijgt en er gezonder gaat uitzien.

 • Binnen de drie tot negen maanden

Je longfunctie zal nu tot wel 10 procent verbeterd zijn omdat er zich nieuwe cellen in je longen beginnen te vormen. Ademhalingsproblemen en hoestbuien die je had toen je nog rookte zullen nu verleden tijd zijn. Rond deze tijd zal je ook merken dat je meer eetlust hebt. Ongeveer 70% van de ex-rokers bevestigen dit. Voor veel rokers is dit een reden om niet te stoppen. Ze zijn bang erdoor te verdikken. De gewichtstoename is volgens studies echter meestal erg klein en verwaarloosbaar.

 • Binnen één jaar

Het risico op het krijgen van een hartaanval is nog slechts de helft van dat van iemand die rookt. Na vijf jaar is ook het extra risico dat je liep op het krijgen van een beroerte volledig verdwenen.

 • Binnen 10 jaar

Het risico dat je loopt op het krijgen van longkanker is nu nog slechts de helft van dat van een roker. De pre-kankercellen die je in je lichaam droeg toen je nog rookte zijn ondertussen ook vervangen door nieuwe gezonde cellen.

 • Binnen 15 jaar

Het risico op het krijgen van een hartaanval wordt weer even klein als dat van iemand die nooit gerookt heeft. Ook je huid zal zich volledig hersteld hebben van de schade veroorzaakt door roken. Proficiat!

En jij? Wanneer heb jij die laatste sigaret gerookt? Twintig minuten geleden? Dan ben je al twintig minuten op weg naar een veel gezonder leven! Wat zijn jouw ervaringen of tips in verband met stoppen met roken? Laat het me weten!

stoppen met roken infographic

Waardevol artikel?

Geef ons hieronder dan een 5 sterren beoordeling! Alvast bedankt!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

 1. Ik ben gestopt met roken in december .
  Ik ben 8 kilo er bij.
  Ook heb ik last van kortademigheid, dat ervaar ik tijdens het sporten.
  Mijn stofwisseling is van slag en ik ook nu!

  Reply

  1. Hallo Irene,

   Fantastisch dat je sinds een half jaar gestopt bent met roken! Gefeliciteerd. Maar dan krijg je er 'plotseling' 8 kilo bij. Het is dé grote valkuil als je stopt met roken, dat is bekend. Het is zaak om extra op je eten te letten na het stoppen, nog meer dan normaal. Probeer echt die 8 kilo er weer af te krijgen, want dat kan best de oorzaak zijn van je kortademigheid.

   Veel succes,
   Jack

   Reply

   1. Hoi,

    Ik wil even reageren op die kortademigheid. Ook ik ben nu Hoera!!! 3 maanden gestopt met roken.
    Ik ben er ongeveer 4,5 kilo..6 op zijn ergst bij gekomen. Ongeveer 3 zijn er weer vanaf..met sporten en hulpmiddeltje.
    Maar ook ik ben benauwd en kortademig en heel verkouden.
    De ene keer gaat het steeds beter met mijn gezondheid, de andere keer is het petje pitamientje 🙂
    Voor mij zijn de kilo's voor mijzelf een ramp.. maar als ik naar mijn BMI kijk nog steeds een gezond gewicht.
    Ik ben 170 en woog gemiddeld tussen de 60 en 63 kilo..wisselend dus..
    Het zwaarst woog ik zo ongeveer 66/ 67 kilo.. was ik zeer zeker niet blij mee.. maar als je dit neemt samen met mijn lengte nog geen rede tot ongerustheid of benauwdheid.
    Zelf merk ik dat mijn allergieën erger worden, nu ik gestopt ben. Maar natuurlijk zijn er heel veel voordelen.. de keren dat ik fit ben..voel ik me ook echt fit.. je word jonger geschat.. en raar maar waar ik geniet van het ruiken van de bloesem aan de bomen.
    En niet meer die stress om te roken.
    Groetjes Sandra

    Reply

    1. Goed van je dat je gestopt bent met roken! Dat was de allerbelangrijkste stap om te nemen.
     Maar om nu je gewicht onde contrôle te houden, moet je hard werken. Veel sporten en op je voeding letten!
     Maar dat is op zich niet erg, want dat komt ten goede aan je algemene gezondheid.

     Doorzetten!

     Reply

   2. Hallo
    Ik ben gestopt sedert 2 maanden nu en dacht me veel fitter te voelen.
    Maar dat is helemaal het geval niet. In de hotyoga heb ik het lastiger met ademhalen dan voordien en al zeker wanneer we met ons voorhoofd naar onze kniën moeten (choke the throught) krijg ik het sneller benauwd. Ook lopen (joggen) vind ik lastiger dan voordien. Heb ook sedert een tweetal weken lichte keelpij en extreem droge mond s ochtends.... Is dat normaal???
    Verder weeg ik nu 66 kg ipv 63 kg ervoor en die krijg ik er niet af, ben 50 ondertussen.
    Alvast bedankt voor de raad. Groetjes, Petra

    Reply

 2. Na bijna 2 jaar gestopt te zijn met roken ben ik nu op een punt gekomen dat ik me niet kan voorstellen dat ik gerookt heb. Mijn vermogen om te ruiken grenst aan het paranormale, het is ongelooflijk wat ik allemaal ruiken op grote afstand en hoeveel aroma's en geurtjes ik kan onderscheiden, ik lijk wel een hondje. Ik kan ook o.m. tuiken wie er wel, en wie niet rookt ook al hebben geen sigaret aan, binnen of buiten, ik ruik ze gewoon. Stonk ik nou ook zo toen ik nog rookte...?

  Antonius

  Reply

 3. Na de afgelopen twee maanden al een keer eerder een week gestopt te zijn, en een preek van de kinderen tijdens de vakantie, ben ik nu dan toch eindelijk definitief gestopt. Het is pas de derde dag, maar ik weet gewoon dat het nu voor het 'eggie' is. Mijn lichaam protesteert wel, want ik loop constant een beetje te kuchen en met name de eerste minuten voordat ik ga slapen. Ik ben ook wat duizelig en zeer onrustig. Vooral 's avonds als het wat rustiger is krijg ik een enorme trek in allerlei snacks. Op dit moment probeer ik daarom overdag allerlei activiteiten te verzinnen en 's avonds lekker vroeg naar bed te gaan. Vooral niet vervelen en niet voor de tv hangen, dat lijkt de remedie!

  Reply

  1. hey hil,
   ik ben 16/11/15 gestopt met roken tydens mijn vakantie in Mexico ... mijn partner rookt niet dus is het iets makkelijker maaaaaaar...
   ik geef je deze tip mee
   De Kwit APP !!!
   houd he heel de tijd bezig en gemotiveerd! sucses

   Reply

   1. Bedankt voor de tip! Meteen gedownload. Ben vandaag pas gestopt met roken dus hopelijk gaat hij me bijstaan 😉

    Reply

 4. Mijn echtgenoot is 14 jaar geleden gestopt met roken, destijds rookte hij bijna twee pakjes per dag. Nu sinds een paar mnd is hij weer begonnen... Het begon met 1 a 3 sigaretten per dag en inmiddels zit hij op ruim een pakje...
  Ik ben er zo kwaad en teleurgesteld over ( heb zelf nooit gerookt) hoe kan ik hem helpen te stoppen voor de tweede keer...?

  Reply

  1. Hallo Carmen,

   ik kan mij goed voorstellen dat u teleurgesteld bent. Echter, oude gewoontes zijn niet altijd eenvoudig te doorbreken, helemaal wanneer het lichaam hunkert naar nicotine. Ik heb zelf in mijn studenten tijd af en toe gerookt en het heeft letterlijk jaren geduurd voordat de verleiding helemaal weg was.

   Een goede tip is om eens te kijken naar de elektronische sigaret, dit kan een handig hulpmiddel zijn om te stoppen met roken. Zodoende hoeft de gewoontevorming niet direct omgegooid te worden.

   https://www.optimalegezondheid.com/de-elektronische-sigaret-een-betere-manier-om-te-roken/
   https://www.optimalegezondheid.com/is-de-e-sigaret-ongezond/

   Een goede tip is overigens om een soort regel te maken om gewoontevorming te doorbreken. Denk aan bijvoorbeeld alleen buiten te roken, of roken daarna wandeling moeten maken etc.

   Verder is het altijd aan te raden om een cursus te volgen of een aantal boeken aan te schaffen over stoppen met roken, al is het alleen om beter begrip te krijgen voor een niet roker.

   Succes!

   Groetjes,

   Jack

   Reply

 5. Ik ben nu bijna een week gestopt, dat doe ik wel vaker en elke keer dat ik weer begin leer ik nieuwe valkuilen van mezelf kennen. Ik drink voorlopig ook geen alcohol meer omdat ik weet dat ik met alcohol de verleiding van een sigaret nauwelijks kan weerstaan. Sporten werkt voor mij ook prima om de spanningen in mijn lichaam te verlagen!

  Reply

  1. Sorry?

   Het spijt me heel erg maar dat Is zó niet te vergelijken. En ik weet het uit ervaring. Ik ben ruim 18 jaar geleden gestopt met heroïne.

   En sinds een week gestopt met roken.
   Lichamelijk niet te vergelijken!

   Het enige vergelijk wat ik heb kunnen vinden Is dat het verstandig Is om geheel nieuwe gewoontes en gebruiken aan te leren.

   Nu mijn routine anders Is dan normaal denk ik minder aan roken.

   Maar de valkuilen en afkickverschijnselen zijn niet te vergelijken.

   Alhoewel ik niet weet of het lichamelijk afkicken van nicotine heftig Is als je nooit afgekickt bent van heroïne.

   Reply

 6. Allereerst Jack bedankt voor je fantastische adviezen.

  Ik ben gisteren gestopt met roken nu voor de derde keer ( ik hoop dat het nu wel gaat lukken ).
  Ik ben iedere keer dat ik ben gestopt met roken wederom begonnen te roken omdat ik niet in gewicht wilde aankomen ( misschien was dit wel een smoes om weer te beginnen )
  echter heb ik nu mijn dochter beloofd om absoluut niet meer te beginnen..
  Ik voel me vastbesloten en zeker. Daarnaast gebruik ik nicotinekauwgom van 4 mg.

  Heb jij nog enige sterke adviezen voor mij ?

  Alvast bedankt.

  Reply

 7. Hoi, ik ben nu 2 jaar van het roken af. En geloof me, ik was een verstokte rookster, 2 pakjes per dag was niets.
  Ik was ook helemaal niet voornemens om te stoppen met roken, maar op een goede dag werd ik wakker, en na mijn eerste kopje zwarte koffie had ik nog geen sigaret opgestoken. Dat was raar, want dat was het eerste wat ik altijd deed, eerst een kopje zwarte koffie, dan een sigaretje en eer ik naar mijn werk ging had ik er al een stuk of 6 op. Het was 9 uur en ik dacht: nou weet je wat? Voor de zekerheid neem ik mijn sigaretten mee, want stel je voor dat ik zonder zit straks. Maar ik ben gaan werken zonder tussendoor te roken en ook s'avonds na het eten en tijdens de honden uitlaten niets gerookt. En ook nergens last van. Ook de daarop volgende dagen geen enkele behoefte. Ik had wel altijd mijn pakje sigaretten bij me ''voor het geval dat''! Maar na 2 weken had ik zoiets van: nou, ik gooi ze uit mijn zak ((maar weggooien vond ik nog zonde, want zo goedkoop zijn ze niet). Na een maand vond mijn man het ook welletjes en is ook in 1 keer gestopt. Ik had ''puffertjes'' van de dokter (al járen!) 4 keer per dag, twee verschillende soorten. EN wat denk je? Na 2 weken merkte ik dat ik meer uithoudingsvermogen had. Echt na 2 weken! Dat motiveerde me enorm! Ik gebruik geen puffertjes meer, Ik voel me super fit. En ja...ik woog 62 kg. en kwam er dik 12 aan. Maar sinds 6 weken flink aan het trainen en lijnen en ik ben er al weer 8 kwijt! Dat is misschien het enige nadeel, want zelfs al snoep je niet heel erg, aankomen doe je altijd na het stoppen met roken. Mijn dieetiste vertelde dat het 2 jaar duurt voordat je stofwisseling weer op gang komt. Of dat waar is weet ik niet, maar ik ben in ieder geval na twee jaar weer bijna op mijn oude gewicht, voel me fit, je huid wordt veel mooier, en nee...behoefte heb ik nooit meer gehad! Sterker nog, ik ga het nu echt bij anderen ruiken en kan me niet voorstellen dat ik zo vies veel gerookt hebt. Mijn man rook als snel als anderen roken, dat heeft bij mij even geduurd. Ik zeg weleens: ''Ik ben waarschijnlijk doorgerookt geweest'', want ik had er zonder ooit te overdenken te stoppen, ineens helemaal genoeg van. En: als ík het kan, kunnen jullie het zeker! Groetjes, Monique

  Reply

  1. Hallo,
   Ja stoppen met roken kan ongelooflijk lastig zijn.... Ik lees het boek " de opluchting" van jan geurtz ... Ik kan vertellen ... Ik ben heeeellll blij ...tijdens het lezen van het boek , mag en kan je gewoon door roken ... Het grappige is ... Is dat ik halverwege t boek .. Écht gewoon geen zin meer had ... Het voordeel vind ik nu , dat ik nog steeds het boek lees, tips krijg over hoe ik straks kan handelen als ik gestopt ben .... Maaarrrr omdat ik al op dat punt zit wat ik lees ... Heb ik daar nu mijn voordeel mee... Want de tips kan ik nu al gebruiken ... Waar ik tegen aan loop, lees ik in het hier en nu ... Ennn wat ik fijn vind je moest jezelf een brief schrijven ... Een soort back to the future ... Haha ... Nou ... DOEN !!! Helpt écht !!! Waarom , wat je wil, waar je van baalt als roker, etc schrijf naar jezelf als dat je een beste vriend(in) zou steunen ... Dát werkt
   Succes iedereen ( ps ik zit n m'n eerste week als niet -roker)

