• Bloeddrukmeter kopen De beste bloeddrukmeters getest

Bloeddrukmeter kopen? De beste bloeddrukmeters getest

2019-09-20T08:14:13+00:00november 22nd, 2015|Hoge Bloeddruk|5 Reacties

Laatste update: door

Bloeddrukmeter kopen? De beste bloeddrukmeters getest

Tegenwoordig kun je op vrijwel elke webwinkel van de Blokker tot Bol.com bloeddrukmeters kopen. De prijzen variëren van 20 tot ongeveer 75 euro.

Het grote probleem met al die verschillende bloeddrukmeters is dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien en je vaak maar een meter op de gok koopt, of op zijn best kijkt naar welke het meest populair is.

Want je logica zegt dat als iets maar genoeg verkocht wordt het wel goed moet zijn.

Toch is dat niet waar dat de meest verkochte bloeddrukmeter de beste is.

Volgens de consumentenbond was de op dat moment meest verkochte bloeddrukmeter de Medisana MTS, en die kwam heel slecht uit de test van de consumentenbond.

Trouwens die test van de consumentenbond is weer overgenomen van de testresultaten van het DABL instituut, dus in dit artikel zal ik je de gegevens van dit instituut geven zodat jij weet welke bloeddrukmeter goed is.

Een niet goed functionerende bloeddrukmeter is wel het laatste wat je wilt. Ik kan uit ervaring spreken. Een bekende van me had zo’n bloeddrukmeter thuis en had toch wel last van hoge bloeddruk.

Dus nieuwsgierig als ik ben, heb ik natuurlijk ook met bloeddruk gemeten…Wat bleek? Ik had ook last van hoge bloeddruk, mijn vriendin had ook last van hoge bloeddruk.

Je voelt hem al aankomen natuurlijk. Iedereen die zijn of haar bloeddruk testte met deze bloeddrukmeter had een hoge bloeddruk!

Dus deze bloeddrukmeter ging linea recta de vuilnisbak in! Nadat een nieuwe goede bloeddrukmeter was aangeschaft, eentje die gecertificeerd is door het DABL instituut, gebeurde er een klein wonder: Niemand had nog last van een hoge bloeddruk!

Zo zie je maar weer dat kwaliteit altijd voorop moet staan, zeker als het gaat om je gezondheid.

Bloeddrukmeter kopen?

Okee, genoeg over slechte bloeddrukmeters gepraat. Als je denkt dat je hoge bloeddruk hebt of je valt in een van de risicogroepen, dan wil je natuurlijk je bloeddruk monitoren. Zelfs al ben je kerngezond, meten is weten.

De risicogroepen zijn voor als je het nog niet wist:

Dus je valt in zo’n risicogroep of je huisarts heeft al hoge bloeddruk vastgesteld dan wil je zelf die bloeddruk kunnen monitoren.

Op verschillende fora op het internet lees je vaak van: “Dat moet je niet doen” of “Laat dat maar aan de huisarts over” maar daar ben ik het helemaal niet mee eens.

Het feit dat je zelf je bloeddruk kunt meten geeft je een gevoel van controle hebben over de situatie. Als jij afhankelijk bent van je huisarts dan geef je de controle uit handen. Het feit dat jij zelf in staat bent om je bloeddruk te monitoren is de eerste stap naar het ook daadwerkelijk willen verbeteren van die bloeddruk.

In plaats van je passief op te stellen heb je een actieve instelling. Dat is goed, het is een soort bewustwording.

Bloeddrukmeter betrouwbaar?

Een van de meest gestelde vragen op het internet omtrent zelf je bloeddruk te meten is natuurlijk welke bloeddrukmeters betrouwbaar zijn. Het is heel belangrijk dat je bloeddrukmeter de juist waarden geeft, een onnauwkeurige bloeddrukmeter kan voor een hele hoop onnodige stress zorgen.

Zoals ik al vertelde, ik heb het zelf gezien hoe een slechte bloeddrukmeter voor onzekerheid kan zorgen.

Zo verandert de bloeddrukmeter in een veroorzaker van hoge bloeddruk in plaats van dat de meter je gemoedsrust geeft omdat je je bloeddruk in de gaten kunt houden.

En dat is op zich helemaal geen verkeerde vraag, want in tegenstelling tot wat al die fabrikanten suggereren bestaat er wel degelijk een groot verschil in kwaliteit en zijn er een heleboel meters die toch een forse afwijking tonen.

Voordat ik je een lijst geef met bloeddrukmeters die goed zijn zal ik je eerst informeren over hoe je een goede meting doet. Je kunt namelijk op meerdere manieren je bloeddruk meten, de meest gangbare manier is rond de pols en om de bovenarm.

Bloeddrukmeter pols

De pols bloeddrukmeter doe je om je pols. Het voordeel van een polsmeter is dat het apparaat niet verbonden is met een slang en dan aan de band die je om je pols moet doen. De zwakke plek van een bloeddrukmeter is die slang die van het apparaat naar de band loopt. Deze slang kan los gaan zitten of in een knik waardoor een meting niet correct is.

Het nadeel van een polsmeter is dat je heel stil moet zitten en je moet je pols ter hoogt van je hart houden.

Polsbloeddrukmeters zijn dus heel gevoelig voor beweging en ook als je je pos niet exact op de goede hoogte houdt dan krijg je een afwijkende meting. Uit de praktijk blijkt dat mensen thuis meestal een betere meting kunnen maken met een bloeddrukmeter voor de bovenarm.

