• Gezondheidsvoordelen Van Het Stomen Van Groente

Gezondheidsvoordelen Van Het Stomen Van Groente

2014-01-25T16:54:57+01:00januari 25th, 2014|Voedingsadvies|6 Reacties

Laatste update: door

Gezondheidsvoordelen Van Het Stomen Van Groente

broccoli kun je stomenHet stomen van groenten maakt de groenten zachter, terwijl ze nog wel dezelfde gezonde voedingsstoffen behouden. Dit is zeker waar voor oplosbare verbindingen die gemakkelijk kunnen worden beschadigd door wat extra warmte.

Of je nu een elektrische stoomkoker, een bamboekoker of een magnetronbestendige plastic zak of schaal gebruikt, het stomen van groenten zorgt voor meer textuur, smaak en behoudt de voedingswaarde van de groenten.

We weten dus dat stomen gemakkelijk is en dat het ook erg gezond is, maar de specifieke redenen voor het stomen van groenten bekijken we in dit artikel!

Het behouden van vitaminen

Wateroplosbare vitamines, zoals vitamine C, die de weerstand verhoogt en bijdraagt ​​aan de structurele vorming van ons bindweefsel en de B-vitaminen, die een gezonde neurologische functie en glucose stofwisseling helpen bevorderen, kunnen sterk afnemen wanneer deze vitaminen in rechtstreeks contact komen met kokend water. Het stomen van groente zorgt ervoor dat deze wateroplosbare vitamines beter in de groente bewaard blijven.

Om het vitaminegehalte te behouden kook je eerst een kleine hoeveelheid water zachtjes in de onderste ruimte van de stoomkoker, hierna laat je dan de rauwe groenten koken totdat ze zacht zijn. Groenten moeten nooit in direct contact staan met het kokende water. De meeste groenten hebben niet meer dan vijf minuten nodig om goed gaar gestoomd te worden. Bij bepaalde groenten, zoals spinazie en andere bladgroenten, moet je er duidelijk op