   Ruby

   Reply

   1. Hallo,

    Ik ben ook gestopt met behulp van dit geweldige boek van Jan Geurtz " De Opluchting". Ik heb bijna mijn hele leven gerookt, zeg maar 40 jaar, en ook bijna elke dag een blowtje gerookt, maar het is me toch gelukt te stoppen met roken en blowen. Dat was ook de reden waarom ik dacht dat het wel nooit zou lukken om te stoppen, want stoppen met blowen, ik kon het me niet voorstellen. Mijn oudste broer overleed begin 2015 aan longkanker, mijn vader is ook aan longkanker overleden. Beide waren verstokte rokers, net als ik. Ook de rest van mijn familie en mijn vrouw rookt, allemaal obstakels dus. Toch heb ik de kracht gevonden om te stoppen. Eind januari ben ik jarig en ik dacht, als dat geweest is en het verjaardagsfeestje is geweest, dan ga ik stoppen. Op zondag 31 januari heb ik de hele dag de tijd genomen om het boek rustig te lezen. Gewoon gerookt en geblowd, en zo telkens een hoofdstukje lezen. Even roken, wat anders doen, dan weer een hoofdstukje en zo voort. Het werd avond en het eind van het boek kwam in zicht. Ik heb die avond nog flink gerookt en af en toe een blowtje, Het laatste hoofdstuk kwam eraan en dat heet 'De laatste sigaret" Ik rook shag, dus ik heb een heel mooi shagje gedraaid, er een foto van gemaakt, en toen eerst het laatste hoofdstuk gelezen. Het was zo tegen twaalf uur en toen ben ik naar het laatste shagje gegaan en ik dacht nu ga ik hier eens even nog flink van genieten, maar het was zo raar. het smaakte me niet meer!? Na twee trekjes vond ik het echt niet lekker, en na het derde trekje heb ik het shagje uitgedrukt in de asbak, en alles, de buil met shag, de asbak, de aansteker, het laatste stukje hasj in de kliko gegooid. Ik ben naar bed gegaan en heb vanaf toen geen tabak of hasj meer aangeraakt. Ik kan het zelf eigenlijk ook niet geloven, maar ik rook en blow dus nu al bijna een half jaar niet meer. En echt, als ik er aan terugdenk, zoveel moeite heeft het me eigenlijk niet gekost. De eerste twee weken zij niet fijn, o,k, maar daarna gaat het gewoon vanzelf. Ik vond de geur van rook eigenlijk ook best wel vies. Op mijn werk roken weinig mensen, eigenlijk alleen de schoonmaakster. En als ik dan in het kantoor zat en zij kwam binnen, vond ik dat zo vies om te ruiken. het hele kantoor vulde zich met haar rokerslucht. Ik dacht, shit, dat hebben andere mensen dus ook bij mij geroken. Wat een vieze gore dode lucht is dat zeg. Ik ben zoooo blij, zooo opgelucht dat ik niet meer hoef te roken, dat ik er niet meer aan hoef te denken. O.k ,ik ben wel 8 kilo aangekomen en daar baal ik van, dat is voor mijn vrouw ook het grootste obstakel om te stoppen. Maar ik denk echt dat het me gaat lukken die 8 kilo er weer af te krijgen, ik loop veel hard en fiets veel. Ik heb alleen niet, wat je zo vaak hoort, dat je meer energie en conditie hebt. Maar het gaat mij echt om mijn gezondheid, ik wil langer leven, ook voor mijn jongens van 12 en 14 jaar, die het helemaal tof vinden dat ik gestopt ben. Dus, ook al rook je nog zo lang, als je echt wilt stoppen, koop dat boek,(of een ander) , plan een ' stop dag', neem de hele dag de tijd ervoor, je mag 'lekker' roken tijdens het lezen en de volgende dag ben je een niet-roker. het is eigenlijk een kwestie van niet meer de volgende opsteken. Ik wens echt iedereen die wilt stoppen, de kracht om het te doen. Doe het!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Reply

 8. 18 dagen niet gerookt na 30 jaar een pakje per dag. het is zwaar,maar de voordelen zij nu al ongelooflijk en het zelfvertrouwen groeit elke dag.ik zeg niet dat ik het ga halen,maar ga toch men uiterste best doen.

  Reply

 9. ik ben nu 6 weken gestopt met roken na 53 jaar. ik ben nu kortademig en heb vermoeide benen.
  totaal geen conditie meer. wat moet ik doen om de benauwdheid te verminderen.

  Reply

  1. Beste Lynn,

   Ik adviseer je om een afspraak te maken met de huisarts. Dit om uit te sluiten dat je klachten niet door iets anders dan het stoppen met roken veroorzaakt worden.

   Succes!
   Jack.

   Reply

 10. Hi allen,

  ik ben nu ruim 2 weken gestopt en voel me er heel goed bij, en trots op mezelf. Ik voel dat ik echt ben gestopt en nooit meer ga roken. Ik was er ook helemaal klaar mee.. Ik heb niet eens heel sterk de behoefte in een sigaret, alleen de gewoonte van het roken merk ik nog wel op. Zoals nu met mooier voorjaarsweer, dan zou ik in de tuin gaan zitten MET een sigaret... Dat kan me nog een rusteloos gevoel geven.. In plaats daarvan doe ik een klusje in huis, ik zoek in ieder geval afleiding..;-)
  Sinds ik gestopt ben, ben ik verkouden en dagelijks keelpijn en in de ochtend hoesten. Terwijl ik echt nooit een 'hoestje' had toen ik nog wel rookte... ook heel kortademig als ik fiets, heel maf nooit gehad. Hoop dat dit snel weggaat, want de voordelen van stoppen voel ik nu nog niet echt. behalve dat ik merk dt m'n huid er stukken beter uitziet, qua kleur en elasticiteit, HEEL groot voordeel!
  Grote angst is het zwaarder worden, ik ben een vrouw van 39 en ben best ijdel, doe graag m'n best er goed uit te zien, qua sporten, kleding en uiterlijke verzorging. ik voel zeker de behoefte meer te eten en ook als let je supergoed op, je leest dat je sowieso zwaarder wordt als je stipt. Maar is dat ook echt zo?? "t is nogal wat; EN stoppen met roken EN op je eten letten... 😉

  Reply

  1. Hoi lezers , in ieder geval hou de moed er in . Zelf heb ik meer als 30 jaar gerookt , en zwaar gerookt.
   Na verschillende pogingen om te stoppen met roken ( op karakter dus ) heb ik op aanraden van mijn huisdokter
   champix geprobeerd .. resultaat 4 maanden sigaret vrij . Voor mij hoeft het niet meer , het roken dan . Ik ben blij dat ik dit gedaan heb .

   Reply

 11. Hallo allemaal, ik heb zondagavond mijn laatste siraget gerookt en sindsdien loop ik tegen de muren op hahah. Ben onrustig, drang om te roken is hoog maar ik ben vooral moe! Ik slaap gemiddeld zo'n 15 uur met gemak en nog ben ik zo lusteloos. Hoe lang blijven die bijverschijnselen ??

  Reply

  1. Dit is per persoon verschillend, Inge.
   Maar na een paar weken moeten de bijverschijnselen wel minder worden, maar nogmaals, dit verschilt per persoon.
   In ieder geval doorzetten!

   Fijn weekend,
   Jack

   Reply

 12. Hallo, ik ben nu een maand gestopt ik heb geen behoefte om te roken.....alleen ik ben zo apathisch als wat.... loop als een zombie rond en vergeet wat ik aan het doen bent....dit is zo vermoeiend. Zijn er meer stoppers die daar last van hebben?

  Reply

 13. Hallo allemaal,
  Ik ben sinds 7 uurtjes aan het proberen om te stoppen met roken.
  Nu lees ik hier en daar op het internet dat in een keer stoppen met roken helemaal niet goed voor je is..
  Klopt dit? Kan ik het beter afbouwen of zijn het fabeltjes en kun je ook in een keer stoppen zonder enige kwaad?

  Groetjes

  Reply

  1. Hoi Kelly,

   In een keer stoppen kan natuurlijk helemaal geen kwaad, maar je lichaam moet zich aan gaan passen aan de nieuwe situatie en zal daardoor de bekende ontwenningsverschijnselen gaan vertonen.Het is een persoonlijke keuze: langzaam afbouwen of in 1 keer stoppen. Beide hebben voor- en nadelen.

   Heel veel succes!
   Jack

   Reply

   1. Vanaf januari ben ik gestopt met suiker eten en drinken. Dat was even afkicken maar nu ben ik 24 uur gestopt met roken en heb het ontzettend zwaar. Alles tintelt en
    ik heb restless legs. Als ik zo lees wat me nog te wachten staat wordt ik echt een beetje zenuwachtig.

    Reply

  2. Beste kelly, ik ben gisteren om 18:00 gestopt met roken,zonder hulp middelen, tenslotte ben je if zijn we allemaal begonnen met roken zonder hulp:) gewoon stoppen met roken! Jij bent de baas over je lichaam niet de sigaret!

   Reply

 14. Ik ben nu ruim een half jaar getopt met roken en mijn lichaam was helemaal ontregeld. Ik was vaak ziek en ik had allemaal rare klachten omdat mijn schildkier veel te snel ging werken (angstig, draaierig, snelle hartslag, trillen etc.) Weet iemand of dit vaker voorkomt? Ik ben nu wel veel gezonder gaan leven waardoor ik wat 'aardiger' voor mijn schildklier ben geworden. Ik heb het idee dat het ietsjes beter gaat..
  Natuurlijk ben ik ontzettend blij om van het roken af te zijn en ik weet dat ik daar in de toekomst echt echt profijt van zal hebben. Alleen herken ik nu mijn eigen lichaam niet meer terug...

  Reply

  1. Ik ben bijna een jaar gestopt 50 jaar gerookt en wat jij schrijf heb ik nu nog steeds mijn lichaam is nog steeds van slag ben benieuwd warneer dit over ga volgens mijn huisarts moest ik 1 1/2 jaar er voor uit trekken dus ik hou dw moed er maarin

   Reply

 15. Je moet als roker overtuigt raken van het feit dat je niet prettig ruikt. Laten we zeggen dat je stinkt.
  (Je huid , je kleren en uit je mond.) Daar is geen parfum, spray of lotion tegen bestand.
  Pas als je dit in de gaten krijgt ben je al een stuk op weg om je laatste peuk uit te blazen.
  Over de gezondheid hoeven we het dan nog niet eens te hebben.

  Reply

 16. Het beste medicijn voor een gezonder en vooral vrijer leven is heel simpel... NIET ROKEN..

  Zelf jarenlang een zware roker geweest dus ik kan me de angst en gevoelens van onbehagen voor en tijdens het stoppen heel goed voorstellen.. Deze gevoelens zijn echter goed te managen en zelfs weg te relativeren. Beschouw het "stoppen" eens als iets positiefs: je krijgt je verslavingsvrije leven terug! Het zou misschien "terugkrijgen" moeten heten in plaats van "stoppen" :)..

  Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid en lees er desnoods een boek over. Dat maakte voor mij het "stoppen" veel makkelijker dan ik van te voren bang voor was.

  Reply

 17. Wat een mooie verhalen allemaal! Stoppen met roken is echt iets om trots op te zijn. Mij lukt het maar nauwelijks. Steeds na twee dagen stoppen koop ik weer stiekem een pakje sigaretten en rook dan ook weer stiekem natuurlijk, af en toe een sigaret. Ik gebruik pleisters, de ene dag wel en de andere dag weer niet. Ik ben morgen twee weken "gestopt" voor mijn omgeving maar ik kan de slechte gewoonte nog niet helemaal achter me laten. Iedere keer dwing ik mezelf weer om niet te roken en dan lukt het weer twee dagen, daarna wil ik weer roken. Ben ook heel erg bang om vreselijk aan te komen en ik ben echt steeds lusteloos en doodmoe: mis mijn sigaretje gewoon. Hoe krijg ik toch helemaal die knop om? Ik wil wel echt heel graag, maar heb kennelijk niet zo'n sterke ruggengraat op dit gebied. Als ik dan weer die eerste sigaret opsteek ben ik duizelig en vraag ik aan mezelf: "was dit het nou waar je zo naar verlangde" Momenteel zit ik alweer een dagdeel zonder sigaretten en dat lukt me dan wel weer, maar voor hoelang?

  Reply

  1. Hallo Caroline,

   Jouw verhaal herken ik helemaal. 18 jaar gerookt, pakje per dag! Je moet je gedachten/denken over het roken eerst veranderen. Ik ben nu 3 maanden zonder al te veel moeite gestopt. Geen vervangende middelen what so ever. Mijn tip : lees het boek van Alan Carr! Ik ben niet zo'n lezer en was sceptisch over deze methode. Maar het werkt echt. Het laat je echt anders tegen het roken aankijken. Stoppen met roken was niet (zoals bij eerdere stoppogingen) overleven maar ik was zo blij dat het niet meer hoefde! Deze mindset maakt het verschil. Succes!