Bloeddrukmeter arm

De bloeddrukmeter voor de bovenarm is hetzelfde als die van de huisarts, het enige verschil zit hem in het feit dat de huisarts zelf de druk op de band pompt, terwijl het apparaat voor thuisgebruik dat zelf doet. De grote voordelen van een bovenarm bloeddrukmeter is dat de meter minder gevoelig is voor beweging en je hoeft ook niet je arm ter hoogt van je hart te houden.

Het maakt zelfs niet uit of je je linker- of je rechterarm meet.

Het nadeel van zo’n arm bloeddrukmeter is het slangetje dat tussen de band en de meter zit. Na verloop van tijd kan het slangetje lek raken en krijg je een onnauwkeurig beeld van je bloeddruk.

Dus deze meter is wat gevoeliger voor mechanische defecten, maar aan de andere kant is deze bloeddrukmeter meer gebruiksvriendelijk.

Welke methoden zijn het meest geschikt om een te hoge bloeddruk tegen te gaan en hoe kom je zo snel mogelijk van de symptomen af? In mijn ebook ‘29 Tips Om Je Bloeddruk Te Verlagen’ leg ik je haarfijn uit waardoor een te hoge bloeddruk ontstaat en wat je hieraan kunt doen, zodat je zo snel mogelijk weer de controle hebt over je eigen gezondheid.

Wacht niet langer! Download het e-book hier!

Bloeddrukmeter test

Op de eerste plaats is het belangrijk dat je als je al een bloeddrukmeter hebt weet op zich de afwijking die jouw meter heeft ten opzichte van de meter van je huisarts niet direct een groot probleem hoeft te zijn.

Dus niet gelijk in paniek raken!

Stel je meet bij de huisarts altijd een bloeddruk van 120/80 en je meter thuis meet altijd 140/90 of andersom. Dan weet je dat er een afwijking is, maar ondanks die afwijking weet je wel dat je bloeddruk stabiel is, en de meters waarmee zowel jij als de huisarts meten zijn ook stabiel, zij het met een afwijking ten opzichte van elkaar.

Echter, gaat je bloeddrukmeter ineens hele andere waarden meten, die echt nergens op slaan dan kun je er van uit gaan dat je bloeddrukmeter de geest heeft gegeven.

Het apparaat is dan niet langer een betrouwbare indicatie voor je bloeddruk.

Om zeker te weten dat je een betrouwbare meter koopt kun je het beste een meter aanschaffen die door het instituut DABL is goedgekeurd.

Ik heb voor jouw alle bloeddrukmeters die getest zijn gerangschikt op merk en soort, bovenarm of pols. Om het overzicht extra duidelijk te maken heb ik alle goede testscores groen gemaakt.

Hoe meer groene vakjes achter een meter, des te meer goede testresultaten heeft de meter. En bovendien heb ik het advies van het DABL instituut over de meter er ook achter gezet.

Zo kun je makkelijk opzoeken welke meter het beste scoort.

Bloeddrukmeter A&D

MerkTypeUSAUKEU2002EU2010Advies DABL
A&D UA-631

(UA-779 Life Source)

bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
A&D UA-651bovenarm n.g. n.g. n.gOKaanbevolen
A&D UA-704bovenarm n.g.A/A n.g. n.gtwijfelachtig
A&D UA-705bovenarm n.gA/A n.g n.gaanbevolen
A&D UA-767bovenarmOKA/A n.g. n.g.aanbevolen
A&D UA-767Fbovenarm n.g. n.g. n.g.OKaanbevolen
A&D UA-767Sbovenarm n.g. n.g n.g.OKaanbevolen
A&D UA-774bovenarm n.g.A/A n.g n.gaanbevolen
(UA-767 Plus)bovenarm n.gA/A n.g n.g.twijfelachtig
A&D UA-778bovenarmOKB/A n.g. n.gaanbevolen
A&D UA-787bovenarm n.g n.gOK n.gaanbevolen
A&D UA-853bovenarm n.g n.gOK n.g.aanbevolen
A&D UA-1020bovenarm n.g.A/A n.g. n.g.aanbevolen
A&D UB-511pols n.g.n.g OK n.g.twijfelachtig
A&D UB-543pols n.g. n.g n.g.OKaanbevolen

Bloeddrukmeter Alvita

MerkTypeUSAUKEU2002EU2010Advies DABL
Alvita Advanced (MA801f)bovenarm n.g. n.g. n.g.OKaanbevolen
Alvita Arm (CG155f)bovenarm n.g. n.g. n.gOKaanbevolen
Alvita Wrist (S150)pols n.g. n.g. n.g.OKaanbevolen

Bloeddrukmeter Andon

MerkTypeUSAUKEU2002EU2010Advies DABL
Andon KD-391bovenarmn.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Andon KD-556bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Andon KD-575bovenarm n.g. n.g.afgekeurd n.g.niet aanbevolen
Andon KD-5031bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Andon KD-5851bovenarm n.g. n.g. n.g.OKaanbevolen
Andon KD-5913bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Andon KD-5915bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Andon KD-5917bovenarm n.g. n.g. n.g.OKaanbevolen
Andon KD-5963bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Andon KD-5965bovenarm n.g. n.g. n.g.OKaanbevolen
Andon MD-534bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen

Bloeddrukmeter AVITA

MerkTypeUSAUKEU2002EU2010Advies DABL
AVITA BPM63Sbovenarm n.g. n.g. n.g.OKaanbevolen
AVITA BPM15Spols n.g. n.g. n.g.OKaanbevolen

Bloeddrukmeter Beurer

MerkTypeUSAUKEU2002EU2010Advies DABL
Beurer BM35bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Beurer BM44bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Beurer BM47bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Beurer BM55/BM66bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Beurer BM58bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Beurer BM60bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Beurer BM65bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Beurer BM85bovenarm n.g. n.g.OKOKaanbevolen
Beurer SBM43bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Beurer SBM45bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen

Bloeddrukmeter BIOS

MerkTypeUSAUKEU2002EU2010Advies DABL
BIOS BD204bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
BIOS BD209bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen

Bloeddrukmeter BRAUN

MerkTypeUSAUKEU2002EU2010Advies DABL
Braun BP4600bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Braun BP4900bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Braun BP5900bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Braun BP6000bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Braun BP6100bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Braun BP6200bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Braun BUA5000
(BUA5000LA,BUA5000LAD1)
bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Braun BP 2200 (BBP2200)polsOKA/AOK n.g.aanbevolen
Braun BP VitalScan Plus 1650pols n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Braun BP VitalScan Plus 1700pols n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Braun BP VitalScan Plus 1750pols  n.g. n.g.OK  n.g.aanbevolen
Braun BPW4100pols  n.g. n.g.  n.g.OKaanbevolen
Braun BPW4300pols  n.g. n.g.  n.g.OKaanbevolen

Bloeddrukmeter CA-MI

MerkTypeUSAUKEU2002EU2010Advies DABL
CA-MI Srl CHIESI 0100000328 (DIESIS PLUS)bovenarm n.g. n.g. n.g.OKaanbevolen
CA-MI Srl CHIESI 0100000329 (DIESIS)bovenarm n.g. n.g. n.g.OKaanbevolen

Bloeddrukmeter CITIZEN

MerkTypeUSAUKEU2002EU2010Advies DABL
Citizen CH-432Bbovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Citizen CH-452bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Citizen CHU304bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Citizen CHU305bovenarm n.g. n.g. n.g.OKaanbevolen
Citizen CH-656Cpols n.g. n.g.OKn.g.aanbevolen

Bloeddrukmeter Colson

MerkTypeUSAUKEU2002EU2010Advies DABL
Colson MAM BP3AA1-2bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen

Bloeddrukmeter Foracare

MerkTypeUSAUKEU2002EU2010Advies DABL
Foracare Fora D 30bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Foracare Fora D 40bbovenarm n.g. n.g. n.g.OKaanbevolen
Foracare Fora P30 Plusbovenarm n.g. n.g. n.g.OKaanbevolen
Foracare Fora P80 Diamond Cuff BP
(Fora Test N'Go BP)
bovenarm n.g. n.g. n.g.OKaanbevolen

Bloeddrukmeter Hartmann

MerkTypeUSAUKEU2002EU2010Advies DABL
Hartmann Tensoval Duo ControlbovenarmOKA/AOK n.g.aanbevolen
Hartmann Tensoval Duo Control IIbovenarmOKA/A n.g.OKaanbevolen

Bloeddrukmeter Health & Life

MerkTypeUSAUKEU2002EU2010Advies DABL
Health & Life HL-868BAbovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Health & Life HL-888HAbovenarm n.g.OKn.g. n.g.twijfelachtig
Health & Life HL168JDpols n.g. n.g.OKn.g.aanbevolen

Bloeddrukmeter Honsun

MerkTypeUSAUKEU2002EU2010Advies DABL
Honsun LD-30bovenarm n.g. n.g.OKn.g.aanbevolen
Honsun LD-578bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen

Bloeddrukmeter IEM

MerkTypeUSAUKEU2002EU2010Advies DABL
IEM
Stabil-O-Graph
bovenarmn.g.A/AOK n.g.aanbevolen

Bloeddrukmeter iHealth

MerkTypeUSAUKEU2002EU2010Advies DABL
iHealth BP3

 

bovenarm n.g. n.g. n.g.OKaanbevolen
(KD-931)bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
iHealth BP5bovenarm n.g. n.g. n.g.OKaanbevolen
iHealth BP7 (KD-972)pols n.g. n.g. n.g.OKaanbevolen

Bloeddrukmeter Kingyield

MerkTypeUSAUKEU2002EU2010Advies DABL
Kingyield BP101Hbovenarmn.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Kingyield BP210polsn.g. n.g. n.g.OKaanbevolen

Bloeddrukmeter Lloyds Pharmacy

MerkTypeUSAUKEU2002EU2010Advies DABL
Lloyds Pharmacy BP11bovenarm n.g. n.g.OK n.g.Aanbevolen

Bloeddrukmeter Medel

MerkTypeUSAUKEU2002EU2010Advies DABL
Medel Check (92187)bovenarm n.g. n.g.OKn.g.aanbevolen
Medel Elite (92125)bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Medel Idea (91913 IDEA)bovenarmOKA/AOK n.g.aanbevolen
Medel Replay (91914REPLAY)polsOKB/BOK n.g.aanbevolen

