Buikvet

Laatste Update: 29 november 2015

9 redenen waarom buikvet verbranden maar niet wil lukken

9 redenen waarom buikvet verbranden maar niet wil lukkenbuikvet verbranden

Dus je hebt jezelf een prachtige bikini gekocht omdat je over twee weken op strandvakantie gaat om aan de winter te ontsnappen in dit kikkerlandje (nou goed, of wellicht wil je gewoon je weer sexy voelen in je lingerie!).

Er is echter een klein probleem - er is geen enkele manier om die bolle buik in die kleine zwembroek te verbergen.

Weet je niet zeker wat je moet doen om die geweldige bikini te kunnen dragen die zit te wachten in je kast?

Bekijk deze negen redenen die tot buikvet kunnen leiden - en zorg ervoor dat het tegenovergestelde te doen, zodat je die lelijke zwembandjes zo snel mogelijk kunt kwijtraken!

  1. Regelmatig frisdrank drinken

Kun je je niet indenken je dag door te komen zonder een of twee blikjes frisdrank te slurpen? Als dat zo is, dan ben je alles behalve aardig voor je lichaam.

Volgens onderzoekers is het consumeren van een of twee blikjes frisdrank per dag de oorzaak ervan dat je taille minstens vijf keer sneller groeit dan die van mensen die nauwelijks frisdrank drinken.

Het idee hierachter is dat de grote hoeveelheid suiker in frisdrank je verlangen naar voedsel veroorzaakt, zodat je uiteindelijk meer eet dan je zou mogen tijdens de maaltijden.

Light frisdranken zijn niet beter dan de gewone soorten omdat deze kunstmatige zoetstoffen bevatten die je eetlust bevorderen - zoveel suiker doet dat met je.

Dus als je echt een verlangen hebt naar een bevredigend drankje, kies dan voor gezonde smoothies, verse vruchtensappen (of beter nog een groentensapje!) of een glas water met citroensap en muntblaadjes.

Je doet je lichaam en je algehele gezondheid goed door te kiezen voor een voedzame drank die ook maar een laag suikergehalte heeft.

Gezien frisdrank alleen maar extra pondjes toevoegt zonder je dorst te lessen, waarom zou je het dan nog drinken?

  1. Een groot bord gebruiken

Of het nu gaat om een diner in het restaurant of gewoon een regelmatige maaltijd thuis, besteed aandacht aan de grootte van je bord terwijl je eet.

In een enquête onder mensen met overgewicht, werd ontdekt dat deze mensen vaker grotere borden gebruiken in plaats van kleinere of middelgrote.

Met een groot bord, hebben ze meer ruimte voor hun voedsel. Dus, hoe werkt deze gewoonte buikvet in de hand?

Heel eenvoudig. Wanneer je meer ruimte hebt om je eten in op te stapelen, heb je de neiging om meer te consumeren dan je lichaam nodig heeft, en dat leidt tot meer vetopslag in je lichaam.

Om deze nare kettingreactie te voorkomen, maak het dan een punt om kleinere borden te gebruiken en weersta de drang om te eten of nog een portie op te scheppen terwijl je al genoeg hebt.

  1. 's Avonds laat eten

Hoewel het waar is dat je lichaam op natuurlijke wijze wat vet verbrandt als je slaapt, is het misschien niet in staat om dit efficiënt te doen wanneer je naar bed gaat op een volle maag.

Afgezien van het veroorzaken van buikvet, veroorzaakt laat eten en gaan liggen op een volle maag ook het risico op het ontwikkelen van maagzuur en indigestie, omdat de zwaartekracht niet meer in staat is om alles in je buik recht naar beneden te trekken.

Om deze aandoeningen te voorkomen, kun  overwegen kleinere maaltijden 's avonds te eten en niet te gaan liggen gedurende ten minste drie uur na het eten.

Indien mogelijk, neem dan een fruit snack in het geval dat je een beetje honger krijgt in plaats van de koelkast te plunderen op zoek naar zoete desserts om je trek te stillen.

  1. Eten wanneer je verdrietig, boos of gefrustreerd bent

Merk je dat je afwezig zit te eten wanneer je emoties op hun hoogtepunt zijn?

De volgende keer dat je jezelf betrapt wanneer je dit doet, probeer je dan af te leiden voordat je uiteindelijk een dubbele cheeseburger en frietjes in je giecheltje propt.

Emotioneel eten doet niets om je beter te laten voelen.

Als er iets is wat je kunt krijgen van deze gewoonte van het eten wanneer je boos of gestrest bent, is gewoon afschuwelijk buikvet.

De beste manier om deze reactie op stress te bestrijden is door het drinken van een glas water, te praten met een vriend, of door een ontspannende wandeling te nemen. Kies een activiteit die niet gepaard gaat met iets eten, zodat je jezelf kunt stoppen extra calorieën erin te proppen als je je emotioneel voelt.

