Gezondheid Algemeen

Laatste Update: 18 februari 2014

De Beste Apps Voor Je Gezondheid deel 2

0
(0)

handige appsIn het vorige deel heb ik al een aantal Apps onder de loep genomen. Dit artikel zal een aanvulling zijn met oog op sporten, bewegen en afvallen.

Als je probeert gewicht te verliezen, gezond te blijven, een betere conditie te krijgen, of beter te gaan eten, dan kan jouw smartphone een nuttig hulpmiddel zijn - maar alleen als je de juiste apps hebt. Vandaar dat Optimale Gezondheid de tijd heeeft genomen om honderden verschillende apps te bekijken zodat jij gezond en fit kunt blijven.

Apps voor het sporten en bewegen

Wil jij weten hoeveel je elke dag beweegt? Wil je ervoor zorgen dat je gelijk kunt zien of je beter gefietst hebt dan vorige week? Met deze apps is het wel heel gemakkelijk.

Runkeeper – Dit is een vrijwel complete hardloopapp. Het is mogelijk alle nuttige informatie bij deze app af te lezen, bijvoorbeeld het aantal verbrande calorieën, jouw hartslag, en de route. Het is ook mogelijk bij de app in te voeren dat je een halve kilo af wilt vallen, deze app berekent dan precies hoeveel je nog moet rennen.

Dit is een leuke manier om een doel voor ogen te hebben en je zult steeds sneller gemotiveerd raken als je ziet dat jouw doel in zicht komt. Het is ook gemakkelijk om jouw score met anderen te delen, wel zo handig als je trots bent op een bepaalde score die je hebt gehaald.

Endomondo – Deze app is te vergelijken met Runkeeper, maar er zijn veel verschillende soorten van deze app waaruit je kunt kiezen. Ga je graag even roeien of misschien een paar rondjes skeeleren? Endomondo laat je precies zien hoeveel calorieën je kwijt bent. Dit is een goede manier om gemotiveerd te raken aangezien je precies bij kunt houden hoeveel je elke week weer vooruit gaat.

Strava – Mocht je graag fietsen en toch willen weten welke lichamelijke voordelen je bij elke fietstocht hebt…dan is deze app een goede keuze. Deze app houdt bij hoeveel calorieën je hebt verbrand, waar je fietst en hebt gefietst, hoeveel je fietst, en het is ook gemakkelijk om te zien waar jouw vrienden allemaal geweest zijn.

weegschaalMoves – We weten allemaal dat het belangrijk is om ongeveer 10.000 stappen per dag te doen, maar hoe zou je dat precies moeten meten? Deze app houdt bij hoeveel je elke dag beweegt. En het maakt niet uit of je met de auto, fiets, of aan het lopen, want de app kan het verschil tussen deze drie opties duidelijk herkennen.

Zo weet jij zeker hoeveel je elke dag loopt.

Apps voor gezonder eten

Of je nu probeert om calorieën te tellen, gezonder boodschappen te doen, of erachter probeert te komen hoeveel vet er in die Big Mac zat die je niet hebt opgegeten, deze apps zullen je helpen om gezonde keuzes te maken.

Balansdag – Het kan soms moeilijk zijn om een gezonde maaltijd te bedenken, zeker als je al aan het einde van de week weinig culinaire inspiratie meer over hebt. Deze app is een initiatief van het Voedingscentrum Nederland en geeft je gelijk een idee voor een nieuwe maaltijd. Je kunt kiezen of je vegetarisch, vis, of vlees wilt eten. Mocht je toch niet weg zijn van de eerste suggestie? Dan kun je altijd nog verder klikken.

vegetarisch etenFoodhouse – Zeker als je erop gaat letten wat je elke dag eet kan het soms moeilijk zijn om zeker te weten of iets in de supermarkt wel gezond is. Stel je voor dat je championsoep uit blik wilt kopen, maar niet precies zeker weet op het wel een gezonde optie is. Met deze app kun je de streepjescode op het etiket scannen.

Dit maakt het mogelijk om dat product gelijk met andere producten te vergelijken. Je kunt zelfs in de app nieuwe en populaire producten zien en supermarktaanbiedingen bekijken. Er zijn nu al meer dan 6.000 producten in de app uit de drie grootste supermarkten (C1000, Jumbo, en Albert Heijn).

Lose It! – Als je probeert gewicht te verliezen dan is het vaak voor veel mensen al goed om te beginnen met het bijhouden van hun dagelijkse voedselinname en lichaamsbeweging. Vergeet al die malle diëten en gebruik gewoon simpele wiskunde: als je meer calorieën gebruikt dan je binnenkrijgt dan weet je zeker dat je gewicht gaat verliezen.

Wanneer je deze app start krijg je een paar vragen over jouw lengte, gewicht, leeftijd en hoeveel gewicht je probeert te verliezen. De app adviseert vervolgens een dagelijkse calorie inname. Het is ook gemakkelijk om al het eten wat je binnenkrijgt in de app te zetten en dan nog een keer terug te zien, je kunt dan gemakkelijk zien of je te veel of te weinig calorieën uit vet, eiwit, enz. binnenkrijgt.

