LAATSTE UPDATE: 14 maart 2020

Hoge Bloeddruk Verlagen?

Ontdek hoe je binnen 30 dagen je bloeddruk naar de veilige waarden verlaagd.

Hoge Bloeddruk

Wat is hoge bloeddruk?

hoge bloeddruk kan je meten met een hoge bloeddruk meter

Inhoud:
1. Wat is (hoge) bloeddruk?
2. Bovendruk en onderdruk
3. Is hoge bloeddruk erg?
4. Medicijnen tegen hoge bloeddruk
5. Stille moordenaar
6. Natuurlijke oplossing

Om een beter inzicht te krijgen in het fenomeen hoge bloeddruk en waar het door wordt veroorzaakt is het belangrijk dat je allereerst weet hoe het lichaam functioneert.

bij elke hartslag wordt er vers bloed vol met zuurstof door je lichaam gepompt vanaf de longen. Dit bloed wordt door het bloedvatenstelsel gepompt naar alle delen van je lichaam. Om het bloed snel genoeg door je lichaam te pompen om het telkens weer te verversen met zuurstof en voedingsstoffen is er een bepaalde druk nodig.

De hoeveelheid kracht die wordt uitgeoefend op de slagaderen waardoor het bloed wordt gepompt noemen we ook wel "bloeddruk". Je hart zal steeds met dezelfde druk het bloed door je lichaam pompen.

Dit betekent dat er steeds een bepaalde druk op je aderen komt te staan. Er wordt namelijk consistent bloed doorgepompt. Je kunt je wel voorstellen dat wanneer je aderen vernauwen (kleiner worden), er meer druk op de wanden van de aderen komt te staan. Wanneer de aderen verwijden, komt hier juist minder druk op te staan!

"Hoeveel druk is nodig?"

Hoeveel druk precies nodig is varieert per persoon en hangt af van wat je aan het doen bent.

Voorbeeld: Je hart hoeft niet snel te kloppen als je in een rusttoestand bent. Wanneer je echter aan het sporten bent hebben je spieren meer bloed en zuurstof nodig om te kunnen functioneren. Dan is natuurlijk je bloeddruk hoger dan in een rusttoestand.

Lagere bloeddruk: rusttoestand
Hogere bloeddruk: stress, sport

In andere situaties, wanneer je bijvoorbeeld plotseling opstaat of gaat liggen, moet je lichaam per direct een aanpassing maken in de bloeddruk om ervoor te zorgen dat er voldoende bloed in je lichaam blijft stromen! (vandaar dat jij je soms duizelig voelt als je plotseling snel gaat bewegen). Dit effect krijg je vaker bij het ouder worden, omdat de aderen en reflexen minder aanpassingsvermogen hebben.

"Duizelingen"

DuizelingenSommige mensen voelen zich altijd duizelig of vallen bijna flauw als ze te lang gestaan hebben. Dit komt omdat de toegang tot het zuurstofrijke bloed beperkt wordt door een ophoping van bloed in de benen door een lange tijd gestaan te hebben.

Deze kleine gebeurtenissen zijn niet serieus maar kunnen eng overkomen. De bloeddruk wordt door een ingewikkeld maar wonderlijk systeem in je lichaam gehandhaafd met hormonen en gevoelige sensoren.

Bijvoorbeeld, als je bang of boos bent worden hormonen vrijgelaten (zoals adrenaline). Deze hormonen zorgen voor een vecht / vluchthouding en dit kan resulteren in een hogere bloeddruk. Onderzoek heeft ook aangetoond dat je bloeddruk het laagste is tussen 01:00 en 05:00 uur tijdens je slaap, en deze wordt per direct verhoogd tussen 6:00 en 8:00 uur. Je bloeddruk blijft op dat niveau tot het weer avond is. Daarom moet je ook altijd 2 metingen per dag uitvoeren om een accuraat beeld te krijgen van je bloeddruk.

Deze metingen worden uitgevoerd door een apparaat genaamd sfygmomanometer. Ik noem het voor het gemak maar een bloeddrukmeter.

Bovendruk en onderdruk

De bloeddruk wordt altijd in 2 getallen afgelezen. Zoals 120/80 of 120 over 80. Het grote getal noemen we de systolische druk (bovendruk), en deze geeft aan hoeveel kracht op de wanden van de bloedaderen wordt uitgeoefend per hartslag.

Het lage getal noemen we de diastolische druk (onderdruk) en dit geeft de hoeveelheid druk aan in de rustfase van je hart.

We spreken van hoge bloeddruk (hypertensie) op het moment dat je hogere waarden hebt dan 140/100

Hieronder een afbeelding waarop je kunt zien wanneer je te hoge bloeddruk hebt!

Hoge bloeddruk stadium Oorzaak van Hoge Bloeddruk

Is hoge bloeddruk erg?

Op het moment dat je hoort dat je een te hoge bloeddruk hebt is het cruciaal dat je precies weet wat het is, wat de gevolgen hiervan zijn en wat je allemaal kunt doen om je bloeddruk weer te verlagen! Hoge bloeddruk is een bericht van je lichaam dat er ergens een onbalans is ontstaan en deze moet snel opgelost worden vanwege de gevaarlijke gevolgen.