Bloeddrukmeter Medipro

MerkTypeUSAUKEU2002EU2010Advies DABL
Medipro MediCare 100fbovenarmn.g.n.g. n.g.OKaanbevolen

Bloeddrukmeter Microlife

MerkTypeUSAUKEU2002EU2010Advies DABL
Microlife BP 3AC1-1bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
OKA/A n.g. n.g.twijfelachtig
OKB/A n.g. n.g.twijfelachtig
Microlife BP 3AC1-1 PCbovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
 n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Microlife BP 3AC1-2bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Microlife BP 3AG1bovenarm n.g.A/A n.g. n.g.aanbevolen
Microlife BP 3BT0-1bovenarm n.g.A/A n.g. n.g.aanbevolen
Microlife BP 3BT0-Abovenarm n.g.A/A n.g. n.g.aanbevolen
OKA/B n.g. n.g.aanbevolen
OKB/B n.g. n.g.
OKA/B n.g. n.g.
Microlife BP 3BT0-A(2)bovenarm n.g.A/A n.g. n.g.aanbevolen
Microlife BP 3BT0-APbovenarm n.g.A/A n.g. n.g.aanbevolen
Microlife BP A1 Easy (BP3GR1-1P)bovenarm n.g.A/AOK n.g.aanbevolen
OKA/B n.g. n.g.
OKB/B n.g. n.g.
OKA/B n.g. n.g.
Microlife BP A2 Basic (BP3GQ1-3P)bovenarm n.g.A/AOK n.g.aanbevolen
OKA/B n.g. n.g.
OKB/B n.g. n.g.
OKA/B n.g. n.g.
Microlife BP A3 PCbovenarm n.g. n.g. n.g.OKaanbevolen
Microlife BP A6 PC (BP3GU1-8Y)bovenarm n.g.A/AOK n.g.aanbevolen
OKA/B n.g. n.g.
OKB/B n.g. n.g.
OKA/B n.g. n.g.
Microlife BP A100bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
 n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
 n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Microlife BP A100 Plusbovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
 n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Microlife Exact BP (BP3MD1-3)bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Microlife RM 100bovenarm n.g.A/A n.g. n.g.aanbevolen
Microlife WatchBP Home (BP3MX1-1)bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
 n.g.A/A n.g. n.g.aanbevolen
 n.g.B/A n.g. n.g.aanbevolen
Microlife WatchBP Home A (BP3MX1-3)bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Microlife WatchBP Home N (BP3MX1-4)bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Microlife WatchBP Home S (BP3MX1-5)bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Microlife WatchBP O3 (3MZ0)bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Microlife WatchBP O3 (3MZ1)bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Microlife BP W100polsOKA/AOKn.g.aanbevolen
Microlife BP W200-1pols n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen

Bloeddrukmeter Nissei

MerkTypeUSAUKEU2002EU2010Advies DABL
Nissei DS-400bovenarmn.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Nissei DS-500bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Nissei DS-A10bovenarm n.g. n.g. n.g.OKaanbevolen
Nissei DS-B10bovenarm n.g. n.g. n.g.OKaanbevolen
Nissei DS-G10bovenarm n.g. n.g. n.g.OKaanbevolen
Nissei DS-N10bovenarm n.g. n.g. n.g.OKaanbevolen
Nissei DS-S10bovenarm n.g. n.g. n.g.OKaanbevolen
Nissei DSK-1011bovenarm n.g. n.g. n.g.OKaanbevolen
Nissei DSK-1031bovenarm n.g. n.g. n.g.OKaanbevolen
Nissei DSK-1051bovenarm n.g. n.g. n.g.OKaanbevolen
Nissei WSK-1011pols n.g. n.g. n.g.OKaanbevolen
Nissei WSK-1021pols n.g. n.g. n.g.OKaanbevolen