  1. Te veel vetarme producten consumeren

Sommige mensen gaan ervan uit dat vetrijke voedingsmiddelen en dranken leiden tot meer vetopslag in je buik.

De waarheid is dat enkelvoudig onverzadigde vetten niet slecht voor je zijn.

Sterker nog, voedingsmiddelen zoals avocado's, olijfolie en zaden zijn juist goed in het elimineren van buikvet.

Wees dus op je hoede voor te veel vetarm voedsel, aangezien fabrikanten suiker toevoegen aan deze producten om de smaak te bewaren.

En je weet wat dat betekent - hoe meer suiker je consumeert, hoe groter de kans op meer lichaamsvet.

  1. Niet genoeg slapen

Idealiter dienen volwassenen ongeveer zeven tot negen uur slaap per nacht te krijgen. Wanneer je niet genoeg slaapt, schiet je niveau van cortisol (het stresshormoon) omhoog en zorgt ervoor dat je gaat hunkeren naar suikerhoudende voedingsmiddelen.

Met dat in het achterhoofd, is het moeilijker om je te ontdoen van buikvet als je de gewoonte hebt om regelmatig niet genoeg te slapen.

Om de normale niveaus van het stresshormoon cortisol te behouden, probeer je het beste om de aanbevolen uren slaap elke nacht te bereiken.

Op deze manier kun je evenwicht te brengen in je cortisolniveaus, terwijl je de productie van leptine, een soort hormoon dat ervoor zorgt dat je je eetlust onder controle hebt, stimuleert.

  1. Niet voldoende eiwit in je dieet

Heb je je lichaam eiwitrijke voedingsmiddelen ontzegd?

Over het algemeen moeten gezonde volwassenen tenminste 20 tot 25 gram eiwit in elke maaltijd consumeren, hoewel dit afhankelijk is van je fysieke activiteit en lichaamsbouw.

Mannen in het bijzonder moeten een extra 10 gram eiwit binnen krijgen bij elke maaltijd om te ervoor te zorgen dat ze geen spiermassa kwijtraken.

Door het verhogen van je eiwitinname, kun je je bloedsuikerspiegel laag houden, terwijl het verminderen van insulineniveaus een snellere stofwisseling bevordert.

Wat nog beter is, eiwit helpt de hormonen te controleren die de eetlust verhogen, zodat je op natuurlijke wijze kunt afslanken.

Om meer eiwit toe te voegen aan je dagelijkse maaltijden, kun je overwegen eiwitrijke voedingsmiddelen zoals ricotta, schaaldieren, kalkoen, kip zonder vel, zalm en eieren toe te voegen.

Dit zijn je beste opties vanwege het relatief lage vetgehalte en het hoge eiwitgehalte - een geweldige combinatie om af te slanken en sterker te worden!

  1. Je ontbijt overslaan

Je hebt het natuurlijk al duizenden malen eerder gehoord, maar het is echt waar.

Je ontbijt overslaan heeft grote gevolgen voor je gewicht. De reden hiervan is het hormoon leptine.

Dit hormoon beheert namelijk je hongergevoel en andere functies op het gebied van vetverbranding.

Door in de ochtend gelijk iets te eten reguleer je je leptineproductie wat wederom ervoor zorgt dat je de rest van de dag natuurlijke hongergevoelens hebt.

En dus niet te veel eet.

Het beste is om een ontbijt te eten met tenminste 30 gram eiwit binnen een half uur na het opstaan. Dit is het effectiefst voor leptineregulatie.

  1. Te veel alcohol drinken

De suikers in alcohol leiden direct tot de opslag van buikvet. Wanneer je alcohol drinkt, kan je lichaam namelijk geen vet meer verbranden, waardoor het vet dat je consumeert gelijk opgeslagen wordt....

...als buikvet.

Nu kun je wel denken, dat eet ik toch gewoon geen vet wanneer ik alcohol drink, maar dit leidt er waarschijnlijk toe dat je...

a) eerder dronken wordt, omdat vet juist 'aardt'; en

b) het heeft totaal geen nut, want ook de suiker in de alcohol wordt niet direct gebruikt als energie maar wordt juist als buikvet opgeslagen.

Toch maar dat wijntje laten staan, dus!

Tot slot...

Ben je klaar om voorgoed je nieuwe, slanke buik te verwelkomen?

Let er gewoon op dat je de bovenstaande tips opvolgt en je bent goed op weg om je lichaam voor altijd te veranderen – evenals je algehele gezondheid!

Bronnen:

https://www.rush.edu/health-wellness/discover-health/losing-belly-fat

www.lifeextension.com/magazine/2009/5/methods-to...belly-fat/page-01

www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16353426

celsius.com/lose-belly-fat-clinical-studies-show-celsius-can-help-burn-fat

time.com/3746047/diet-soda-bad-belly-fat/

 

 

 

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share