   Reply

   1. Ha Caroline en Sanne, ik ben sinds 28 mei gestopt. Heb ook t boek van allen gelezen. Het boek geeft je inzicht wat roken is. Dit heeft voor mij alles duidelijk gemaakt en ben gestopt na 22jr roken. Uiteraard niet zonder ontwenningsverschijnselen, maar wel zonder zin te hebben in een sigaret. Elke keer als ik merk dat ik ontwenningsverschijnselen had of heb, dan accepteerde ik dat en was ok blij dat ik niet meer rook. De ontwenningsverschijnselen komen ok niet van t stoppen.... Maar door al die jaren te roken.
    Veel succes Voor alle stoppers, alles komt goed

    Reply

   2. lol wat een kut boek was dat ik doe niet aan angstaanpraten of hoe die dat noemde dat is juist wat ie de hele tijd deed. ik geloof zelf in what you think about the most is what you attract. ook niet vreemd dat ie na 25ish jaar stoppen met roken als nog dood ging op ouwe leeftijd aan longkanker hoe vaak hij het over longkanker had in het boek word je grewoon beroerd van dat boek hielp voor mij echt 0.0

    Reply

  2. Caroline,
   Ik herken me in jou verhaal.Als ik je gerust mag stellen:je was er al die keren gewoon niet klaar voor,Bij min net hetzelfde.Ik ben nu 48 uur gestopt.Ik had een goede reden:ik leek sinds een jaar(ik ben nu 32)razendsnel ouder te worden.Mijn houvast is dus een mooier huodje en mooier haar.Voor mij werkt dit(voorlopig.Ook soms moeilijk).Toen ik rookte wou ik nooit afweten van alle negatieve informatie/gevolgen van roken.Als ie effe stopt voelt het 'beter' en is het sterk aanmoedigend deze wel te lezen.Ook jij komt er vanaf hoor.Op een dag ben je het roken echt moe.De stank,de gevolgen op je lichaam,...Ook al rook je nog even door:het lukt je wel!Sta er vooral bij stil dat je brein je tijdens je in de maling neemt en je longen er gewoon vuil zwart uit zien.Noet roken is zo'n bevrijding!Als je s morgens wakker wordt denk je:oh zalig die propere longen! T lukt je wel!!x

   Reply

  3. Tip: ga elk moment dat je niets te doen hebt een boek lezen. Bouillon drinken helpt ook de drang iets te onderdrukken. Zelf ben ik ook gelijk gestopt met suiker gebruiken en heb alkohol tot een minimum terug gebracht. Resultaat: nu 10 weken en geen grammetje aangekomen, anders dan dat ik door meer te bewegen met spiermassa heb opgebouwd 🙂

   Reply

 18. Ik ben inmiddels beland bij het midden van dag 4. Ik vind dat het me nu eindelijk eens makkelijk af gaat. Ik heb zo vaak geprobeerd te stoppen maar langer dan een dag hield ik het nooit vol. Ik denk dat ik er nu gewoon echt klaar voor ben.

  Trots ben ik op mezelf dat ik het al dik 3 dagen red zonder sigaretten.

  Ik heb nog een tip voor de stoppers: Maak een briefje waarop je alle redenen schrijft dat je niet wilt roken. Die houd je bij je en bij zwakke momenten kun je dat papiertje erbij pakken. Wedden dat je die sigaret niet pakt.

  Eén sigaret bestaat niet. Daar houd ik mezelf aan vast. Als ik één sigaret rook, wil ik meer. Dus die ene, die pak ik niet.

  Succes kanjers!

  Reply

 19. 1.11.2014 gestopt met roken. Sinds ik getopt ben ben ik bijna 4 kilo aangekomen . Probeer het wel weer weg te krijgen .. Alleen wat ik niet begrijp is toen ik rookte werd ik haast niet ziek /verkouden sinds november tot nu ben ik elke maand 1 week goed verkoude mijn keel brand afentoe als of ik in één keer een pakje sigaret heb opgerookt ,wat kan ik hier aan doen wel naar de huisarts geweest , longfoto alargietest en bloed late prikke alles was goed . Maar tog elke keer weer verkoude ? En veel last van brandendkeelpijn.komt het door stoppe met roken omdat ik jare lang heb gerookt 35/40 sigarete per dag . Zo ja hoelang zou ik nog ongeveer brandendkeelpijn aanhoude. Tog afentoe de neiging on weer te gaan roken weet het allemaaal niet meer

  Reply

  1. Hoi Emmy,

   Laat de moed niet zakken, en ga in ieder geval niet weer beginnen. Want dan is alles voor niks geweest.
   Je lichaam moet wennen aan de nieuwe situatie, en dat kan een poosje duren. Ook al is het nu even lastig en moeilijk, altijd doorzetten.
   Het alternatief, weer beginnen met roken, is altijd de slechtste oplossing.

   Heel veel succes,
   Jack

   Reply

  2. Hallo, ik heb gelezen dat dit komt omdat u lichaam nieuw longweefsel aan het aanmaken is , en al de vuilte komt langs deze weg eruit , hoesten keelpijn zweten slapeloosheid enz... ikzelf ben nu zes dagen gestopt met roken , als hulpmiddel gebruik ik champix . Moet zeggen tot nu toe heb ik daar weinig bijwerkingen van enkel misselijk s'morgens na inname duurt vijf min en tis over , heb dit niet altijd , moet zeggen ben blij met die pillen omdat ze mij toch helpen de zin naar een sigaret te onderdrukken , zonder die pillen was ik mss allang terug begonnen . Heb het de tweede dag heel erg lastig gehad maar geef niet op er zijn indd moeilijke momenten eerder de gewoonte eens deze is overwonnen kan ik zeggen dat ik een niet roker ben ! Hoop dat mij lukt en hoop ik voor alle stoppers trouwens !!! Veel succes

   Reply

 20. stoppen met een whatssap groep aan vrienden die tegelijkertijd zijn gestopt! echt een aanrader. Weten dat je niet alleen bent in deze moeilijke tijd van het stoppen, maakt het leed een stuk lichter! Daarnaast kan ik aanraden er actief mee bezig te zijn. Schrijf inderdaad een lijst van redenen waarom je bent gestopt, zoek op internet waarom het zo goed is dat je bent gestopt, meldt je aan op de app: 'quit buddy' en vertel mensen dat je gestopt bent.

  Luister niet naar mensen die gestopt zijn en zeggen dat ze nog jaaaaaren trek hadden in een sigaret. Na een paar weken zijn je gravings gereduceerd naar misschien 2 of 3 keer per dag. Een graving duurt 3 minuten, dus ga stofzuigen, afwassen of lekker sporten (of wandelen). Na 6 weken wordt het een stuk makkelijker en kan je het gewoon volhouden, dus maak je niet druk.... De eerste moeilijke dagen gewoon lief zijn voor jezelf, neem een lekker lang bad, ga lekker naar buiten, start een hobby en wees vooral zo trots op jezelf dat je zo'n sterke discipline hebt en je niet meer afhankelijk bent! x

  Reply

 21. Dankzij de e-sigaret ben ik gestopt met roken! Men rade mij aan om te beginnen met 11mg nicotinegehalte van de liquid. Na twee weken ben ik 6mg gaan roken en paar weken later mixte ik 6 met 0 milligram. Totdat ik alleen 0mg ging dampen en toen had ik geen behoefte aan nicotine! Hierdoor ben ik ook gestopt met de elektrische sigaret en kan het iedereen aanraden. Het rivm geeft aan dat de esigaret minder schadelijk is dan regulier tabak dus als zo'n organisatie dat beweert moet er wel een kern van waarheid inzitten. Nu ben ik zowel van de roken en dampen af! Roken.nl heeft mij hier prima bij geholpen en kan het iedereen aanraden. Wel zou ik meerdere verschillende smaken bestellen want als je 1 smaak besteld en die is niet lekker dan grijp je weer naar tabak!

  Reply

 22. 4 dagen geleden gestopt met roken(na 39 jaar. Ik heb eigenlijk nergens last van. Kauw af en toe een nicotinekauwgumpje weg, maar heb deze eigenlijk niet nodig. Ben trots op mezelf. Je moet gewoon willen en het gevoel hebben dat je echt klaar bent met het roken.

  Groet,

  Rene

  Reply

 23. Manlief en ik zijn sinds resp. 24 en 26 mei j.l. cold turkey gestopt. Gezamenlijk last van ....tig ontwenningsverschijnselen, vooral de duizeligheid is heel vervelend. Maar we gaan ervan uit dat die ongemakken tijdelijk zijn en langzamerhand verdwijnen. Na tientallen jaren gerookt te hebben kun/mag je niet verwachten je binnen een week "top" te voelen.
  De behoefte om te roken is nog steeds groot, hopelijk wordt dat snel minder!
  Succes voor alle stoppers en: we houden vol!
  JA Aruba

  Reply

 24. Hey,
  4 jaar en 6 maanden geleden kreeg ik een hersenstaminfarct infarct na een uit de handgelopen griep. Ik rookte toen nog maar de samenloop van omstandigheden hebben het gedaan. Ik was toen 36 jaar. Ondertussen ben ik sinds toen gestopt met roken en het enige wat er tof aan was ik heb er dan ook geen bijwerkingen van gehad. Ik heb bepaalde zaken gewoon doorstaan. Nu ben ik trots op mezelf ook al heb ik er een beperking eraan overgehouden volgens mijn jongens gaat hun mama niet meer dood.

  Groetjes Inge

  Reply

  1. 6 juni 2015 ben ik ook gestopt met behulp van Tabex.
   Ik kreeg deze tip van een collega en die vertelde mij dat het 100% natuurlijk was en ik gewoon door mocht roken.
   Meteen besteld en direct begonnen op 2 Juni.
   Ik rookte ongeveeer 20-25 sigaretten per dag en elke dag verder werd de hoeveelheid gehalveerd, niet bewust maar echt onbewust, ze smaakten gewoon niet meer.
   6 Juni de laaste gerookt(wat echt vies was) en tot nu toe nog niets aangeraakt. de pillen heb ik ongeveer 2 weken gebruikt en tot nu toe gaat het uitstekend.
   Ben nu 3 weken onderweg, gaat goed met (grote)ups en (kleine)downs.
   Na 26 jaar roken en allerlei middelen zoals laseren,nicotine pleisters,nicotine pillen geprobeerd te hebben is dit tot nu toe het beste wat bij mij gewerkt heb.

   Reply

 25. 2e stopdag nu.
  Moeilijk, maar steeds als ik denk: lekker, sigaret, dan pak ik deze pagina om alle reacties nog eens door te lezen. Kan ze nu wel dromen en toch helpt het. Net of je een beetje in gesprek bent en het maakt je nieuwsgierig naar de voordelen. Ik merk nu al dat ik een beetje op 'lucht' loop, wel lekker...

  Reply

  1. Haha dat zat ik net te denken XD ook 2e dag voor mij en deze reacties hebben me zojuist tegengehouden om sigaretten te gaan halen! Ik ben zo duizelig.. maar hier doorheen gaan is toch echt de enige optie 🙂

   Reply

 26. Net een week gestopt. Had op het eind last van kortademigheid en een sterk verhoogde hartslag. Voel me stukken beter nu, hoewel er op vlak van gezondheid nog een lange weg te gaan is. Mijn enige valkuil momenteel is het feit dat mijn man wel nog rookt. Voor de rest heb ik zelfs weinig tot geen zin meer in een sigaretje.

  Reply

  1. nu vandaag precies 1 week gestopt. Dit doe ik mbv Champix. Dat helpt echt! Maar soms krijg ik een nauwelijks bedwingbare trek in een sigaret, dan heb ik het even zwaar. Ik denk dan aan waarom ik wil stoppen:

   Voor mijn zoon
   voor mijn man
   voor mijzelf

   ik moet er niet aan denken dat ik straks die K ziekte krijg door het roken. Hoe kan ik dat mijn zoon uitleggen? Mamma rookt en nu gaat ze daarom dood?

   40 jaar gerookt, roken was een deel van mijn leven, hoorde bij mij. Een pakje per dag. Het is zwaar te stoppen, maar ik ga ervoor! De eerste beloningen heb ik al:

   meer lucht, geen ochtendhoest, kleur op mijn wangen en belangrijkste: een dankbaar gezin

   Iedereen heel veel succes!
   Groetjes
   Renata

   Reply

   1. Hallo beste mensen en geweldige stoppers,

    Ik ben nu op dag 3 van mijn stoppoging en af en toe heb ik erg zware zwakke momenten. Dit zijn de momenten waarop ik vroeger meestal weer begon, maar ik moet nu steeds denken aan de volgende uitspraak van Johan Cruijff: "Ik was verslaafd aan roken en voetbal. Voetbal heeft me alles in mijn leven gebracht, en roken heeft me alles afgenomen."

    Ik ben nu bij de honderdenzoveelste stoppoging van mijn leven. Mijn man en kinderen verafschuwen het roken, maar ook hebben ze na de honderdste mislukte stoppoging geen enkele fiducie meer dat ik ooit nog echt ga stoppen. Ik wil het heel graag volhouden en het tegendeel bewijzen. Dank voor al jullie reacties, het helpt mij enorm.

    Succes allemaal,

    Stella

    Reply

    1. Super Stella, doe je best...je kan het...
     Ik ben gestopt sinds 17 maart, samen met mijn beste vriendinnetje. We steunen elkaar constant en het gaat goed....heel goed zelfs. Ik sta werkelijk van mezelf te kijken dat ik niet meer rook. Ik kan dat "duiveltje" in mijn hoofd weerstand bieden. Ik wil niet meer roken. Het is genoeg zo na meer dan 40 jaar minimaal 1 pakje per dag. Wij zijn samen gestopt door in de eerste weken te minderen. Daarna, op 17 maart om 11:59 's avonds, de laatste sigaret en de volgende dag beginnen met de kleinste pleister van nicotinel. Deze heb ik 10 dagen gebruikt en daarna niet meer....en het ging goed en nog steeds. Dus...kom op...je kan het...super dat je gestopt bent...:-D

     Reply

   2. Wat super goed van je. Ik ben nu ook een week gestopt net Champix. 40 jaar gerookt, 25/30 p.dag. Ik kan niet begrijpen dat ik niet meer rook! Maar het gaat zo goed!