Bloeddrukmeter Omron

MerkTypeUSAUKEU2002EU2010Advies DABL
Omron 705IT
(HEM-759-E)
bovenarmOKA/AOK n.g.aanbevolen
Omron 708-BT
(HEM-7081-ITE)
bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Omron BP760
(HEM-7220-Z)
bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Omron BP785
(HEM-7222-Z)
bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Omron HEM-705CP-II
(HEM-759-E2)
bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Omron HEM-746C
(HEM-746C-SH)
bovenarm n.g. n.g.OK n.g.twijfelachtig
Omron HEM-780RELbovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Omron HEM-1020bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Omron HEM-7051
(HEM-7051-SH)
bovenarmOKA/AOK n.g.aanbevolen
Omron HEM-7080ICbovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Omron HEM-7101
(HEM-7101-SH)
bovenarm n.g. n.g. n.g.OKaanbevolen
Omron HEM-7130 (Japanese model)bovenarm n.g. n.g. n.g.OKaanbevolen
Omron HEM-7250-ITbovenarm n.g. n.g. n.g.OKaanbevolen
Omron HEM-7251Gbovenarm n.g. n.g. n.g.OKaanbevolen
Omron HEM-7252G-HPbovenarm n.g. n.g. n.g.OKaanbevolen
Omron HEM-7320Fbovenarm n.g. n.g. n.g.OKaanbevolen
Omron HEM-7500Fbovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Omron HEM-Solar
(HEM-4500-SOLE)
bovenarmOKA/AOK n.g.aanbevolen
Omron IA2
(HEM-7011-C1)
bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Omron i-C10
(HEM-7070-E)
bovenarmOKA/A n.g. n.g.aanbevolen
 n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Omron i-Q132 SpotArm
(HEM-1010-E)
bovenarm n.g. n.g. n.g.OKaanbevolen
Omron i-Q142 SpotArm
(HEM-1040-E)
bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Omron M1
(HEM-4030-E)
bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Omron M1 Classic
(HEM-442-E)
bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Omron M1 Compact
(HEM-4022-E)
bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Omron M1 Plus
(HEM-4011C-E)
bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Omron M2
(HEM-7117-E)
bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Omron M2
(HEM-7117-E8)
bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Omron M2
(HEM-7119-E)
bovenarm n.g. n.g. n.g.OKaanbevolen
Omron M2
(HEM-7121-E)
bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Omron M2 Basic
(HEM-7116-E)
bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Omron M2 Basic
(HEM-7116-E2)
bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Omron M2 Basic
(HEM-7116-E8)
bovenarm n.g. n.g. n.g.OKaanbevolen
Omron M2 Basic
(HEM-7120-E)
bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Omron M2 Compact
(HEM-7102-E)
bovenarm n.g. n.g. n.g.OKaanbevolen
Omron M3
(HEM-7131-E)
bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Omron M3
(HEM-7200-E)
bovenarm n.g. n.g. n.g.OKaanbevolen
 n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Omron M3
(HEM-7200-E2)
bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Omron M3
(HEM-7200-E8)
bovenarm n.g. n.g. n.g.OKaanbevolen
Omron M3 Comfort
(HEM-7134-E)
bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Omron M3 Intellisense
(HEM-7051-E)
bovenarm n.g. n.g. n.g.OKaanbevolen
Omron M3 IT
(HEM-7131U-E)
bovenarm n.g. n.g. n.g.OKaanbevolen
Omron M3W
(HEM-7202-E)
bovenarmOKA/AOK n.g.aanbevolen
Omron M4-I
(HEM-752-E)
bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Omron M5-I
(HEM-757-E)
bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
 n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Omron M6
(HEM-7001-E)
bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
 n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
 n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
OKA/A n.g. n.g.aanbevolen
OKA/AOK n.g.aanbevolen
Omron M6
(HEM-7211-E)
bovenarm n.g. n.g. n.g.OKaanbevolen
 n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Omron M6
(HEM-7211-E8)
bovenarm n.g. n.g.n.g.OKaanbevolen
Omron M6 AC
(HEM-7322-E)
bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Omron M6 Comfort
(HEM-7000-E)
bovenarmOKA/A n.g. n.g.aanbevolen
 n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Omron M6 Comfort
(HEM-7221-E)
bovenarmOKA/A n.g. n.g.aanbevolen
 n.g. n.g. n.g.OKaanbevolen
Omron M6 Comfort
(HEM-7221-E8)
bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
 n.g. n.g. n.g.OKaanbevolen
Omron M6 Comfort
(HEM-7223-E)
bovenarm n.g. n.g. n.g.OKaanbevolen
Omron M6 Comfort
(HEM-7321-E)
bovenarmn.g. n.g. n.g.OKaanbevolen
Omron M6 Comfort IT
(HEM-7322U-E)
bovenarm n.g. n.g. n.g.OKaanbevolen
Omron M6W
(HEM-7213-E)
bovenarmOKA/A n.g. n.g.aanbevolen
Omron M7
(HEM-780-E)
bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
 n.g.A/A n.g. n.g.aanbevolen
 n.g.B/B n.g. n.g.aanbevolen
 n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Omron M10-IT
(HEM-7080IT-E)
bovenarmOKA/A n.g. n.g.aanbevolen
 n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Omron MX2 Basic
(HEM-742-E2)
bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Omron MX3 Plus
(HEM-742-E)
bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Omron SEM-1
(HEM-7051-C12)
bovenarmn.g.n.g.OKn.g.aanbevolen

 

Omron 637IT
(HEM-637-E)
polsOKB/Aafgekeurd n.g.twijfelachtig
 n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
 n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
 n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Omron R3 Intellisense
(HEM-6021-E)
pols n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Omron R3-I Plus
(HEM-6022-E)
pols n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Omron R5-I
(HEM-630-E)
pols n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Omron R6
(HEM-6000-E)
pols n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Omron R6
(HEM-6000-E7)
pols n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Omron R6
(HEM-6052-E)
pols n.g. n.g.OKn.g.aanbevolen
Omron R6
(HEM-6052-E7)
pols n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Omron R7
(HEM-637-E7)
pols n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Omron R7
(HEM-637-IT)
pols n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Omron RS1
(HEM-6120-E)
pols n.g. n.g. n.g.OKaanbevolen
Omron RS2
(HEM-6121-E)
pols n.g. n.g. n.g.OKaanbevolen
Omron RS3
(HEM-6130-E)
pols n.g. n.g. n.g.OKaanbevolen
Omron RS6
(HEM-6221-E)
pols n.g. n.g. n.g.OKaanbevolen
Omron RS8
(HEM-6310F-E)
pols n.g. n.g. n.g.OKaanbevolen
Omron RX3
(HEM-640-E)
pols n.g. n.g.OK n.g.twijfelachtig

Bloeddrukmeter Oregon

MerkTypeUSAUKEU2002EU2010Advies DABL
Oregon Scientific BPU 330bovenarmn.g.n.g.OKn.g.aanbevolen
Oregon Scientific BPW810 bovenarm n.g. n.g.OKn.g.twijfelachtig