Hoge bloeddruk of hypertensie is de meest chronische aandoening van dit moment. Schattingen variëren over hoeveel Nederlanders last hebben van hoge bloeddruk. Echter, volgens recent onderzoek ligt dit getal rond ongeveer 1 op de 10 Nederlanders die last hebben van hypertensie (dit is een extreme vorm). Daarnaast heeft 20% van de Nederlandse bevolking een hogere bloeddruk dan de "normale"  veilige 120/80 mm/Hg waarden.

Dus ongeveer 25% van alle Nederlanders heeft te hoge bloeddruk!

Ben je het zat medicijnen te slikken om van je hoge bloeddruk af te komen? Ben je op zoek naar een natuurlijke en gezonde manier om je bloeddruk te normaliseren? Dan zit je hier goed! Ik heb namelijk speciaal voor mensen zoals jij mijn boek ‘29 Tips Om Je Bloeddruk Te Verlagen’ geschreven!

Download mijn boek direct hier!

"Even tussendoor, wist je trouwens dat het grootste gedeelte van het budget van de zorginstellingen gaat naar het behandelen van hoge bloeddruk?" Dit budget is er, omdat hoge bloeddruk de nummer 1 oorzaak is van hart- en vaatziekten wereldwijd.

Vandaar dat het zo belangrijk is om je hoge bloeddruk onder controle te krijgen of te voorkomen. Als je op dit moment last hebt van hoge bloeddruk is het verlagen of onder controle krijgen van je bloeddruk extreem belangrijk.

De gevolgen en risico’s van hoge bloeddruk zijn o.a. beschadigingen aan de bloedvaten, het hart, de nieren, de ogen en andere organen.

Maar toch lopen veel mensen rond met deze stille moordenaar, zonder dat ze het door hebben.
Er zijn nu eenmaal geen overduidelijke symptomen zichtbaar voordat je last krijgt van pijn op de borst, kortademigheid en steken.

Daarom is het belangrijk om op tijd vast te stellen dat je last hebt van hoge bloeddruk om zodoende adequate stappen te kunnen ondernemen om je bloeddruk snel te verlagen om de gevaarlijke risico’s definitief te vermijden.

Ontvang 29 super tips om je bloeddruk te verlagen >>

Medicijnen tegen hoge bloeddruk

MedicijnenGelukkig heeft de medische wetenschap de laatste 30 tot 35 jaar veel vooruitgang geboekt wat betreft de behandeling van hoge bloeddruk, maar dit betekent niet dat alleen medicijnen geschikt zijn om hoge bloeddruk effectief te behandelen.

Het aantal mensen dat komt te overlijden door een beroerte is gelukkig al met 54% gedaald en het aantal hartaanvallen is gedaald met 45%. Dit komt doordat er veel verschillende medicijnen op de markt zijn om bloeddruk snel te verlagen.

Helaas hebben deze medicijnen wel serieuze bijwerkingen op de lange termijn, de gevolgen van het nemen van deze medicijnen zijn niet mis.

Hieronder heb ik een lijst met de bijwerkingen opgesteld van hoge bloeddruk medicijnen:

bijwerkingen medicijnen

Het ene probleem zal je er misschien mee verhelpen, maar er komen wel andere gezondheidsklachten bij. Vanzelfsprekend is dat allereerst je bloeddruk naar beneden krijgen de nummer 1 prioriteit is.
Maar alleen medicijn gebruik is geen permanente oplossing vanwege de bijwerkingen.

Lees maar eens de lijst met bijwerkingen op de bijsluiter!

Regelmatig krijg ik aangrijpende e-mails van mensen met hoge bloeddruk waarin ze vertellen dat ze door de bijwerkingen niet veel meer kunnen, en dat de kwaliteit van medicijnen onderling erg veel kan verschillen. Vandaar dat het belangrijk is als je erg last hebt van de bijwerkingen van medicijnen, om tenminste met je arts in gesprek te blijven over eventuele alternatieve medicijnen, of medicijnen van hogere kwaliteit (zorginstellingen bezuinigen soms op de medicijnen).

Stille moordenaar

Het grote gevaar van hoge bloeddruk is dat veel mensen niet weten dat ze een hoge bloeddruk hebben. Veel mensen lopen rond met hypertensie zonder dat ze het door hebben. Het kan ook zijn dat mensen een hoge bloeddruk hebben en hun medicatie nemen, maar verder geen andere adequate maatregelen treffen om hun bloeddruk te verlagen.

Medicijnen zijn noodzakelijk om in de eerste instantie je bloeddruk te verlagen om zodoende risico's op hart- en vaatziekten te voorkomen. Daarna is het noodzakelijk dat je start met een natuurlijke oplossing waardoor het goed mogelijk is dat je uiteindelijk het medicijngebruik kunt verminderen, en je dus ook minder last zult hebben van de bijwerkingen (altijd wel overleggen met je arts!).

Natuurlijke oplossing

Ik heb een methode ontwikkeld om de verborgen oorzaken van hoge bloeddruk aan te pakken. Want het is heel goed mogelijk door de juiste stappen te zetten hoge bloeddruk zonder medicatie te verlagen. Voor meer informatie, klik dan op de onderstaande knop.

Hoge bloeddruk zonder medicatie verlagen? Klik hier voor de Hoge Bloeddruk Omlaag Methode!

Nieuwe Doorbraak!

Veilig en snel je bloeddruk verlagen



Lees hieronder verder:


Over de auteur:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.

Lees verder.

Laat van je horen door hieronder een reactie te geven:

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
1 Shares
Tweet
Pin1
Share