    Reply

 27. Hallo mensjes een grote goeie gezonde tip en makkelijk afbouwbaar en je zult trots zijn op jezelf ik rookte vanaf mijn 9de en vanaf mijn 13de vast dus rond 30 sigaretten per dag ik ben inmiddels bijna 23 en ben nu pas 3 maanden geleden gestopt met roken af en toe pak ik eens een sigaretje maar voor mij hoeft het echt nietmeer hoor ik ben namelijk gestart met dampen voor oud en jong raad ik aan de Eleaf electrishe sigaret uit te proberen met het glazen bovenstuk van aspire GEEN ANGST mijne is uit mn handen gevlogen op straat en nogsteeds niks aan de hand een volkomen lekkere smaak hiervoor is daarbij dan ook vanille lakritz of als je van mentjhol houdt pak dan Ecalyptus! deze smaken zijn mijn lievelings waarom? : vanille proef je in het algemeen bijna nooit maar in deze sigaret dus wel en het is een confortable smaak voor sochtends na het eten en voor het slapen hij is niet zo erg dat je eten nietmeer smaakt als je voor je maaltijd een teug neemt!! dus handig! lekker! Lakritz is zeer verzachtend voor de keel!! heerlijk gewoon die lekkere smaak van zoethout en die potjes van vroeger war we onze vingers in deden oplikken haha geweldige herinneringen ook! en de Ecalytus is heerlijk als je ziek bent of verkouden het wilt echt wel meehelpen om je een beetje frisser te voelen en noem maar op dus dikke knuffel van mij stop met roken start met dampen

  De batterij en het glazen aspire stuk kosten samen rond de 60 euro!
  ik rookte 50 euro PM!
  onv 20 peuken per dag!
  Heb nou als het 11-9-2015 wordt 4 maanden gestopt en dus 150 EURO GESPAARD!!
  Ongeveer want deze portjes kosten 4,25 per potje en je doet er EEN HEL;E WEEK MEE!!!!
  Vanille custard merk:Delicious myst
  Lakritz merk: Liqua
  Ecalyptus merk: Delicious myst

  De juffrouw ibn de winkel zal u vertellen te beginnen met 12 maar ik rookte ongeveer 20 per dag en ben gestart met 12 en dag later zo;'n keelpijn van de nicotine dat ik naar 6 ben gegaan dit is 1 maand goed gegaan en sinds dien ongeveer meng ik 0 en 6 samen dit vermengt zich tot 0,3 ML Nicotine!!
  de stap naar 0 is voor mij nog even te heftig maar ik doe wel eens stiekem niet kijken en gewoon 0 nicotine erin en doen alsof het 0,03 is hihihii 😀
  Hopelijk heb ik jullie hiermee geholpen dankjewel voor het lezen

  Reply

 28. Ik ben nu 17 dagen gestopt met roken. Wat ik heel erg merk is dat ok weer warme handen en voeten en heb ik had altijd zulke koude handen. Rookte een pakje per dag. Ik heb wel een foutje gemaakt op dag 8 rookte ik een paar en werd zo misselijk, de volgende dag niet meer gerookt. Ik had zoiets ik kan nu boos op mezelf zijn en gaan roken of gewoon doorgaan nu met stoppen, ik heb het laatste gedaan. Nu denk ik elke keer aan die misselijke gevoel als ik een sigaret wil echt heel vies roken haha. En ik heb al 110 euro bespaart en ik voel mijn conditie verbeteren en het lijkt wel alsof mensen om me heen merken dat ik frisser ben. Ze complimenteren me vaak dat ik zo lekker ruik.... Dat was niet toen ik nog rookte. Voor iedereen die twijfelt beginnen met roken is zwaarder dan stoppen dus stoppen dan maar. Groetjes!

  Reply

 29. Beste mensen,
  Gisteren 'op de kop af' een half jaar niet gerookt. Het was geen makkelijke tijd / strijd, zeker toen ik ook nog in emotioneel zwaar weer belandde, .....geen troostpeuk ! Twee pakjes nicotinekauwgom, 1 potje tabletjes, de rest op wilskracht waarvan ik niet vermoedde dat ik die in me had. Ik ben best trots op mezelf en wil u de bekende kreet meegeven : als ik het kan, kunt u het ook ! En dat is beslist geen loze kreet !
  Groet van Jans

  Reply

 30. Ik ben nu 6 weken gestopt met roken. Ik heb dit gedaan met behulp van hypnose na enkele eerdere mislukte pogingen. Nu gaat het echter boven verwachting goed. Ik heb geen trek meer in sigaretten en voel me geweldig! Dit had ik veel eerder moeten doen! En ik die dacht dat het nog niet een dag ging lukken. Iedereen kan stoppen als ik het kan. Ik slaap beter, ben frisser s morgens en ben er trots op een niet roker te zijn.

  Reply

  1. Nu 3 dagen bezig met het terugkrijgen van een verslavingsvrij leven samen met mijn vriendin. En pooeeee moeilijk. Tintelingen.. pijntjes... rusteloosheid... heavy leggs. . En uiteraard de gedachtes. Dan denk ik ben ik er wel klaar voor? Maar goed. We geven niet op!

   Reply

  2. Ik ben al 8 weken gestopt met roken maar ben nog geen kilo bijgekomen. Ik heb geen smaak en geen geur meer. Hoe komt dat?

   Reply

 31. 27 juli gestopt met roken, nu dus iets meer dan een maand geleden.
  Af en toe nog steeds zin in een sigaret, maar dan denk ik aan de ontwenningsverschijnselen die ik heb gehad en dan hoef ik niet meer.
  Ben niet aangekomen maar eerder afgevallen door lekker weer te gaan sporten.
  Iedereen die stopt, veel suc6!

  Reply

 32. Zo, nu een week of 5 gestopt! Net alle stukjes gelezen nadat ik ineens ongelooflijke trek kreeg in een sigaret. Man.... Trek is weer weg. Wat ik een ieder kan aanraden is lekker te gaan sporten nu je gestopt bent. Ik deed dat al, maar ben nu zo fit! Veel lucht en daarom ook veel uithoudingsvermogen. Geen slijm meer tijdens het sporten, geen gehoest, etc. De voldoening na het sporten is top! Ik herstel ook een stuk sneller dan voorheen! De komende 4 dagen een enorme uitdaging... Kermis... Veel gezelligheid en bier en daar komt bij mij altijd de grootste trekt naar een sigaret naar voren. Als ik dan niet rook zou ik pas echt gestopt zijn!

  Reply

 33. Ik ben er zo totaal klaar mee dat roken, ik heb gister mijn pakje shag onder de kraag gehouden en weg gegooid.. mijn vader zie ik met COPD mijn moeder gaat hem aardig achter na, ik heb 2 dochters waarvan 1 met astma mijn zoon van 3 stond naast mij net te doen of blies hij rook uit. Nou mooi voorbeeld toch.. werkelijk een ieder die rookt.. noem is 1 voordeel op van roken gewoon maak 1tje.. ik kon geen bedenken. Ik ben er klaar mee nieuw leven is gister voor mij begonnen. Een leven zonder de afhankelijkheid van die rot peuk.

  Reply

 34. Door een griepje niet kunnen roken. Dat als aanleiding gezien om te stoppen. Heb inmiddels 1,5 week niet meer gerookt. Nuttige info op deze site!

  Reply

 35. Vandaag precies 6 weken geleden gestopt met roken.

  Gewoon in één keer gestopt, de eerste paar dagen is echt erg, maar na een week wordt het eigenlijk al een stuk makkelijker. Het is eigenlijk heel simpel gewoon geen sigaret meer aansteken, en elke keer denken nee ik doe het niet meer. Zorg dat je iets te doen hebt, ga vooral regelmatig sporten, ik fiets nu veel.
  Ik eet nu wel wat ik wil, kijk nergens naar, dat komt over 3 maanden wel weer.

  De eerste week had ik het moeilijk: Moet je gewoon door heen.
  Week 2-3 stelde eigenlijk niet zoveel voor, ging eigenlijk vrij makkelijk
  Week 4 was echt een rot week, veel aan roken gedacht, maar niet begonnen omdat het anders jammer was van de eerste 3 weken.
  Week 5 en deze week eigenlijk geen probleem, ik denk er nog wel aan, maar steeds minder vaak en het gaat snel over.

  Wat merk ik nu na 6 weken.
  Ruik veel beter, ruik de sperziebonen al als ze nog niet op het vuur staan
  Ademhaling piept niet meer, piepte behoorlijk vooral als ik ging liggen, en heb meer lucht
  Ik zie er een stuk fitter uit
  Hou 130 euro meer over in de maand

  Van mij mag iedereen roken, heb er geen problemen mee, maar stoppen is na een tijdje veel leuker dan roken.

  Reply

 36. Hallo lieve mensen,

  sinds 17 dagen gestopt. Geen hulpmiddelen gebruikt, was bang dat het anders alleen maar meer moeite zou kosten om te stoppen. Ik had bij dag 4 erge trek in een sigaret, maar ik besefte me hoe mijn allerlaatste sigaret smaakte en waarom ik dus ook gestopt was.. Die dag dat ik stopte 12 oktober stond ik in de pauze met mn vriend die niet rookt mn peuk te roken. we werken samen en brengen de pauzes samen door. Die laatste sig was zo scherp en smaakte me zo vies, dat ik echt echt klaar ermee was. Ik gaf mn pakje peuken aan hem en vroeg hem om ze weg te gooien voor me. Sindsdien gaat het me alleen maar beter. Vanaf dag 10 merkte ik dat ik het roken vergat en nu is het net of ik nooit gerookt heb qua dagelijkse routine, hoe gek ook. M'n huid is zoveel mooier, meer lucht, veel zelfverzekerder, lekker ruikende haren, mooiere tanden, betere doorbloeding, blij gezin

  Reply

 37. Hallo beste Toppers allemaal,

  Ik lees met veel respect en bewondering jullie verhalen. Ik zelf heb al tijdens mijn rookcarriere van 26 jaar al hypnose, pleisters, cold-turkey, langzaam afbouwen methode geprobeerd. Sommige methodes vaker dan tig keer.
  Maar elke keer had ik het voorbereid zo werd mij aangeraden.
  Gevolg ik zag er enorm tegen de stopdag op. Ja dat ging niet werken natuurlijk...dus hop na een uur begon ik weer te roken. Dat schoot niet op.
  Ik merkte aan mijn lichaam langzamerhand dat het mankementen ging vertonen. Chronische blaasontsteking, PMR reuma, glutenallergie, wondjes genazen niet meer zo snel. Dit alles al op leeftijd van 44 jaar. Veel te gauw en te jong voor mijn gevoel en zo liep ik steeds meer afkeer te krijgen tegen de sigaret.
  Alleen in de ochtend ging het nog wel. Viel mij op dat ik ook met opstaan niet direct meer een sigaret opstak.
  En als ik dat wel deedvond ik er niksmeer aan. Ik dacht wat ben ik toch een hypocriet.......medicaties innemen voor mijn reuma etc en aan de andere kant ben ik het aan het vergiftigen!
  Roken is een trigger voor de darmen en reuma....zo werd mij verteld.
  Zo liep ik vanochtend weer weerzin tegen te krijgen. Zonder na te denken heb ik mijn laatste sigaret gerookt om 10.45 en nog geen sigaret weer gehad. Zonder al te veel moeite.....alleen die gewoontes die je heb...ook de denk wijzes....heb ik wat gedaan ....zo eerst een peukje...duhhh. Onbewust heb ik het gekoppeld aan iets doen en dan beloning.
  Of ik schrijf zoals nu ....hup ff sigaretje erbij....duhhh doe normaal. Nee dus!!!!!
  Niet meer nodig voor mij ....zeg ik nu......maar hoe het morgen is......zie ik wel weer. Ik verkoop ook tabak en sigaretten dus wordt er morgen ook weer mee geconfronteerd, ik doe mijn best voor gezin en mijzelf.
  Nu ben ik 5 uur en 33 min zonder een peuk.....dat is voor mij al een mijlpaal!!!
  Ik doe mijn best.!!!!

  Succes mede-stoppers!!!

  Reply

  1. Inmiddels meer dan twee dagen, tenminste ik hoop dat je het nog steeds volgehouden hebt.

   Doorzetten, Harma...het is de moeite waard!

   Reply

 38. Hallo allemaal,

  Ik ben nu bijna 9 weken geleden gestopt met roken en het bevalt erg goed! Ik heb 30 jaar gerookt en in die periode diverse stoppogingen ondernomen. Deze keer ben ik gestopt met behulp van het boek stoppen met roken van Allen Carr. Een absolute aanrader.Tijdens het lezen van het boek wordt de waanzin van het roken steeds duidelijker.Het laat je inzien dat roken absoluut niets toevoegd aan je leven,in geen enkele situatie! Het ontneemt je alleen maar een heleboel! Door dit inzicht wordt het stoppen verassend gemakkelijk! Het proberen zeker waard! Succes allemaal

  Reply

 39. ipv makkelijker wordt het elke dag moeilijker, de eerste week ging makkelijk.
  Ben nu 17 dagen gestopt en de zin in roken wordt elke dag sterker en ik word met de dag sjacherijniger , heb steeds minder zin om iets te ondernemen en ben zeer snel uit mijn humeur.

  Reply

  1. Hallo Daan,

   Iedereen reageert anders als hij of zij stopt met roken. Dit is natuurlijk afhankelijk van het aantal jaren dat er gerookt is, en natuurlijk ook de leeftijd. Het feit dat je er steeds meer moeite mee hebt is een bekend verschijnsel. Maar beslist niet aan toegeven, Daan. Doorzetten, want je bent al een stukje op de goede weg.

   Ontzettend veel succes!

   Reply

 40. Na 26 jaar roken overgestapt naar de e sigaret om te stoppen. Na 3 maanden ben ik op het punt dat er geen nicotine meer inzit en dus eigenlijk alleen de gewoonte nog. Wel 7 kg bijgekomen op 3 maanden .

  Reply

  1. Wat een fantastisch resultaat, Peter!
   Ok, die 7 kilo extra is nog iets waar je aan moet werken, maar je hebt het ergste achter de rug!

   Reply

 41. Ik ben nu exact 5 jaar, 9 maanden en 9 dagen gestopt. Ik geniet nog steeds van de bevrijding die het voor mij betekent. Een verslaving overwinnen, is een blijvend feest. Die drang naar de sigaret ben ik kwijt en het heeft mijn leven grondig veranderd. Ik hoef 's avonds niet meer op zoek naar een winkeltje waar ze sigaretten verkopen. Ik wordt niet meer midden in de nacht wakker met die drang naar nicotine. Ik stink niet meer. En voor mijn budget voelt het alsof ik de lotto heb gewonnen. Ik kan mij nu bijna alles permitteren van het geld dat vroeger opging aan sigaretten . Stoppen met roken was de eerste, noodzakelijke stap naar een nieuw leven. Doordat ik stopte met roken , ging ik ook minder op café, wat ook mijn portemonnee gelukkig maakte. Er kwam een eind aan de jarenlange zelfverwaarlozing. Ik ging ook gezonder eten en probeer nu ook regelmatig lange wandelingen te maken. Ik voel me fitter en energieker en mentaal veel beter. Stoppen met roken is een zegening voor lichaam en geest. Veel fruit en groenten kwamen in de plaats van sigaretten en alcohol. Zo wil ik het houden.