Bloeddrukmeter Panasonic

MerkTypeUSAUKEU2002EU2010Advies DABL
Panasonic EW3106bovenarm n.g. n.g.OKn.g.aanbevolen
Panasonic EW3109bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen

Bloeddrukmeter Pangao

MerkTypeUSAUKEU2002EU2010Advies DABL
Pangao PG-800B11bovenarm n.g.A/An.g.OKaanbevolen
Pangao PG-800A11pols n.g.A/A n.g.OKaanbevolen

Bloeddrukmeter Pic Solution

MerkTypeUSAUKEU2002EU2010Advies DABL
Pic Solution (Artsana)
Pic Indolor (Artsana)
Classic Check (100)
bovenarm n.g. n.g.OKn.g.aanbevolen
Pic Solution (Artsana)
Pic Indolor (Artsana)
Classic Check (200)
bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Pic Solution (Artsana)
Pic Indolor (Artsana)
Comfort Check
bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Pic Solution (Artsana)
Pic Indolor (Artsana)
CS 410
bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Pic Solution (Artsana)
Pic Indolor (Artsana)
CSI 610
bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Pic Solution (Artsana)
Pic Indolor (Artsana)
Daily Check
bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Pic Solution (Artsana)
Pic Indolor (Artsana)
Digit Extra
bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Pic Solution (Artsana)
Pic Indolor (Artsana)
Digit Smart
bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Pic Solution (Artsana)
Pic Indolor (Artsana)
Help Check
bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Pic Solution (Artsana)
Pic Indolor (Artsana)
Mamy Check
bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Pic Solution (Artsana)
Pic Indolor (Artsana)
My Check
bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Pic Solution (Artsana)
Pic Indolor (Artsana)
One Check
bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
Pic Solution (Artsana)
Pic Indolor (Artsana)
Personal Check
bovenarm n.g. n.g.OKn.g.aanbevolen
Pic Solution (Artsana)
Pic Indolor (Artsana)
Self Check
polsn.g. n.g.OKn.g.aanbevolen
Pic Solution (Artsana)
Pic Indolor (Artsana)
Travel Check
pols n.g. n.g.OKn.g.aanbevolen

Bloeddrukmeter Polygreen

MerkTypeUSAUKEU2002EU2010Advies DABL
Polygreen K-Jump
KP-7670
bovenarmn.g.n.g. n.g.OKaanbevolen
Polygreen K-Jump
KP-7770
bovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen

Bloeddrukmeter Rossmax

MerkTypeUSAUKEU2002EU2010Advies DABL
Rossmax CF175bovenarm n.g. n.g. n.g.OKaanbevolen
Rossmax ME 701 seriesbovenarm n.g.A/AOK n.g.aanbevolen
Rossmax S150pols n.g.n.g.n.g.OKaanbevolen

Bloeddrukmeter Samsung

MerkTypeUSAUKEU2002EU2010Advies DABL
Samsung SBM-100Apols n.g.  n.g.afgekeurd n.g.niet aanbevolen

Bloeddrukmeter Seinex

MerkTypeUSAUKEU2002EU2010Advies DABL
Seinex SE-9400bovenarm  n.g.n.g.OK n.g.aanbevolen

Bloeddrukmeter Sensacare

MerkTypeUSAUKEU2002EU2010Advies DABL
Sensacare SAA-102 (Standard)bovenarmOKA/AOKn.g.aanbevolen
Sensacare SAW-102 (Standard)polsOKB/BOK n.g.aanbevolen

Bloeddrukmeter Spengler

MerkTypeUSAUKEU2002EU2010Advies DABL
Spengler K-Jump
KP7500D
bovenarm n.g.  n.g.OK n.g.aanbevolen
Spengler K-Jump
Pro M
bovenarm  n.g.  n.g.OK n.g.aanbevolen

Bloeddrukmeter Taidoc

MerkTypeUSAUKEU2002EU2010Advies DABL
Taidoc U-Right TD-3124bovenarm  n.g.  n.g. n.g.OKaanbevolen

Bloeddrukmeter Thermor

MerkTypeUSAUKEU2002EU2010Advies DABL
Thermor Bios BD215bovenarm n.g. n.g. n.g.OKaanbevolen

Bloeddrukmeter Transtek

MerkTypeUSAUKEU2002EU2010Advies DABL
Transtek TMB-986bovenarm  n.g.  n.g.OK  n.g.aanbevolen
Transtek TMB-1491bovenarm  n.g.  n.g.n.g.OKaanbevolen
Transtek TMB-988polsn.g. n.g.OK n.g.aanbevolen

Bloeddrukmeter UEBE Visomat

MerkTypeUSAUKEU2002EU2010Advies DABL
UEBE Visomat Comfort 20/40bovenarmn.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
UEBE Visomat Comfort E (Ref 24016)bovenarm n.g. n.g. n.g.OKaanbevolen
UEBE Visomat Comfort Ecobovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
UEBE Visomat Comfort Eco (Ref 24026)bovenarm n.g. n.g. n.g.OKaanbevolen
UEBE Visomat Comfort Formbovenarm n.g. n.g.OK n.g.aanbevolen
UEBE Visomat Double Comfortbovenarm n.g. n.g. n.g.OKaanbevolen
UEBE Visomat Handypols n.g. n.g.OKn.g.aanbevolen

Bloeddrukmeter Visicor

MerkTypeUSAUKEU2002EU2010Advies DABL
Visicor HM40pols n.g.n.g.OK n.g.aanbevolen

Bloeddrukmeter Welch-Allyn

MerkTypeUSAUKEU2002EU2010Advies DABL
Welch-Allyn transtelephonic home monitorbovenarmOKn.g.n.g.n.g.twijfelachtig

Bloeddrukmeter Blokker

Laten we voor het gemak eens de webshop van de Blokker bij langs gaan en kijken hoe de bloeddrukmeters van de Blokker scoren wat betreft betrouwbaarheid.