Apps voor een goede workout

sportenEen personal trainer is natuurlijk geweldig, maar als je het niet kunt veroorloven om elke keer weer een personal trainer in te huren dan zijn deze apps goed als je wat inspiratie zoekt voor jouw training.

Nike Training Club Of je nu op de sportschool zit of in jouw eigen woonkamer, deze app kan je helpen om snel fit te worden en helpt je specifieke oefeningen te integreren in jouw eigen persoonlijke routine. Deze goed ontworpen app beschikt over volledige 30 - tot 45-minuten workouts, deze zijn allemaal gebaseerd op jouw doelstellingen en conditieniveau.

Gebruikers van deze app kunnen hun doelen en hun conditie selecteren en vervolgens uit een breed scala aan trainingen kiezen die bij die criteria passen. Handige foto's laten gebruikers zien hoe je elke oefening goed uit kan voeren, en bepaalde geluiden tijdens de training houden je gemotiveerd. Deze app bevat stap-voor-stap begeleiding voor elke oefening.

Fitness Pro – Of je nu helemaal gek bent van trainen of net voor de eerste keer een sportschool binnenloopt, deze app helpt je nieuwe oefeningen te leren en leert je hoe je bepaalde fitnessapparatuur veilig kunt gebruiken. Gebruikers van deze app kunnen een bepaald lichaamsgebied kiezen om zich op te richten (of kies voor full-body oefeningen) en de app geeft je een lange lijst van gerichte oefeningen die je kunt doen wanneer je op de sportschool bent.

Er zijn behulpzame foto's van echte mensen die de oefeningen doen en gebruikers kunnen oefeningen combineren in hun opgeslagen en gepersonaliseerde trainingsroutines. Deze app zal misschien niet veel helpen als je probeert vanuit huis te trainen, maar het is een perfecte app wanneer je naar de sportschool gaat.

Pocket Yoga – Natuurlijk is trainen op de sportschool met zware gewichten leuk en aardig, maar het is niet voor iedereen de juiste optie. Als je meer van de rustige, meditatieve training bent dan is deze yoga app zeker het proberen waard. Met meer dan 150 eenvoudige geïllustreerde poses (compleet met gedetailleerde beschrijvingen) hoef je nooit meer naar een yoga les heen. Nu kun je gewoon vanuit de huiskamer trainen.

Apps voor een goede nachtrust

Een goede nachtrust is net zo belangrijk voor onze optimale gezondheid als een gezond dieet en genoeg lichaamsbeweging. Zorg ervoor dat je goed en genoeg slaapt met deze twee handige apps.

slapenSleep Cycle – Deze app maakt gebruik van de versnellingsmeter in jouw iPhone, hierdoor worden jouw bewegingen gevolgd wanneer je slaapt. Leg de iPhone gewoon op je matras en de app blijft werken terwijl je slaapt. Behalve dat de app statistieken levert over hoe goed je elke nacht sliep heeft de app een fantastische alarmfunctie.

Gebruikers kunnen een normaal alarm instellen en op basis van jouw beweging tijdens het laatste half uur voor de wekker zal Sleep Cycle je wakker maken wanneer je het lichtst slaapt. Dit moet zorgen dat jij beter uitgerust bent met het gebruik van deze app dan wanneer je gewoon wakker zou worden met de wekker. Met de wekker kan je bijvoorbeeld in de herstellende en diepe REM slaap wakker maken. Deze app helpt je niet om meer te slapen, maar zal het gemakkelijker maken om op te staan ​​wanneer het alarm afgaat.

Sleep Bug – Sommige mensen hebben graag complete stilte als ze proberen te slapen terwijl anderen juist graag een beetje geluid hebben. Een soort rustgevend geluid terwijl je dommelt kan wonderen verrichten voor mensen. Veel mensen slapen hierdoor veel beter. Het helpt bijvoorbeeld bepaalde achtergrondgeluiden te negeren (bijvoorbeeld de verwarming die midden in de nacht aanslaat). Dit zorgt ervoor dat lichte slapers langer kunnen blijven slapen. Sleep Bug biedt een breed scala van omgevingsgeluiden en een mooie gebruikersinterface.

Bonus app

MedDossier – Slik je medicijnen? Ben je ergens allergisch voor? Welke bloedgroep heb je? Mocht je ooit slachtoffer worden van een ernstig ongeluk of misdrijf dan zijn dit zeker belangrijke vragen voor hulpverleners. Maar het zijn ook vragen die je gewoon bij de huisarts of de apotheek zou kunnen krijgen. Dankzij deze app heb je altijd jouw persoonlijk medisch dossier bij de hand. Deze app bevat medische gegevens, maar ook bepaalde persoonlijke gegevens, wie jouw huidige huisarts is, wie er moeten worden gebeld in geval van nood, en waar je bent verzekerd.

Ken je zelf nog goede Apps voor je gezondheid? Laat het mij weten door hieronder een reactie achter te laten! Delen via social media wordt altijd erg gewaardeerd!

Waardevol artikel?

Geef ons hieronder dan een 5 sterren beoordeling! Alvast bedankt!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 

Pagina  [tcb_pagination_current_page]  van  [tcb_pagination_total_pages]


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang tijdelijk gratis mijn boek Bye Bye Buikvet direct in je inbox!

0 Shares
Tweet
Pin
Share