  Reply

  1. wow...wat ontzettend knap van je dat je je leven weer zo goed, en duurzaam, aan het opbouwen bent. Ik hoop dat jouw verhaal een motivatie is voor vele mensen die ook willen stoppen met roken!

   Heel fijn weekend!

   Reply

 42. "Vertel iedereen om je heen dat je gestopt bent met roken"...

  Ja en dan hou je het niet vol en daar komt het commentaar weer...

  Reply

  1. Dit is de negatieve benadering, Wilmer. De bedoeling is juist dat het een stimulans is. Daarnaast kunnen de mensen om je heen je helpen om je doel te bereiken.

   Reply

 43. ik moest 24 november naar de kaakchirurg er is een kies getrokken de 1e dag mocht
  ik niet roken en omdat ik toch een wond in mijn mond had dacht ik beter maar niet
  meer roken dan de eerste avonden had ik er wel moeite mee omdat ik overdag eigenlijk
  niet rookte maar nu 2 weken verder het gaat goed alleen ga ik nu meer eten ik ben al
  een snoeper van mijzelf dus moet daar wel opletten

  Reply

  1. Het snoepen is inderdaad een valkuil als je wilt stoppen met roken. Maar je bent op de goede weg: Volhouden!

   Reply

 44. Na 40 jaar stevig doorroken is het eindelijk gelukt! Na "500" stoppogingen is het gelukt met Champix en nicotine kauwgum. Ik heb nu 2 maanden niet gerookt en ik voel mij al een stuk beter. Nu denk ik elke keer: was dat nu zo moeilijk....Ik voel mij wel erg futloos en moe, dus tijd om nu ook maar eens goed te gaan sporten zonder elke keer buiten adem te zijn.
  Ik merkte het met traplopen dat ik gestopt ben met roken, 4 etages trap op is geen probleem meer!

  Reply

  1. Wat goed nieuws, Peter. Knap dat je gestopt bent, en dat je het ook vol kunt houden! En nu inderdaad beginnen met sporten, maar rustig aan opbouwen. Je zult merken dat je het snel op kunt bouwen, omdat je gestopt bent.
   Volhouden!

   Reply

 45. Ik ben nu, na 30 jaar stevig gerookt, een jaar en een maand van het roken af. Ik ben mijn vader nu bijna 3 jaar geleden verloren aan een beroerte en COPD, niet leuk om je vader zo aan zijn eind te zien komen, hij rookte, niet veel, ook.
  En toen had ik al zoiets van, ik moet stoppen, ook voor mijn man en mijn 2 jongens. Na drie eerdere stoppogingen waaronder afbouwen, en knopjes in mijn oren heb ik, 23 oktober 2014, mijn laatste sigaret om half 11 in de avond opgerookt en gezegd, ik rook niet meer. De eerste 4 dagen had ik wel een paar momenten dat ik bijna een sigaret opstak, want ik had er nog een paar over. Daarna gezegd tegen mij zelf...roken doet niks voor mij...en toen overleed mijn schoonvader plotseling. 6 weken na mijn stopdatum. Stress natuurlijk maar ik heb niks aangepakt. Wat ik iedereen wil aanraden die wil stoppen; haal een zak geschraapte wortels( die hebben een beetje de lengte van een sigaret) en pak er een als je trek hebt in een sigaret. Wat helemaal mijn redding is geweest, is om te gaan wandelen. Minstens een uur per dag, je valt er van af, je ruikt echt de natuur nu je gestopt bent, en de gedachten aan roken verdwijnt. k had nooit gedacht dat ik het kon, rookte een pakje per dag, maar ook mij is het gelukt, dus hou vol!!

  Reply

  1. Wat een mooi verhaal, Carin Je bent gestopt en hebt het volgehouden, ondanks allerlei tegenslagen!
   Fijn dat je dit wilde delen, om iedereen te motiveren...
   Volhouden!

   Reply

 46. Vandaag de vierde dag gestopt met roken! Ik doe het samen met mij verloofde en enkele collega's. In 2013 is het ons ook gelukt maar hervallen tijdens het WK 2014! Nooit denken dat je eens eentje kan roken, op termijn begin je toch weer...

  Reply

 47. Ik ben nu 8 volle dagen gestopt met roken, veel van de tijd voel ik mij normaal maar als ik aan sigaretten denk voelt het in men buik alsof ik door te veel zenuwen opkomende schijt heb. Faak het is een raar gevoel maar het kan mij niet schelen ik blijf doorbijten. Ik denk dan als je naar de pot geweest bent is dat gevoel ook zo over dus het stopt ooit ook wel eens dan haaaah maar ik ben vastberaden groeten you aaaal

  Reply

 48. Hallo,

  na ruim 30 jaar gerookt (5 pakjes zware shag in de week) te hebben, is zondag 3 jan. mijn shag ritueel weg gegooid.
  Heb wel eens eerder een poging gedaan, maar stond er toen niet zo zelfverzekerd in als nu.
  NU moet het en er is geen weg meer terug!!!!!!!!!!!!

  Het valt allemaal reuze mee tot nu toe, het gaat eigenlijk heel makkelijk. De avonden thuis zijn het minst makkelijk. Bij een bakkie koffie voor de buis, dan is er een flits in mijn hoofd die zegt ..............................Peukie, maar dat gaat lekker niet, want er is is niets meer te roken in huis.
  Ook de behoefte aan nicotine is er niet, soms het gewoonte dingetje, maar daar zet ik mij heel makkelijk overheen.

  Ook de voordelen nu al,
  Beter ruiken en proeven.
  Trap op lopen gaat makkelijker.
  Minder last van koude voeten.
  Lekker fris en fit voelen.

  Ik hoop, dat de eerste week het moeilijkste was................................WANT DAN BEN IK NU ECHT GESTOPT.

  Gr Piet.

  Reply

  1. Wat ontzettend knap van je, Piet!
   Inderdaad is de eerste week ontzettend moeilijk. Niet alleen de behoefte aan nicotine zal dan verdwijnen, maar vooral ook de kleine 'gewoontes' zoals een sigaret bij een bak koffie.

   Je doet het goed! En nu doorzetten!

   Zijn er meer lezers die gestopt zijn tijdens de jaarwisseling? Wat zijn jullie ervaringen?

   Reply

   1. Sinds 1 januari 2016 gestopt. Of anders gezegd: ik steek de volgende niet meer op; dat klinkt gemakkelijker. Na 45 jaar shag gerookt te hebben, de laatste twee jaar ongeveer 10 per dag, vind ik het welletjes. Bij een verkoudheid of griepje sloeg het bij mij onmiddellijk op de longen en werd ik behoorlijk benauwd. Ook altijd last van koude handen en voeten; ik ben er klaar mee. Geen nerveus gezoek meer in mijn tas naar een aansteker of pakje shag......
    Ik steek de volgende niet meer op, wat een verademing! Groetjes, Linda

    Reply

   2. Zo week 2 zit er ook op.

    De behoefte aan nicotine is er soms, in een flits, maar zeker geen waanbeelden of ideeën dat ik nu perse een VIES zwaar shaggie wil.

    Het gaat allemaal nog steeds heel makkelijk en hoop dat het zo blijft.

    Gr,
    Piet

    Reply

    1. Goedzo Piet...Fantastisch dat je het al twee weken volgehouden hebt. Het ergste heb je gehad, en nu doorzetten!
     Hou je me op de hoogte?....

     Reply

     1. Ga ik zeker doen.

      Nu 3 weken gestopt en nog steeeds gaat het heel makkelijk. De behoefte aan nicotine heb ik deze 3 weken niet gehad. Heel af en toe een flits "zo nu ff een peuk" ,maar dat gevoel is binnen 2 seconden weg.

      Het gaat dus heel goed, op naar de 1e maand zonder die troep.

 49. Hallo,
  Ik ben in oktober gestopt na 30 jaar te hebben gerookt,dit ging me gemakkelijker af dan gedacht.
  Het enige vervelende is dat ik nu bijna dagelijks last van maagzuur heb.Toen ik nog rookte was dat hooguit 1 keer in de maand.Ik heb hier medicatie voor maar elke dag een pil lijkt me toch ook niet goed.
  Er zijn veel voordelen om te stoppen met roken maar nadelen zijn er ook jammer genoeg.
  Gr Wim

  Reply

 50. Hoi!

  Na 8 jaar intensief te hebben gerookt, gestopt voor mijn man. Eerst een paar keer cold turkey geprobeerd, maar dat is niet gelukt. Ik ben een laser behandeling ondergaan en dat heeft mij heel erg geholpen. Alleen kwam toen de gewoonte om te roken om de hoek kijken, en dat was wel even moeilijk om aan te wennen. Gelukkig heb ik een hele lieve man die mij gesteund heeft in het hele process, en heb nu al weken geen sigaret gerookt. Ik kan ook heel gemakkelijk bij rokers staan zonder trek te krijgen in een sigaret. Het enige nadeel, ik ben 6 kilo aangekomen (eigen schuld, de snacks leken ineens veel verleidelijker).

  Hoop dat het anderen ook lukt! Vriendelijke groet

  Reply

  1. Wat ontzettend knap van je, Naomi!

   Het is inderdaad superbelangrijk om iemand te hebben die achter je staat, die je steunt, die je motiveert!

   Heel veel succes!

   Reply

 51. Bijna 2 weken voor mijn 70e verjaardag ben ik gestopt met roken na vele 10 tallen mislukte pogingen.
  Maar uiteindelijk 21 januari 2016 was het zover.
  Nu ruim 3 en een halve week later ben ik blij en gelukkig dat ik die stap gezet heb.
  Na ongeveer 55 jaar gerookt te hebben voel ik mij een ander mens sinds ik gestopt ben met roken. Niet dat het gemakkelijk is, want ik krijg ook van die scheuten om te roken ,maar de wil om te stoppen is er en dat is het belangrijkste. En dan zijn die scheuten ook zo weer voorbij.
  Het gaat mij gelukkig goed en wens alle andere stoppers veel succes en GA ervoor !
  Groetjes Dick

  Reply

 52. Half November 2015 : pijn in de kuiten bij het wandelen, al na enkele honderden meters. Diagnose : etalage- of rokersbenen door vernauwde beenslagaders. Redenen : 1. hoge bloeddruk 2. slechte colesterol 3. familiale belasting & 4. roken. Heb 45 jaar gerookt, een dozijn zelfgerolde sigaretjes per dag. Na twee ingrepen, links en rechts, d.m.v. het inbrengen van een ballonnetje (dotteren) en het plaatsen van een stent in de beenslagaders, alles (voorlopig) terug O.K.
  Reden 1 & 2 kan met medicatie verholpen worden. Reden 4 moet ik zelf controleren.
  Ben sindsdien gestopt met roken met vallen en opstaan : heb nog een paar sigaretten gerookt op een buitenlandse zakenreis half December, één sigaretje op Kerstavond, twee met Nieuwjaar, één half Januari en één begin Februari. Gelukkig kon ik me telkens herpakken. Probeer tijdens het stoppen de sigaret niet te idealiseren. Er is niks, maar dan ook niks goed aan roken. Gelukkig heb ik eerst een verwittiging in mijn benen gekregen en niet in de kransslagader van mijn hart (hart infarct) of de halsslagader naar mijn hersenen (beroerte) en krijg ik de kans om mijn levenstijl aan te passen. Aan allen die denken aan stoppen met roken : voeg de daad bij de gedachte, hoe vroeger hoe beter, en denk op moeilijke momenten aan het gezondheidsvoordeel op lange termijn dat stoppen met roken biedt. Veel succes bij het stoppen.

  Reply

  1. Dankjewel voor het delen van deze ervaring, en je bemoedigende woorden, Etienne!
   Voor jou: doorzetten! Net zoals vele anderen, kun jij ook definitief stoppen met roken.

   Reply

 53. Reuze dank allemaal; ik heb echt veel aan al jullie berichten! Afgelopen zondag gestopt en zit nu op dag 4. Eergisteren was tot nu toe de moeilijkste dag. Ik heb ondersteuning met Champix. Jaren geleden heb ik het eens geprobeerd met Zyban, maar daar werd ik beroerd van (misselijk en draaierig). Van Champix heb ik amper bijwerkingen, maar voor de zekerheid neem ik maar 1 ipv 2 tabletten per dag. Ik sla nu het tablet van 's-avonds bewust over. De huisarts kwam bij voorbaat al met dat idee en dat zal ongetwijfeld met ervaringen van anderen te maken hebben.
  Na 40 jaar roken en verslechtering van beenaderen is het welletjes. Oh, wat heb ik een spijt er ooit aan begonnen te zijn, maar dat draai ik niet meer terug en moet ik accepteren.
  Natuurlijk heb ik ook mijn moeilijke momenten, maar eerlijk gezegd had ik die ook toen ik rookte. Regelmatig de stress van: wanneer en waar kan ik weer roken (en liefst ongezien)? Mijn dag werd min of meer "uitgezet" naar rookmomenten. Kort gezegd denk ik er nu aan, maar niet meer als toen ik rookte. Die gedachte houd me op de been. Héél veel succes allemaal!

  Reply

 54. Het lukt mij nog steeds om "de volgende" niet op te steken (1-1-2016 de laatste gerookt). Eet inderdaad wel iets meer, want alles smaakt zo lekker. Ik loop en fiets al gemakkelijker en heb meer uithoudingsvermogen. Kan het niet laten om naar rokers te kijken en te denken: wat ben ik blij dat ik van die shag af kan blijven!
  Hoop dat het de anderen ook nog steeds lukt om de rookverslaving de baas te blijven.
  Groeten en succes, Linda

  Reply

  1. Wat een geweldig resultaat, en dat al na 2 maanden!
   Denk er wel om dat je niet overmoedig wordt met eten!

   Ontzettend veel succes!

   Reply

 55. Ik ga even een wat positiever bericht schrijven over hoe moeilijk het zou zijn te stoppen met roken. Het is moeilijk, maar niet zo moeilijk als men denkt. Ik heb twintig jaar twee pakjes per dag gerookt. Drie weken geleden liep ik de trap op kwam ik puffend en doodmoe bovenaan de trap. Ik ben 39. Alsof ik een marathon gelopen had. Ik was het spuugzat, heb mn sigaretten weggegooid, een electronische sigaret gekocht en gewoon niet meer gerookt. De eerste drie dagen had ik er erg veel last van. Niets leek meer leuk. TV kijken was minder leuk, een biertje drinken was minder leuk en ik had het idee dat er niets meer aan was. Op momenten dat het erg lastig werd nam ik die electronische sigaret. Na een week had ik natuurlijk nog steeds zin in roken, maar wat het al veel minder erg dan de eerste dagen. Inmiddels waren de voordelen al duidelijk merkbaar. Een week later liep ik dezelfde trap op, zonder hijgen puffen of wat dan ook. Die voordelen helpen heel erg. De nadelen, dat je denkt dat alles minder leuk is omdat je niet rookt, worden snel minder. Jarenlang heb ik gedacht of ik zou stoppen of niet. Het leek me zo moeilijk. Uiteindelijk is de eerste week heel moeilijk, een electronische sigaret kan dan al erg helpen. Daarna heb je echt nog steeds wel zin in een sigaret, maar je ziet al die hijgende mensen om je heen die van ellende van al dat gerook de trap nauwelijks opkomen, en ik ren inmiddels naar boven alsof ik 14 ben. Ik wil niet preken, maar stoppen met roken is een week heel moeilijk, daarna zijn de voordelen zo duidelijk dat je het met een beetje discipline en een electronische sigaret als back-up gewoon kan redden. Ik mis mn sigaret nog steeds af en toe, maar nu, drie weken nadat ik gestopt ben, kan ik alvast zeggen dat dit het best is dat ik ooit gedaan heb. Het valt echt best mee, je moet er een week ellende voor over hebben. Die ene week kan je straks wel tien of twintig jaar extra opleveren, maar dan zonder hoesten, zonder steeds moe zij etc.

  Reply

  1. Dit is inderdaad een heel positief bericht, John. Ontzettend knap van je!
   En nu doorzetten!

   Reply

 56. Hallo stoppers,
  Dank voor jullie ervaringen. Ik ga zo de 7e dag zonder roken in. Het helpt me enorm om jullie ervaringen te lezen. Het lijkt soms als David tegen Goliath. Maar wie won er ook al weer. Precies! De kleine slimmerd. Ik heb ook veel aan de app "my last cigarette (mlc). Succes iedereen!

  Reply

  1. Als je écht wilt, dan is alles mogelijk! En inderdaad, de kleine slimmerd wint het dan vaak van het grote monster!

   Reply

 57. Dag allemaal, nu 2 maanden gestopt na een griepje. 4 dagen tv en films gekeken van onder een deken, toen niet gerookt en toen maar doorgezet. Asbakken geleegd, pakjes shag met nog wat tabak in de openhaard geleegd en nu nog zo'n 6 nicotine kaugum per dag. Het is verdomme nog steeds niet leuk. Die 10 tot 20 procent meer longinhoud of die extra energie die je zou moeten hebben, pffff, t'is nog niet gekomen hoor. Wel een paar weken als een zombie op werk gezeten, geen project af, nix nieuws uitgedokterd. Op werk gaat het nu beter door gewoon aan te pakken en te doen maar nix inventief of slim aangepakt, vind ik. Nu na 2 maanden is het te stom om weer een shaggie te draaien en me even 5 min beter te voelen en dan 5 uur te balen hoe zwak ik wel niet ben.
  Wanneer komt dat betere gevoel ? Loop te balen en blijf gestopt maar hoop dat ik straks wat positiever kan zijn na 3 maanden. Voorlopig is het gewoon nix niet leuk.
  Oh ja, 48jr, roken sinds 21, blowen sinds 19. Gestopt met wiet al 10jr.

  Reply

  1. Ook al gaat het niet zo snel in jouw geval, toch moet je doorzetten.
   De effecten van het stoppen met roken kunnen van persoon tot persoon verschillen.

   Heel veel succes, en doorzetten!

   Reply

 58. 8-10-2015 gestopt met roken na bezoek ziekenhuis ivm de nieren. Dus nu ruim een half jaar gestopt, viel niet tegen, maar soms heb ik wek trek in een sigaret, had ruim 46 jaar gerookt.
  Ben ca. 10 kg aangekomen en ben nu stabiel op dat gewicht (84 kg) Al met al blijft het soms moeilijk.

  Reply

  1. Wat ontzettend knap van je dat het het al een half jaar volgehouden hebt. Fantastisch!
   Wel jammer van die 10 kilo. Het is vaak onvermijdelijk dat je een aantal kilo's aankomt. Dat is normaal. Maar pas wel op dat je niet méér aankomt. Blijf op je gewicht letten. Zorg voor een gezond gewicht!

   Heel veel succes!

   Reply

  2. Update van Joop: het is nu 26 maanden geleden dat ik ben gestopt met roken, gaat nog steeds goed. Sindsdien veel last van neusverkoudheid. Gewicht blijft op 84 kilo.

   Reply

    1. Nu 3 jaar geleden gestopt. Ben er trots op. Zo nu en dan wel trek in een sigaretje, maar kan er nog steeds afblijven. Neusverkoudheid blijft, lijkt erop dat het wat minder wordt.

     Reply

     1. Goed bezig, Joop. Doet me plezier om te lezen dat je het nog steeds vol kunt houden!

 59. Op 29 april ga ik stoppen met roken om het zo in 1 x te doen zal mij niet lukken veel info gedaan en besloten om onder hypnose te gaan.
  Waarom ik ga stoppen de prijs van een bus shag is 2,50 euro duurder geworden niet leuk meer
  Tevens wil ik heel graag in gewicht toe nemen weeg nu maar 46 kilo en ben wel bezig om aan te komen met specialen voeding maar dat gaat zo erg langzaam vanaf aug tot april maar 12 ons bij gekomen dat gaat veel te langzaam verders ben ik gezond dus hoop dat er wat extra kilo,s bij komen ga er voor

  Reply

  1. Natuurlijk wordt roken duurder, maar laat je gezondheid de échte reden zijn voor het stoppen met roken.
   Hypnose kan een hele goede manier zijn, maar besef wel dat het géén wondermiddel is. Je moet er zelf klaar voor zijn. Tevens moet je toewerken naar je sessie voor de hypnose. Je moet zelf je reis beginnen naar een leven zonder tabak, zonder roken. Het einde van de reis zal de hypnose zijn, waarmee alles op z'n plaats gaat vallen. Een nieuw leven zonder afhankelijkheid van nicotine.

   Ontzettend veel sterkte toegewenst, en hou je me op de hoogte?

   Reply

 60. Half februari hart aanval gehad en moest wel stoppen met roken, rookte ruim 1 pakje shag per dag. Na een paar dagen thuis te zijn vanuit het ziekenhuis weer gaan roken wat was dat moeilijk. Maar na een dag met hulp van de huisarts weer gestopt en dat ging goed nu ruim 2,5 maand zonder roken en heb er geen moeite meer mee maar ben erg trots dat het gelukt is.

  Reply

  1. Wow! Wat een fantastisch resultaat Clemens!
   En nu doorzetten!

   Ik wens je alle sterkte van de wereld....

   Reply

 61. Dag allemaal,

  Ik heb 17 jaar lang gerookt. En de laatste week had ik er ineens geen trek meer in. Ik had een slof sigaretten gekregen en toen die vandaag op was heb ik besloten om te stoppen met roken. ik heb 8 uur lang op mijn werk niet gerookt en het ging goed. ik dronk koffie en deed wat ik normaal deed en nergens last van. ik kwam thuis had chips en snoep en kauwgom gekocht nergens last van maar ineens kwam die drang en zag ik de muren om mij heen op mij komen nadat de chips en snoep op waren. Toen heb ik stiekem alsnog 1 sigaret gerookt om rustig te worden. Ik rookte passief anderhalf pakje per dag en besloot om cold turkey te stoppen. Is het dan goed als mijn lichaam gaat protesteren om 1 sigaret per dag te roken? Tot mijn lichaam er vanzelf aan gaat wennen dat die aan het afbouwen is of moet ik helemaal niet meer gaan roken. Wat kan ik het beste doen?

  Reply

  1. Cold Turkey stoppen is heel erg zwaar, dat heb je inmiddels ervaren. Natuurlijk is het beter om wat meer af te bouwen, maar daarbij is er het gevaar dat je na verloop van tijd weer gewoon gaat roken.
   Beide methodes hebben voor- en nadelen.
   Je kunt natuurlijk ook kiezen voor nicotinepleisters of iets dergelijks.

   Welke methode je ook kiest, doe het in ieder geval niet alleen. Zorg dat je omgeving het weet, zodat je een sociale controle hebt. Zorg ook dat je een back-up hebt die je kunt bellen als je het even moeilijk hebt.
   Kortom, organiseer je omgeving om je te helpen. Ze doen het graag voor je!

   Ik wens je héél véél succes!

   Reply

 62. Hallo,

  fijn al deze verhalen te lezen nadat ik 73 en 55 minuten mn laatste sigaret heb uitgedrukt!
  Pfffff, heftige momenten af en toe..
  Vooral gisteren had ik het moeilijk.
  Vanmiddag greep het monster weer om zich heen,
  ik vroeg mn zoon zelfs om een sigaret,
  maar nee, niet gerookt!, ik had het beest weer overwonnen.

  Blij dat ik de eerste 72 uur achter de rug heb.
  Ik voel me al wat beter. Geen gehijg meer, hoesten is een stuk minder,
  alleen vind ik mezelf af en toe zielig...... Heb ik medelijden met mezelf omdat
  ik niet meer rook.... Herkenbaar?
  Maar ik zie uiteraard ook de voordelen. 🙂
  Ik heb 35 jaar gerookt, altijd shag totdat ik daar zo van moest hoesten, overgestapt op
  gewone sigaretten tot voor een paar dagen terug. Ik ben 50 jr oud.

  Reply

  1. 1e zin is een beetje raar, moet zijn - nadat ik 73 uur 55 minuten geleden mn laatste sigaret heb uitgedrukt!
   Beetje nicotinegebrek nog??
   Grts! Inge.

   Reply

 63. Ik ben sinds 2 maanden ook gestopt met roken.. ben 46 jaar... ik ben wel al 15 jaar aan het afbouwen... heb 10 jaar meer dan pakje per dag gerookt... op mij 30 jaar ben ik beginnen afbouwen naar 10 sig/dag... dan jaren later naar 5 sig/dag... uiteindelijk rookte ik op het einde nog maar 2 sig/dag.... ik wou jullie dit even doorgeven omdat volledig stoppen voor mij van de ene dag op de andere geen optie was... ik was veel te verslaafd... ik ben nu eigenlijk opgelucht dat het mij eindelijk gelukt is...
  Grts uit Herent Vlaams Brabant...

  Reply

  1. Dat is inderdaad een heel lang traject wat je gevolgd hebt. Maar ik ben ontzettend blij voor je dat het uiteindelijk gelukt is om naar 2 sigaretten per dag te gaan. Hartstikke goed!

   En nu doorzetten!
   Ik wens je heel veel succes!

   Reply

 64. Fijn om alle verhalen te lezen hier..
  Ik en mijn man zijn samen gestopt afgelopen 17 juni. In het begin erg zwaar gehad. Er waren echt momenten dat ik op het punt stond om naar de winkel te fietsen om een pakje te halen. Gelukkig is dit nu weg en denk heb ik nu helemaal geen zin meer in een sigaret. Soms flitst er even door mijn hoofd van nu zou ik een sigaret hebben opgestoken.
  We sporten nu drie keer in de week en ik let nog beter op wat we eten. Ik ben nu ook gaan ontbijten, maar helaas ben ik al wel drie kilo aangekomen. Dit vind ik erg frustrerend..
  Verder slaap ik ook heel erg slecht (lees; bijna niet) sinds ik gestopt ben. Is dit een veel voorkomend verschijnsel? En hoe lang gaat dit duren?
  Bij andere bijverschijnselen dacht ik gewoon; ik heb ruim 20 jaar gerookt, mijn lichaam is zich nu aan het herstellen van alle schade die ik haar heb aangedaan. Maar dat niet slapen breekt me nu wel op...
  Iedereen succes met niet roken. Zet m op!!

  Reply

  1. Bemoedigende woorden....bedankt!

   Ik hoop dat anderen hierdoor ook gaan stoppen. Zo belangrijk voor je gezondheid!

   Reply

 65. Ik ben gestopt met roken op 4 juli 2015 met behulp van champix pillen.... tot dusver heb ik alleen last gehad van benauwdheid... verder heb ik geen zin gehad in een sigaret, ik vind het zelfs stinken.... zonder champix was het niet zo makkelijk geweest..... wel ben best wel wat aangekomen.... maar dat vind ik niet erg..... liever dat dan roken.....

  Reply

  1. Goed van je dat je gestopt bent. En of dat nou met behulp van een pilletje is of niet, doet er niet toe. Het resultaat is het enige wat telt!

   Doorzetten!

   Reply

   1. Ik ben nu 20 dagen gestopt ik ben echt heel ziek geweest vooral het hoesten was heel erg maar ik blijf doorzetten wil dit allemaal niet meer mee maken positief blijven en doorzetten ik was echt een hele zware roker het beheerste echt mijn leven blij dat ik er nu vanaf ben ik moet jullie ook zeggen dat dit een goede forum is zo houden wij elkaar sterk om van de sigaretten af te blijven top het ga jullie goed

    Reply

    1. Hartstikke goed van je, Faisal!
     Ondanks alle neveneffecten bij het stoppen, ben je toch in staat om door te zetten!

     Chapeau!

     Reply

 66. Inmiddels alweer ruim 17 jaar geleden gestopt. Zat op drie pakjes Brandaris zwaar per week... Ik ben toentertijd gestopt met het Alan Carr boek, weet niet of die methode nog bestaat. Voor mij hielp het. Gewoon sec en rationeel kijken naar wat je eigenlijk aan het doen bent. En wie is nu eigenlijk de baas? Jij of die peuk?
  Ik denk wel dat je er klaar voor moet zijn. Bewust willen stoppen. Voor mij was de drive: of ik stop nu of over 20 jaar. Stoppen moet ik ooit eens. Ik wilde gewoon niet wachten tot een arts me zou vertellen dat stoppen niet meer hoefde...

  Heel snel al verbetering in conditie, beter en fitter gevoel. Ook een superioriteit: Ik heb gewonnen van die vieze, stinkende, geldverslindende (hoewel in Seedorf het erg 'billig' was toen) en zeer ongezonde 'hobby'.

  Eerst is het even doorbijten, de drang naar een peuk is eerst eens per uur, dan een paar keer per dag, dan en paar keer per week en uiteindelijk een paar keer per jaar. En nu al heel lang geleden dat ik een fractie dacht: nu wil ik roken!

  Intussen mijn vader verloren aan COPD, hij heeft denk ik wel 60 jaar gerookt, kon er gewoon niet mee stoppen. Dit sterkt mij alleen maar, ik loop halve marathons en wil straks een hele gaan doen.

  Lang verhaal kort:
  Als je er klaar voor bent: ga er voor, het is even doorbijten maar uiteindelijk ben JIJ de winnaar!

  Reply

 67. In oktober 2015 'cold turkey' gestopt. Ging vrij eenvoudig. Wat het stoppen voor mij wel makkelijk maakte was om ongeveer een maand van tevoren een datum te prikken waarop je daadwerkelijk wil stoppen. In mijn geval na een buitenlandse reis. Ik moest er niet aan denken om dan niet te kunnen roken. In de laatste week ging ik verlangen naar de stopdatum en moest ik bijna mijn best doen om door te blijven roken. Het stoppen was een opluchting en dat hielp me redelijk simpel de eerste dagen door.
  Nu, 11 maanden later, gaan er dagen voorbij dat ik helemaal niet aan roken denk. Het was achteraf gezien niet echt een zware klus om te stoppen. Had het natuurlijk veel eerder moeten doen.

  Reply

  1. Wat fijn dat het jou gelukt is, Arjan.
   Bedankt voor het delen van deze ervaring. Wordt erg op prijs gesteld.

   Reply

 68. Ik ben op 21 december 2015 gestopt met roken. Mijn enige hulpmiddel was dat ik van te voren het boek "Nederland stopt! met roken" had gelezen. Dit boek is door 2 longartsen geschreven. Echt super! Ik raad het iedereen aan die wilt gaan stoppen. Het boek geeft tips en veel informatie, maar ook ervaringen vanuit hun praktijk. En inderdaad. Ze hebben gelijk. Wij zien niet of bijna niet de mensen die al zwaar getroffen zijn door de nare gevolgen die roken kan hebben.... Wat mij ook hielp was een datum prikken. In mijn geval de dag van een hernia operatie. Wow wat ben ik nu blij dat ik de stap heb genomen om te stoppen. Niet meer afhankelijk zijn van die sigaret. Ik heb heel wat lolly''s gegeten...maar ja....Geen sigaret meer genomen. In het begin dacht ik nog wel van ach wat maakt 1 haaltje uit. Gelukkig maar 1x gedaan in het begin en toen vond ik het al gelijk super smerig. Ughhhh dat ik dat lekker vond zeg.ik had wel nog een pakje sigaretten. Die haalde heel veel onrust bij mij weg. "Als ik weer wil beginnen kan ik dat altijd doen..." nu inmiddels bijna 10 maanden rookvrij verder. Yahooooo. Ik hoop dat er heeeeeel veel mensen zijn die ook gaan stoppen. Tegen hun wil ik graag zeggen: Geef t niet op! Het is even moeilijk ( dat valt echt niet te ontkennen helaas) maar je krijgt er zoveel voor terug!!

  Reply

 69. Wat fijn om al deze berichten te lezen. Dit is precies de steun die ik zoek: succesverhalen en.praktische tips.
  Ik kreeg een.bronchitis en.greep deze kans om te stoppen.
  Dag 6 als niet roker, tot nu toe alleen in de avond last van, met vlagen. Alles ruikt lekkerder! Wauw, ik stonk blijkbaar echt erg. Mijn huid is weer glad en heeft haar kleur teruggekregen. Ik word happy wakker, omdat ik trots ben een niet roker te zijn. Geen gepieker meer over enge ziektes door het roken.

  Ik hoest veel maar ik zorg ook goed voor mijzelf.
  Wanneer ik echt trek in een peuk heb, ga ik schoonmaken of hete thee drinken, soms ook hardop tegen dat 'duiveltje' roepen dat ik er niet in trap.

  Mensen die nu stoppen: hou vol, alleen de éérste paar dagen zijn een hel, daarna ga je vanzelf zien hoe sterk je wil is en hoe zonde het nu nog zou zijn om er een.op te steken.

  Nouk

  Reply

 70. Nog een paar nachtjes slapen en dan: ben ik één jaar van het roken af. Op 1 januari 2016 besloot ik de volgende sigaret niet meer op te steken na 47 jaar roken. Nergens spijt van. De eerste paar weken was het lastig en dacht ik veel aan het roken, ja, droomde ik er zelfs over! Na 3 maanden vond ik het nog lastig om er helemaal niet meer aan te denken. Maar na een half jaartje ging dat ook steeds beter. Nu ben ik voorgoed genezen en weet ik zeker dat ik nooit meer zal roken 🙂
  Ik wens andere "stoppers" veel succes toe, het is een kwestie van doorzetten!

  Reply

  1. Wat goed, Linda! Chapeau!

   Dit is natuurlijk de periode dat er veel stoppers zijn. Wie gaan er nog meer stoppen? Of wie heeft een 'jubileum' te vieren op 1 januari?

   Reply

   1. Hoi hoi ik ben gestopt met roken op 30 _11_2016 dus niet echt in het nieuwe jaar haha maar ben er nu een maand af. De eerste twee weken waren echt afzien, maar het wordt steeds beter. Was voor 10 jaar terug er ook twee jaar af maar door dat ene trekje van een sigaret dus weer verslaafd want dat is het echt. Toen ik gestopt was ben ik ontzettend benauwd geworden en bij longarst terecht gekomen met alle medicijnen van dien. Toen ik weer was begonnen te roken was mijn benauwdheid ook weg. Dus dat heeft mij eigenlijk ook een beetje tegen gehouden om te stoppen. Maar nu dus gestopt een dikke maand nu ben zekers trots op me zelf en mijn kids en omgeving ook dat ik het toch maar doe , maar hier komt het ben nu al weer behoorlijk benauwd en heb al weer een putje hoe kan dat dat tis echt geen motivatie om te stoppen pfffffff

    Reply

   2. 1 januari 2016 om 6 uur snacht mijn laatste sigaret gerookt. Nu een jaar later ben ik zo trots dat ik het gehaald heb. Oudjaardag 2015. Ik keek in mijn pakje sigaretten en dacht met deze 14 stuks ga ik het niet redden tot de volgende morgen. Dus dat wordt 2 pakjes bij halen. Of wat ga ik doen ? Ik ben naar mijn man gelopen en zei : Ik stop. En hij zei dat hij dan ook stopte. Dus snachts de laatste opgerookt. Pakje weg gegooid ,asbak geleegd en weg gezet. Van een pakje per dag a 28 stuks Hup Cold Turkey en zonder hulpmiddelen.Ik heb de 1e 3 dagen apatisch op de bank gezeten. En heel veel televisie gekeken. Gelukkig had ik nog vakantie van mijn werk. Mijn kinderen deden alles, want die waren heel blij. Ik ben de eerste maand niet alleen naar de supermarkt gegaan, want bij binnenkomst zijn er gelijk de sigaretten. De eerste 3 maanden kon ik niet achter het huis komen, bij ons rookplekje. (Wij rookte altijd buiten) .Echt te gek voor woorden. Maar met vaak gevloek en tegen je eigen zeggen . Potverdomme je kan het. Ben ik er doorheen gekomen en mijn man ook. Maar het was echt vreselijk.Die drang. Na een half jaar waren er soms dagen dat ik er niet aan dacht. En nu is het heel soms dat ik er wel aan denk. Zoals deze week. Dat ik een jaar verder ben, ik kan het niet geloven. En weer 1 opsteken NEVER AGAIN. Ik kan dit niet nog een keer aan. En wat een geld hebben we de lucht ingeblazen. Bizar gewoon. Iedereen die wil stoppen. Heel veel succes. Elke dag is er 1. En geef er aan toe als het even kan om keihard te vloeken. Mijn vloek was : ik wil GVD roken. Daarna was de druk van de ketel en kon ik het weer aan. Raar maar waar. Dus misschien helpt het jullie ook. Ik ben nu begonnen om de stopkilos eraf te halen. Dat wordt mijn 2e gevecht en deze ga ik ook winnen.

    Reply

    1. Wat een goed besluit, Marianne. Ik hoop dat jouw inspirerend verhaal ook anderen kan helpen.

     Voor jou: Chapeau, en nu doorzetten!

     Reply

 71. Hallo slimme stoppers,

  Een maand terug een zware longontsteking gehad, stug blijven doorroken totdat ik letterlijk moest spugen van het hoesten ervan. Ik zat aan de zware prednison en 2 soorten puffers. Mijn kinderen en man toen belooft dat ik nimmer meer een stinkpeuk zou opsteken. Ze geloofden mij.
  Een week later toch weer begonnen, naar aanleiding van...een wijntje met de meiden..ach ik koop een pakje. Maakt t uit.

  Afgelopen week met mijn gezin een week in een bungalow park gezeten. Wat komt er dan een hoop bij kijken om een sigaret te roken. Buiten in de kou, alleen, beetje staan paffen. Ik voelde me zielig, maar toch iedere ochtend weer naar buiten. En iedere middag en avond. Op dag 4 van de vakantie heeft mijn zoon van 7 mijn hele net geopende pakje sigaretten gebroken en in de prullenbak gestopt. Ik kon niet eens boos worden, hij heeft gelijk en hij wilde niet dat mama dood ging.
  De volgende ochtend ben ik door -7 graden naar de eerste de beste winkel gegaan en wederom een nieuw pakje gekocht. Waanzin!!! Ik ben stiekem gaan roken, zodat de kinderen en mijn man mij niet een stakker zouden vinden. En ik ze geen verdriet zou doen. Bij thuiskomst uit het vakantiepark heb ik mijn laatste sigaretten weg gegooit en was ik klaar voor een nieuwe start. Weg met die zooi! In plaats van koffie in de ochtend drink ik nu thee, ipv een sigaret als ontbijt schil ik nu wat fruit, in de avond neem ik na het eten een frisse douche en ik voel me als herboren. En supersterk 3 dagen lang nu. Ik slaap ook beter, en ben trots op mezelf. Mijn eigenwaarde stijgt.
  Tot vanmorgen, kerstvakantie voorbij, kinderen naar school. Mijn auto startte niet. Met veel kabaal de kinderen al lopende naar school gebracht en op de terugweg....een pakje gekocht. Waarom? In hemelsnaam waarom! Ik had direct al spijt. en ben op internet gaan kijken en zoeken naar wat steun. En het rode sigarettenpakje met lelijke foto's en teksten over bloedend tandvlees...
  Deze heb ik zojuist opengemaakt en onder de kraan gehouden en de prullenbak in gedaan. Dankzij de stukjes die ik hier heb gelezen! Dank dank..
  Wat is verslaving toch een breinziekte. Welke we gaan overwinnen!

  Een gezonder leven, ik merkte buiten dat ik mezelf echt een zielig 36 jarig vrouwtje begon te vinden. Dat roken ook vaak samengaat met teveel alcohol, slechter en makkelijker eten, mijn huid is grauw, ik ben veel moe.
  Ik ga straks met opgeheven hoofd wederom lopend mijn kinderen van school halen en genieten van de frisse lucht.

  Lieve groetjes Suus en succes iedereen!

  Reply

 72. Ik ben verkouden, grieperig en besluit dit is mijn moment. Ik voel mij al beroerd dus dan kunnen die afkickverschijnselen er ook nog wel bij. Veel hoesten, holtes dicht enzovoort. Mijn kinderen vragen mij te stoppen. En voor hen en mijzelf wil ik dit graag doen. Ik ben niet zo bang dat het niet lukt. Ik betreed een gebied dat ik niet meer ken dat is het meest spannend. Ik heb zolang gerookt dat ik niet meer weet hoe het is om een niet roker te zijn. Om emoties te ervaren die niet door nicotine worden gereguleerd/ beïnvloed. Niet langer de onrust van het halen van sigaretten. 'Even naar buiten'. De hele dag door. Wat een armoede! Wat zie ik er naar uit om vrijer te ademen, te leven, weer goed doorbloede voeten te hebben, beter ruiken en proeven. Ik heb de kinderen gezegd dat ik op reis ga en morgen wakker wordt in een ander land. Rookvrijland, een land waar ik dertig jaar geleden uit vertrokken ben. Dit keer is het een enkele reis, ik kom hier nooit meer terug. Het is een pittige reis beetje turbulentie, veel hoesten, piepen, hoofdpijn, veel slapen. Morgen kom ik aan in rookvrij land met een jetlag en mag dan gaan wennen aan het nieuwe leven daar.

  Reply

  1. Ik wens je een hele goede reis, Ronald. Ik hoop écht dat dit een enkele reis is naar een betere plek, een rookvrije plek.
   Wees sterk en zet door!

   Reply

 73. Sinds 1-1-2017 gestopt.
  en ik zit echt vol verwachting te wachten op de dag dat het makkelijker wordt. Maar dat vind ik het nog steeds niet.
  Heel de dag spookt het nog door mijn hoofd. Maar ik wil er niemand mee lastig vallen. Wie zit er nu op een zeurend stoppend geval te wachten.
  Het lijkt wel een ziekte. Die je tegen niemand kan vertellen.

  Daar komt ze weer. Met dr zielige geklaag dat het zo zwaar is. En dan wordt me weer meteen een peuk aangeboden.
  vorige week 1 x ook werkelijk toegegeven. Een pakje gekocht onderweg naar mijn werk. 1 peuk gerookt en het pakje aan mijn collega gegeven. Het was niet lekker, het was niet wat ik verwachte.
  Dus nu zit ik al een week in 2strijd. Roken wil ik niet meer, maar dit ga ik ook niet lang meer volhouden.
  Ook al pleisters geprobeerd, maar daardoor val ik niet in slaap.

  Mijn vriend is tegelijk gestopt. En hij heeft nergens last van. Ja, van mij.
  Ik wil niet uitvallen tegen hem, en al helemaal niet tegen onze 2 kleine kids.

  Pff ik ben op. Moe. Ik weet niet meer wat ik wil......

  Reply

  1. Hoe moeilijk het voor nu ook is, probeer door te zetten. Praat er over met mensen die je heel goed kent. Leg het uit, lucht je hart.
   Geloof me: Het wordt inderdaad gemakkelijker, maar bij de één duurt dit helaas wat langer dan bij de ander.
   Ontzettend veel succes....en volhouden!

   Reply

 74. Hoi Ronald, rookvrijland is een geweldig land. Ik woon er nu ruim een jaar en het bevalt mij uitstekend. Op 1 januari 2016 besloot ik, na ruim 45 jaar in rookland gewoond te hebben, te verhuizen naar rookvrijland. Het kostte in het begin wel wat moeite om cold turkey te stoppen, maar toch is het gelukt en ik heb absoluut geen spijt.
  Welkom in het nieuwe land en net als ik moet je nooit meer willen vertrekken 🙂

  Reply

 75. Hallo beste mensen, ik ben 23 maart 2016 gestopt met roken nu dus bijna 1 jaar rookvrij!!!. Roken was mijn grote passie en vond het heerlijk!!!!, rookte daarom ook gemiddeld zo'n 70 sigaretten per dag, of met andere woorden 3 pakjes per dag. Ik ben op 23 maart vorig jaar zo uit het niets gestopt en begrijp me goed, toen ik nog rookte en s'nachts toevallig weer eens geen sigaretten meer had, ging ik als het moest door weer & wind en regen kilometers lopen om toch mijn zo begeerde sigaretten te bemachtigen!!! nu moet ik er om lachen en ik kan mezelf wel voor m'n kop slaan als ik terug denk aan de nachten dat ik bijna geen lucht meer kreeg, in de ene hand een sigaret en in de andere een salbutamol tegen mijn Astma!!! De eerste dagen waren voor mij een ontdekkingsreis want ik wist niet waar ik het moest zoeken, toch is het mij gelukt en gebruik zelfs geen medicatie meer tegen mijn Astma, hoest niet meer en tijdens een recente body check bleek mijn longinhoud iets meer dan 126% te zijn in andere woorden mijn longinhoud is 7,3 liter ik ben altijd een sportman geweest en sport weer veel, zelfs mijn bloed was top en mijn aderen helemaal schoon, mijn leeftijd is 56 jaar, ik wens iedereen die wil stoppen met roken heel veel sterkte en als je wilt dan lukt het je ook, t

  Reply

 76. hallo, ik ben nu, na vele pogingen, al 17 dagen geleden gestopt met roken en het gaat eigenlijk best goed. Heb niet heel veel zin in een sigaret en denk er ook niet heel vaak aan. Ik heb 38 jaar gerookt en heb daardoor copd dus een hele goeie reden om te stoppen maar ik word gek van de afkickverschijnselen. Ik ben de hele dag benauwd, duizelig, draaierig en heb ontzettende pijn in mijn longen. Ik weet dat longen geen pijn kunnen doen maar word er wel angstig van. Ik kan nu niet zeggen dat ik me beter voel, juist slechter maar ik ben er zeker van overtuigd dat ik nooit meer ga roken. Ik hoop alleen dat ik me op den duur toch wel beter ga voelen.
  groetjes anita

  Reply

  1. Je lichaam is bezig zich aan te passen aan de nieuwe situatie, Anita. Je gaat er vast en zeker flink op vooruit, maar dat heeft zijn tijd nodig. In ieder geval doorzetten!

   Reply

 77. In begin december 2016 na meer dan 35 jaar gestopt met roken, gewoon acuut en zomaar. Maar zoals door vele wordt beweerd en geschreven, dat men naar het stoppen heel snel de voordelen merk, kan ik nou niet echt zeggen. Nu 4 maanden verder heb meer kortademigheid, niet meer reuk of smaak gekregen, en wat betreft de conditie, die was beter toen ik nog wel rookte. Het gewicht is niet toe of afgenomen maar blijf wel gelijk. Maar goed, denk maar zo, ieder mens is niet gelijk, maar had wel verwacht dat er meer lichamelijk merkbare effecten zou ervaren. Verder is het natuurlijk wel zo, dat ik niet wil of de behoefde heb om weer te gaan roken.

  Reply

  1. Dit is inderdaad een beetje vreemd, Erwin. Maar zoals je zelf al zegt, iedereen reageert weer anders.
   Maar ik ben er zeker van dat het stoppen wel degelijk effect heeft, maar dan binnen in je lichaam. De effecten die je écht gaat voelen, komen nog wel.

   Reply

 78. Vorige week vrijdag een training gehad bij Alan Carr. Na vele stoppogingen (Heb alles al geprobeerd, maar niets hielp) is dit voor mij echt dé manier gebleken. Zij besteden veel aandacht aan de psychologische aspecten waarom je bent gaan roken en dat nog steeds doet. Het lijkt wel of er een soort schakelaar in mijn hoofd is omgezet op de stand "ik hoef niet meer te roken". Zonder enige moeite ben ik nu rookvrij. Kan het iedereen aanraden...

  Reply

 79. ik belandde 3 mnd geleden met toeters en bellen in ziekenhuis, niks uitgekomen maar voor mij wel een waarschuwing , van KLAAR nu, nog niets aangekomen, wel loop ik extra met de hond, hij blij en ik blij

  Reply

 80. Hallo medestoppers ,

  Ik ben 31 maart jl. gestopt na 43 jaar gerookt te hebben . En geen klein beetje ook nog niet. Had heel erg last van kortademigheid en ging serieus richting COPD , want m kortademigheid begon mn sociaal leven te beperken ... bleef vaak thuis omdat alles te zwaar werd. Nu ben ik 17 dagen rookvrij en eerlijk ik krijg meer lucht en voel verbetering , nog geen Wow maar toch na twee dagen al veel meer zuurstof in mn longen Ik ben trots op iedere dag . De eerste avond ben in naar 3 nachtwinkels gereden en er in vertwijfeling gestaan , lang gestaan en uiteindelijk zonder naar huis gereden . Van toen af ging het goed ... het was precies van mij af en ik wist dat ik moest volhouden . Ik ben zeker dat ik er nog heel veel voordeel uit zal halen , maar een lichaam dat je 43 jaar lang mishandeld hebt , moet je ook ruim de tijd geven om te herstellen en dat ga ik zeker doen . Ik ben er nog lang niet maar iedere dag niet gerookt is een beetje herstel .... succes aan jullie allen

  Reply

 81. Zaterdagavond 6 mei j.l mijn laatste sigaret gerookt, na 43 jaar te hebben gerookt. Ik wou al zo lang stoppen met roken en heb sinds vorig jaar april zo'n 6 a 7 (tevergeefse) stop-pogingen gedaan. Maar deze keer is het anders, ik weet niet waarom, het voelt anders, een keerpunt? een soort "bevrijdingsgevoel". Ben nu 5 dagen rookvrij en jawel... ik leef nog steeds! hahaha, ik overleef het dus wel, en ik heb geen reden om weer te beginnen. Mijn huis en auto gepoetst, die ruiken nu lekker fris. Ook m'n nagels geschrobt, Heb de asbakken buiten gezet, ja.. visite mag buiten roken.

  Reply

  1. Wat fantastisch dat je deze stap hebt gezet, Marina!
   Je hebt je goed voorbereid, dus deze keer ga je slagen.
   Heel veel sterkte en succes!

   Reply

 82. Na 40 jaar roken had ik opeens een enorme hekel aan de geur van een sigaret. Als ik thuis kwam vond ik mijn huis echt stinken en werd er zelfs misselijk van.
  Ik ben toen (anderhalf jaar geleden) overgestapt op een e-sigaret MET nicotine. Zo was ik in ieder geval van die geur af.
  Nu "rook" ik sinds 17 mei een e-sigaret menthol ZONDER nicotine. Op die manier hou ik mezelf eigenlijk voor gek, maar het werkt. Ik heb geen last van afkick verschijnselen.
  (Neem van mij aan dat in 1 x stoppen niet werkt voor mij. Aantal keren geprobeerd en telkens veranderde ik in een soort monster)

  Wel slaap ik nu heel slecht. Soms maar 4 a 5 uur per nacht en dan ben ik alweer klaar wakker! En ik heb het benauwd. Nooit benauwd geweest, maar nu wel.
  Dit vindt ik erg vreemd omdat ik al anderhalf jaar geen rook meer in de longen krijg. Heb ik het nu benauwd door gebrek aan nicotine?
  Hopelijk verdwijnt dit, want ik wil nooit meer een sigaret opsteken. Mijn bedoeling is om over 1 maand ook geen e-sigaret meer te kopen.
  Dan moet, neem ik aan ook alle nicotine uit mijn lijf zijn verdwenen. Een lang traject, maar als het maar werkt, toch!

  Reply

  1. Het is inderdaad een lang traject, voor sommigen heel erg lang. Maar altijd de moeite waard! Doorzetten!

   Reply

 83. Ik ben een tijdje geleden gestopt met roken. In plaats van sigaretten (2 pakjes per dag) een electrische sigaret gekocht. De eerste paar uur moest ik daar aan wennen, maar ja, mijn eerste sigaretten vond ik ook niet lekker. Die e-sigaret wende al snel. Voordeel is dat je nog steeds nicotine binnen krijgt dus je verslaving komt niets te kort, maar het is al een heel stuk minder ongezond dan sigaretten en dat verschil merk je al heel snel. Bovendien kan je die e-sigaretten langzaam afbouwen. Je begint met 12mg nicotine (normaal) en dan ga je langzaam naar 9mg, dan 6mg, dan 3mg tot het moment dat je helemaal geen nicotine meer nodig hebt en dan gooi je dat ding gewoon weg. Het ging bij mij heel makkelijk. Vijftien jaar lang gerookt. Alleen momenten dat ik in de kroeg zit of op feestjes ben, was de verleiding groot, maar dan moet je gewoon maar even doorzetten.

  Direct nadat ik gestopt ben met roken ben ik begonnen met sporten. Gewoon in het park hardlopen, dat had ik al die tijd dat ik rookte nooit gedaan. Ik ben 1.95 en woog 120 kilo. Best lastig met je dikke pens tussen al die fitte mensen. De eerste dag was ik na 200 meter al kapot. Naar huis gegaan en toch met een voldaan gevoel thuisgekomen, want ik had tenminste eindelijk iets gedaan. Twee dagen later weer. Kwam ik alweer een stuk verder.. Dat gaf me een kick. Het is pas een paar maanden nu, maar mijn dikke pens smelt als sneeuw voor de zon. Ik was zo ongeveer het schoolvoorbeeld van de meest ongezonde leefstijl die je maar kon hebben.
  Inmiddels ren ik drie keer per week een stuk van vier kilometer en elke week ben ik weer twee kilo kwijt. Het maakt het stoppen met roken ook veel makkelijker, want je kunt opeens allemaal dingen die je eerst nooit kon. Je gaat eindelijk weer beseffen hoe het ook alweer is om je gewoon gezond te voelen zonder al dat gerochel en gehijg. Dat is echt een super gevoel.

  En roken? Ik neem af en toe nog steeds een trekkie van die e-sigaret, maar ik besef me steeds meer dat dat inmiddels meer is omdat ik dat ding toevallig zie liggen, dan omdat ik het echt nodig heb. En het nicotinegehalte dat ik daar nu voor gebruik is verwaarloosbaar. Ik bespaar ook nog eens 400 euro per maand doordat ik geen sigaretten meer hoef te kopen.

  Ik heb altijd gelachen om mensen die tegen me zaten te preken dat ik moest stoppen met roken. Ik wou dat ik eerder naar ze had geluisterd.

  In een paar maanden ben ik veranderd van een vent met die dikke pens die nog geen honderd meter vooruit kwam, in een gezond iemand zonder pens die met twee vingers in zijn neus vier kilometer per dag loopt.
  En het begint allemaal met stoppen met roken.

  Met een beetje doorzettingsvermogen, een e-sigaret en ik kan heel sterk aanraden met sport waardoor je je echt helemaal geweldig gaat voelen, gaat het je echt lukken.

  De eerste paar dagen, misschien weken, moet je even wat discipline hebben, daaarna gaat het eigenlijk vanzelf.

  Reply

  1. Wat een geweldige prestatie, Michel. Gefeliciteerd!
   Dankjewel voor het delen van jouw ervaringen!

   Reply

 84. Ik speelde al een tijdje met de gedachte ZOU IK NOG EENS PROBERE TE STOPPEN . Na een weekend met de vrienden , heb ik zovell gerookt dat ik s'avonds in bed zei tegen mezelf , maar hoor je nu eens aan piepen hoesten enz das toch niet gezond . IK keek naar mijn door tabak en zag dat ik nog genoeg had om het weekend door te komen en in de auto lagen nog 5 sigaretten , dus het zou Maandag 11 juni ergens gedaan zijn . Die bewuste Maandag gewoon gerookt zoals anders , om 11 uur mijn laatste sigaret gerold , tegen mijn collegas gezegt dit is de laatste en dan STOP IK MET ROKEN . We zijn nu 12 juli , geen sigaret meer aan geraakt , het begint zelfs te stinken ( had ik in het verleden met alle stoppogingen niet) Alle hulpmiddeltjes die ik ooit gebruikte hebben dit effect nooit gehad . Ik ben er klaar mee , ik slaap beter , geen hoofdpijn meer . Ik weet dat het moeilijk zal blijven maar ben er wel zeker van dat deze keer de goeie keer was om te stoppen

  Reply

 85. Mijn man is sinds hij 50 is geworden gestopt met roken. Althans dat zegt hij. Zijn adem stinkt nog steeds naar zware shag en zijn handen ook. Ik geloof hem niet. Zijn adem moet dan toch snel frisser ruiken en zijn huid?

  Reply