Van goedkoop naar duur heeft de blokker te koop:

Cresta bloeddrukmeter BPM610X

Niet getest, dus geen gegevens over de nauwkeurigheid beschikbaar door het DABL instituut. In de test van de consumentenbond scoorde deze meter erg slecht, en de hartstichting adviseert deze bloeddrukmeter niet.

In het Belgische onderzoek scoort en andere meter van het merk Cresta wel voldoende. Helaas heb je daar voor deze meter weinig aan.

Medisana MTS bloeddrukmeter

Niet gevalideerd door het DABL instituut, komt slecht uit de test van de consumentenbond en de hartstichting adviseert deze bloeddrukmeter niet.

Tristar bloeddrukmeter bd-4601

Niet gevalideerd door het DABL instituut, niet getest door de consumentenbond en de hartstichting adviseert deze bloeddrukmeter niet.

Beurer BC 31 bloeddrukmeter

Niet gevalideerd door het DABL instituut. Andere meters van hetzelfde merk wel maar dit type is niet getest. Evenmin getest door consumentenbond. En niet gevalideerd door het DABL instituut betekent ook dat de hartstichting deze meter niet adviseert.

Beurer BC 30 bloeddrukmeter

Niet gevalideerd door het DABL instituut, dus ook geen positief advies van de hartstichting. Niet getest door de consumentenbond.

Beurer BM 26 bloeddrukmeter

Niet gevalideerd door het DABL instituut, dus geen positief advies van de hartstichting. Niet getest door de consumentenbond.

Medisana BUA50

Niet gevalideerd door het DABL instituut, geen positief advies van de hartstichting. Niet getest door de consumentenbond.

Beurer BM 40 bloeddrukmeter

Niet gevalideerd door het DABL instituut, geen positief advies van de hartstichting. Niet getest door de consumentenbond.

Braun BPW4100 Truescan

Hoera, een bloeddrukmeter die wel gevalideerd is door het DABL instituut, deze meter wordt zelfs aanbevolen en heeft de EU2010 test goed doorstaan.

Ondanks dat heeft de hartstichting deze meter niet als aanbevolen op de site staan. Dat is vreemd omdat de hartstichting de gegevens van het DABL instituut gebruikt om vast te stellen welke meters goed zijn.

Sterker nog de hartstichting voert zelf geen metingen uit, het zijn de onderzoeken van het DABL instituut die een meter goedkeuren of afkeuren. Maar dan komt de hartstichting niet met dezelfde lijst met goedgekeurde meters.

Het DABL instituut heeft veel meer meters getest en goedgekeurd dan het summiere lijstje dat de hartstichting als goede meters aangeeft.

Deze bloeddrukmeter is nogmaals wel gevalideerd door het DABL instituut!

Medisana MTP

Niet gevalideerd door het DABL instituut, niet aanbevolen door de hartstichting. Niet getest door de consumentenbond.

Medisana Connect BW300

Niet gevalideerd door het DABL instituut, niet aanbevolen de hartstichting. Niet getest door de consumentenbond.

Medisana MTX

Niet gevalideerd door het DABL instituut, niet aanbevolen de hartstichting. Niet getest door de consumentenbond.

Medisana BU550 Connect

Niet gevalideerd door het DABL instituut, niet aanbevolen de hartstichting. Niet getest door de consumentenbond.

Medisana BU575 Connect

Niet gevalideerd door het DABL instituut, niet aanbevolen de hartstichting. Niet getest door de consumentenbond.

Bloeddrukmeter Beurer:

Over het merk Beurer wil ik nog wel zeggen dat een heleboel bovenarmmeters wel goedgekeurd zijn. Een onderzoek van de Belgische overheid heeft de Beurer BM 20 getest, die scoorde wel voldoende.

Echter, het hele assortiment van de Blokker wat betreft Beurer zijn net die, die niet gevalideerd zijn.

Een gemiste kans als je het mij vraagt.

Bloeddrukmeter Medisana:

De Medisana MTC 51130 en de happy life 30511 zijn in het Belgische onderzoek wel goedgekeurd. Dit merk scoort bij de test van de consumentenbond slecht. Geen enkele meter gevalideerd door het DABL instituut of een positief aankoopadvies van de hartstichting.

Bloeddrukmeter Lidl (Sanitas)

Alle bloeddrukmeter bij de Lidl zijn van het merk Sanitas. Geen enkele meter van dit merk wordt door het DABL instituut gevalideerd, staat niet op de lijst van goed meters bij de hartstichting en ook de consumentenbond heeft dit merk niet getest. Ook in het Belgische onderzoek naar bloeddrukmeters komt dit merk niet voor.

Op de website van Sanitas zie ik dat een meter identiek is aan KD-5915, wat een meetstandaard is voor de EU2010 goedkeuring. Echter, zonder validatie van de ESH, de European Society of Hypertension zegt dat natuurlijk niet zoveel.

Wel komt de Sanitas SBM 38 goed uit de test bij testmagazin.de

Bloeddrukmeter Aldi (Levita) (Medion)

Het merk bloeddrukmeter dat de Aldi verkoopt is Levita. Net als alle andere bloeddrukmeters in deze prijsklasse heeft deze meter geen DABL validatie. De meter vind ik niet terug in andere testen zoals die van de consumentenbond of het Belgische onderzoek. Ook kon ik geen Duitse testen over dit merk vinden.

Sterker nog, probeer de fabrikant Levita maar eens te vinden op het internet!

Een ander merk dat de Aldi verkoopt is Medion. Een Medion bloeddrukmeter kost ongeveer 30 euro. Dus wat betreft de prijs praat je echt maar over een of twee tientjes verschil tussen een door DABL geadviseerde meter en eentje waar je geen zekerheid over hebt.

Tot slot:

Uit het Belgische onderzoek bleek dat ongeveer 85% van de bloeddrukmeters een correcte meting gaf. Let wel, dat is 15% dat nieuw al niet deugt. Dat is 1 op de 6.

Ga maar na dat na verloop van tijd steeds minder meters nauwkeurig blijven meten.

Dus regelmatig een keer je meter laten controleren is zeker belangrijk. Dit kan je huisarts voor je doen. Als kennissen of vrienden hebt die ook een goede bloeddrukmeter hebben meet dan is met de ene meter aan je ene arm en de ander aan je andere arm, als het goed is moet het verschil minimaal zijn.

Als ik je zou mogen laten kiezen welke bloeddrukmeter je neemt dan zou ik je sowieso adviseren om een bloeddrukmeter aan te schaffen die je bloeddruk meet om je bovenarm.

Daarnaast moet de bloeddrukmeter sowieso op de lijst van het DABL instituut staan.

Het beste is een meter die zowel de Engelse, de Amerikaanse en de Europese testen doorstaat. Het minimale is een positief advies van het DABL instituut.

Ik heb voor het gemak even die Braun 4100 bloeddrukmeter van de Blokker op prijsvergelijk gegoogeld. Deze meter, die goedgekeurd is door het DABL instituut kost ongeveer 45 euro.

Een door het DABL instituut goedgekeurde polsmeter van hetzelfde merk kost nog eens tien euro minder. Echter, een bovenarmmeter is minder gevoelig voor beweging, dus ik zou dat tientje niet uit willen sparen.

Heel willekeurig: een Omron M10-IT, die op alle testen goed scoort kost 85 euro. De goedkoopste Omron (Omron M2) met DABL aanbeveling kost ongeveer 40 euro (nu in de aanbieding bij thuistesters).

Ga er maar vanuit dat een door het DABL goedgekeurde meter ongeveer 40 euro kost. Dus een goede meter kost je twee tientjes meer dan een of ander niet gekeurd apparaat de je in de aanbieding koopt voor 19,95.

Mijn advies: Geef die twee tientjes extra uit. Of nog beter, pak de lijst erbij en speur op een prijsvergelijkingswebsite naar een goede deal. Wellicht dat je een door het DABL instituut goedgekeurde meter wel voor 30 of 35 euro kunt krijgen als je goed zoekt.

Bronnen:

http://economie.fgov.be/nl/binaries/verslag_campagne_bloeddrukmeters_NL_tcm325-82899.pdf

http://www.dableducational.org/sphygmomanometers/devices_2_sbpm.html

http://www.consumentenbond.nl/bloeddrukmeter/

http://www.eshonline.org/

http://etm-testmagazin.de/seitensuche?q=blutdruckmessger%C3%A4te

5 Reacties

 1. Zijlema 5 mei 2017 om 11:43 - Antwoorden

  Zie nu helemaal door de bomen het bos niet meer. Wat is nu de beste bovenarms bloeddruk meter?????

 2. Anne Kamminga 21 juli 2017 om 22:02 - Antwoorden

  Zeer uitgebreid relaas over bloeddrukmeters waarvoor mijn complimenten. Wat wij uit onze (medische) praktijk weten is dat de meest betrouwbare bloeddrukmeters die van het merk Omron zijn. Omron is marktleider op het gebied van bloeddrukmeters en het drukmechanisme wordt nog altijd in Japan met hun beroemde precisie gefabriceerd en uitgebreid getest. Huisartsen, verloskundigen en andere medisch specialisten gebruiken Omron en adviseren dit merk ook aan patiënten die thuis bloeddruk gaan meten of willen meten.

  • Team OptimaleGezondheid 28 juli 2017 om 12:21 - Antwoorden

   Dankjewel voor deze tip, Anne!

 3. Mevr, Verbree 24 maart 2019 om 11:04 - Antwoorden

  Bij hoogvli verkopen ze de BDA 432 bloeddrukmeter voor 15€, is deze bloeddrukmeter te vertrouwe?

  • Team OptimaleGezondheid 4 april 2019 om 20:51 - Antwoorden

   Ik heb er persoonlijk geen ervaring met dit model. Iemand van de lezers die hier meer over kan vertellen?

Reactie achterlaten

Over de Auteur:

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.
Zoek Op Klacht: