LAATSTE UPDATE: 14 maart 2020

Hoge Bloeddruk Verlagen?

Ontdek hoe je binnen 30 dagen je bloeddruk naar de veilige waarden verlaagd.

Hoge Bloeddruk

Bloeddrukmeter kopen? De 100+ beste bloeddrukmeters getest

Tegenwoordig kun je op vrijwel elke webwinkel van de Blokker tot Bol.com bloeddrukmeters kopen. De prijzen variëren van 20 tot ongeveer 75 euro.

Het grote probleem met al die verschillende bloeddrukmeters is dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien en je vaak maar een meter op de gok koopt, of op zijn best kijkt naar welke het meest populair is.

Want je logica zegt dat als iets maar genoeg verkocht wordt het wel goed moet zijn.

Toch is dat niet waar dat de meest verkochte bloeddrukmeter de beste is.

Volgens de consumentenbond was de op dat moment meest verkochte bloeddrukmeter de Medisana MTS, en die kwam heel slecht uit de test van de consumentenbond.

Trouwens die test van de consumentenbond is weer overgenomen van de testresultaten van het DABL instituut, dus in dit artikel zal ik je de gegevens van dit instituut geven zodat jij weet welke bloeddrukmeter goed is.

Een niet goed functionerende bloeddrukmeter is wel het laatste wat je wilt. Ik kan uit ervaring spreken. Een bekende van me had zo’n bloeddrukmeter thuis en had toch wel last van hoge bloeddruk.

Dus nieuwsgierig als ik ben, heb ik natuurlijk ook met bloeddruk gemeten…Wat bleek? Ik had ook last van hoge bloeddruk, mijn vriendin had ook last van hoge bloeddruk.

Je voelt hem al aankomen natuurlijk. Iedereen die zijn of haar bloeddruk testte met deze bloeddrukmeter had een hoge bloeddruk!

Dus deze bloeddrukmeter ging linea recta de vuilnisbak in! Nadat een nieuwe goede bloeddrukmeter was aangeschaft, eentje die gecertificeerd is door het DABL instituut, gebeurde er een klein wonder: Niemand had nog last van een hoge bloeddruk!

Zo zie je maar weer dat kwaliteit altijd voorop moet staan, zeker als het gaat om je gezondheid.

UPDATE: Heb je mijn gratis eBook al met 29 handige tips om hoge bloeddruk te verlagen? Zodat je niet afhankelijk blijft van pillen en bijwerkingen?

Download dan hier mijn nieuwste boek tijdelijk gratis: 29 bloeddrukverlagers

Bloeddrukmeter kopen?

Okee, genoeg over slechte bloeddrukmeters gepraat. Als je denkt dat je hoge bloeddruk hebt of je valt in een van de risicogroepen, dan wil je natuurlijk je bloeddruk monitoren. Zelfs al ben je kerngezond, meten is weten.

De risicogroepen zijn voor als je het nog niet wist:

Dus je valt in zo’n risicogroep of je huisarts heeft al hoge bloeddruk vastgesteld dan wil je zelf die bloeddruk kunnen monitoren.

Op verschillende fora op het internet lees je vaak van: “Dat moet je niet doen” of “Laat dat maar aan de huisarts over” maar daar ben ik het helemaal niet mee eens.

Het feit dat je zelf je bloeddruk kunt meten geeft je een gevoel van controle hebben over de situatie. Als jij afhankelijk bent van je huisarts dan geef je de controle uit handen. Het feit dat jij zelf in staat bent om je bloeddruk te monitoren is de eerste stap naar het ook daadwerkelijk willen verbeteren van die bloeddruk.

In plaats van je passief op te stellen heb je een actieve instelling. Dat is goed, het is een soort bewustwording.

Bloeddrukmeter betrouwbaar?

Een van de meest gestelde vragen op het internet omtrent zelf je bloeddruk te meten is natuurlijk welke bloeddrukmeters betrouwbaar zijn. Het is heel belangrijk dat je bloeddrukmeter de juist waarden geeft, een onnauwkeurige bloeddrukmeter kan voor een hele hoop onnodige stress zorgen.

Zoals ik al vertelde, ik heb het zelf gezien hoe een slechte bloeddrukmeter voor onzekerheid kan zorgen.

Zo verandert de bloeddrukmeter in een veroorzaker van hoge bloeddruk in plaats van dat de meter je gemoedsrust geeft omdat je je bloeddruk in de gaten kunt houden.

En dat is op zich helemaal geen verkeerde vraag, want in tegenstelling tot wat al die fabrikanten suggereren bestaat er wel degelijk een groot verschil in kwaliteit en zijn er een heleboel meters die toch een forse afwijking tonen.

Voordat ik je een lijst geef met bloeddrukmeters die goed zijn zal ik je eerst informeren over hoe je een goede meting doet. Je kunt namelijk op meerdere manieren je bloeddruk meten, de meest gangbare manier is rond de pols en om de bovenarm.

Bloeddrukmeter pols

De pols bloeddrukmeter doe je om je pols. Het voordeel van een polsmeter is dat het apparaat niet verbonden is met een slang en dan aan de band die je om je pols moet doen. De zwakke plek van een bloeddrukmeter is die slang die van het apparaat naar de band loopt. Deze slang kan los gaan zitten of in een knik waardoor een meting niet correct is.

Het nadeel van een polsmeter is dat je heel stil moet zitten en je moet je pols ter hoogt van je hart houden.

Polsbloeddrukmeters zijn dus heel gevoelig voor beweging en ook als je je pos niet exact op de goede hoogte houdt dan krijg je een afwijkende meting. Uit de praktijk blijkt dat mensen thuis meestal een betere meting kunnen maken met een bloeddrukmeter voor de bovenarm.

Bloeddrukmeter arm

De bloeddrukmeter voor de bovenarm is hetzelfde als die van de huisarts, het enige verschil zit hem in het feit dat de huisarts zelf de druk op de band pompt, terwijl het apparaat voor thuisgebruik dat zelf doet. De grote voordelen van een bovenarm bloeddrukmeter is dat de meter minder gevoelig is voor beweging en je hoeft ook niet je arm ter hoogt van je hart te houden.

Het maakt zelfs niet uit of je je linker- of je rechterarm meet.

Het nadeel van zo’n arm bloeddrukmeter is het slangetje dat tussen de band en de meter zit. Na verloop van tijd kan het slangetje lek raken en krijg je een onnauwkeurig beeld van je bloeddruk.

Dus deze meter is wat gevoeliger voor mechanische defecten, maar aan de andere kant is deze bloeddrukmeter meer gebruiksvriendelijk.

Welke methoden zijn het meest geschikt om een te hoge bloeddruk tegen te gaan en hoe kom je zo snel mogelijk van de symptomen af? In mijn ebook ‘29 Tips Om Je Bloeddruk Te Verlagen’ leg ik je haarfijn uit waardoor een te hoge bloeddruk ontstaat en wat je hieraan kunt doen, zodat je zo snel mogelijk weer de controle hebt over je eigen gezondheid.

Wacht niet langer! Download het e-book hier!

Bloeddrukmeter test

Op de eerste plaats is het belangrijk dat je als je al een bloeddrukmeter hebt weet op zich de afwijking die jouw meter heeft ten opzichte van de meter van je huisarts niet direct een groot probleem hoeft te zijn.

Dus niet gelijk in paniek raken!

Stel je meet bij de huisarts altijd een bloeddruk van 120/80 en je meter thuis meet altijd 140/90 of andersom. Dan weet je dat er een afwijking is, maar ondanks die afwijking weet je wel dat je bloeddruk stabiel is, en de meters waarmee zowel jij als de huisarts meten zijn ook stabiel, zij het met een afwijking ten opzichte van elkaar.

Echter, gaat je bloeddrukmeter ineens hele andere waarden meten, die echt nergens op slaan dan kun je er van uit gaan dat je bloeddrukmeter de geest heeft gegeven.

Het apparaat is dan niet langer een betrouwbare indicatie voor je bloeddruk.

Om zeker te weten dat je een betrouwbare meter koopt kun je het beste een meter aanschaffen die door het instituut DABL is goedgekeurd.

Ik heb voor jouw alle bloeddrukmeters die getest zijn gerangschikt op merk en soort, bovenarm of pols. Om het overzicht extra duidelijk te maken heb ik alle goede testscores groen gemaakt.

Hoe meer groene vakjes achter een meter, des te meer goede testresultaten heeft de meter. En bovendien heb ik het advies van het DABL instituut over de meter er ook achter gezet.

Zo kun je makkelijk opzoeken welke meter het beste scoort.

Bloeddrukmeter A&D

Merk Type USA UK EU2002 EU2010 Advies DABL
A&D UA-631

(UA-779 Life Source)

bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
A&D UA-651 bovenarm  n.g.  n.g.  n.g OK aanbevolen
A&D UA-704 bovenarm  n.g. A/A  n.g.  n.g twijfelachtig
A&D UA-705 bovenarm  n.g A/A  n.g  n.g aanbevolen
A&D UA-767 bovenarm OK A/A  n.g.  n.g. aanbevolen
A&D UA-767F bovenarm  n.g.  n.g.  n.g. OK aanbevolen
A&D UA-767S bovenarm  n.g.  n.g  n.g. OK aanbevolen
A&D UA-774 bovenarm  n.g. A/A  n.g  n.g aanbevolen
(UA-767 Plus) bovenarm  n.g A/A  n.g  n.g. twijfelachtig
A&D UA-778 bovenarm OK B/A  n.g.  n.g aanbevolen
A&D UA-787 bovenarm  n.g  n.g OK  n.g aanbevolen
A&D UA-853 bovenarm  n.g  n.g OK  n.g. aanbevolen
A&D UA-1020 bovenarm  n.g. A/A  n.g.  n.g. aanbevolen
A&D UB-511 pols  n.g. n.g  OK  n.g. twijfelachtig
A&D UB-543 pols  n.g.  n.g  n.g. OK aanbevolen

Bloeddrukmeter Alvita

Merk Type USA UK EU2002 EU2010 Advies DABL
Alvita Advanced (MA801f) bovenarm  n.g.  n.g.  n.g. OK aanbevolen
Alvita Arm (CG155f) bovenarm  n.g.  n.g.  n.g OK aanbevolen
Alvita Wrist (S150) pols  n.g.  n.g.  n.g. OK aanbevolen

Bloeddrukmeter Andon

Merk Type USA UK EU2002 EU2010 Advies DABL
Andon KD-391 bovenarm n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Andon KD-556 bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Andon KD-575 bovenarm  n.g.  n.g. afgekeurd  n.g. niet aanbevolen
Andon KD-5031 bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Andon KD-5851 bovenarm  n.g.  n.g.  n.g. OK aanbevolen
Andon KD-5913 bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Andon KD-5915 bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Andon KD-5917 bovenarm  n.g.  n.g.  n.g. OK aanbevolen
Andon KD-5963 bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Andon KD-5965 bovenarm  n.g.  n.g.  n.g. OK aanbevolen
Andon MD-534 bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen

Bloeddrukmeter AVITA

Merk Type USA UK EU2002 EU2010 Advies DABL
AVITA BPM63S bovenarm  n.g.  n.g.  n.g. OK aanbevolen
AVITA BPM15S pols  n.g.  n.g.  n.g. OK aanbevolen

Bloeddrukmeter Beurer

Merk Type USA UK EU2002 EU2010 Advies DABL
Beurer BM35 bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Beurer BM44 bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Beurer BM47 bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Beurer BM55/BM66 bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Beurer BM58 bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Beurer BM60 bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Beurer BM65 bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Beurer BM85 bovenarm  n.g.  n.g. OK OK aanbevolen
Beurer SBM43 bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Beurer SBM45 bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen

Bloeddrukmeter BIOS

Merk Type USA UK EU2002 EU2010 Advies DABL
BIOS BD204 bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
BIOS BD209 bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen

Bloeddrukmeter BRAUN

Merk Type USA UK EU2002 EU2010 Advies DABL
Braun BP4600 bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Braun BP4900 bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Braun BP5900 bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Braun BP6000 bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Braun BP6100 bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Braun BP6200 bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Braun BUA5000
(BUA5000LA,BUA5000LAD1)
bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Braun BP 2200 (BBP2200) pols OK A/A OK  n.g. aanbevolen
Braun BP VitalScan Plus 1650 pols  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Braun BP VitalScan Plus 1700 pols  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Braun BP VitalScan Plus 1750 pols   n.g.  n.g. OK   n.g. aanbevolen
Braun BPW4100 pols   n.g.  n.g.   n.g. OK aanbevolen
Braun BPW4300 pols   n.g.  n.g.   n.g. OK aanbevolen

Bloeddrukmeter CA-MI

Merk Type USA UK EU2002 EU2010 Advies DABL
CA-MI Srl CHIESI 0100000328 (DIESIS PLUS) bovenarm  n.g.  n.g.  n.g. OK aanbevolen
CA-MI Srl CHIESI 0100000329 (DIESIS) bovenarm  n.g.  n.g.  n.g. OK aanbevolen

Bloeddrukmeter CITIZEN

Merk Type USA UK EU2002 EU2010 Advies DABL
Citizen CH-432B bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Citizen CH-452 bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Citizen CHU304 bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Citizen CHU305 bovenarm  n.g.  n.g.  n.g. OK aanbevolen
Citizen CH-656C pols  n.g.  n.g. OK n.g. aanbevolen

Bloeddrukmeter Colson

Merk Type USA UK EU2002 EU2010 Advies DABL
Colson MAM BP3AA1-2 bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen

Bloeddrukmeter Foracare

Merk Type USA UK EU2002 EU2010 Advies DABL
Foracare Fora D 30 bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Foracare Fora D 40b bovenarm  n.g.  n.g.  n.g. OK aanbevolen
Foracare Fora P30 Plus bovenarm  n.g.  n.g.  n.g. OK aanbevolen
Foracare Fora P80 Diamond Cuff BP
(Fora Test N'Go BP)
bovenarm  n.g.  n.g.  n.g. OK aanbevolen

Bloeddrukmeter Hartmann

Merk Type USA UK EU2002 EU2010 Advies DABL
Hartmann Tensoval Duo Control bovenarm OK A/A OK  n.g. aanbevolen
Hartmann Tensoval Duo Control II bovenarm OK A/A  n.g. OK aanbevolen

Bloeddrukmeter Health & Life

Merk Type USA UK EU2002 EU2010 Advies DABL
Health & Life HL-868BA bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Health & Life HL-888HA bovenarm  n.g. OK n.g.  n.g. twijfelachtig
Health & Life HL168JD pols  n.g.  n.g. OK n.g. aanbevolen

Bloeddrukmeter Honsun

Merk Type USA UK EU2002 EU2010 Advies DABL
Honsun LD-30 bovenarm  n.g.  n.g. OK n.g. aanbevolen
Honsun LD-578 bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen

Bloeddrukmeter IEM

Merk Type USA UK EU2002 EU2010 Advies DABL
IEM
Stabil-O-Graph
bovenarm n.g. A/A OK  n.g. aanbevolen

Bloeddrukmeter iHealth

Merk Type USA UK EU2002 EU2010 Advies DABL
iHealth BP3

 

bovenarm  n.g.  n.g.  n.g. OK aanbevolen
(KD-931) bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
iHealth BP5 bovenarm  n.g.  n.g.  n.g. OK aanbevolen
iHealth BP7 (KD-972) pols  n.g.  n.g.  n.g. OK aanbevolen

Bloeddrukmeter Kingyield

Merk Type USA UK EU2002 EU2010 Advies DABL
Kingyield BP101H bovenarm n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Kingyield BP210 pols n.g.  n.g.  n.g. OK aanbevolen

Bloeddrukmeter Lloyds Pharmacy

Merk Type USA UK EU2002 EU2010 Advies DABL
Lloyds Pharmacy BP11 bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. Aanbevolen

Bloeddrukmeter Medel

Merk Type USA UK EU2002 EU2010 Advies DABL
Medel Check (92187) bovenarm  n.g.  n.g. OK n.g. aanbevolen
Medel Elite (92125) bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Medel Idea (91913 IDEA) bovenarm OK A/A OK  n.g. aanbevolen
Medel Replay (91914REPLAY) pols OK B/B OK  n.g. aanbevolen

Bloeddrukmeter Medipro

Merk Type USA UK EU2002 EU2010 Advies DABL
Medipro MediCare 100f bovenarm n.g. n.g.  n.g. OK aanbevolen

Bloeddrukmeter Microlife

Merk Type USA UK EU2002 EU2010 Advies DABL
Microlife BP 3AC1-1 bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
OK A/A  n.g.  n.g. twijfelachtig
OK B/A  n.g.  n.g. twijfelachtig
Microlife BP 3AC1-1 PC bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
 n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Microlife BP 3AC1-2 bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Microlife BP 3AG1 bovenarm  n.g. A/A  n.g.  n.g. aanbevolen
Microlife BP 3BT0-1 bovenarm  n.g. A/A  n.g.  n.g. aanbevolen
Microlife BP 3BT0-A bovenarm  n.g. A/A  n.g.  n.g. aanbevolen
OK A/B  n.g.  n.g. aanbevolen
OK B/B  n.g.  n.g.
OK A/B  n.g.  n.g.
Microlife BP 3BT0-A(2) bovenarm  n.g. A/A  n.g.  n.g. aanbevolen
Microlife BP 3BT0-AP bovenarm  n.g. A/A  n.g.  n.g. aanbevolen
Microlife BP A1 Easy (BP3GR1-1P) bovenarm  n.g. A/A OK  n.g. aanbevolen
OK A/B  n.g.  n.g.
OK B/B  n.g.  n.g.
OK A/B  n.g.  n.g.
Microlife BP A2 Basic (BP3GQ1-3P) bovenarm  n.g. A/A OK  n.g. aanbevolen
OK A/B  n.g.  n.g.
OK B/B  n.g.  n.g.
OK A/B  n.g.  n.g.
Microlife BP A3 PC bovenarm  n.g.  n.g.  n.g. OK aanbevolen
Microlife BP A6 PC (BP3GU1-8Y) bovenarm  n.g. A/A OK  n.g. aanbevolen
OK A/B  n.g.  n.g.
OK B/B  n.g.  n.g.
OK A/B  n.g.  n.g.
Microlife BP A100 bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
 n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
 n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Microlife BP A100 Plus bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
 n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Microlife Exact BP (BP3MD1-3) bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Microlife RM 100 bovenarm  n.g. A/A  n.g.  n.g. aanbevolen
Microlife WatchBP Home (BP3MX1-1) bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
 n.g. A/A  n.g.  n.g. aanbevolen
 n.g. B/A  n.g.  n.g. aanbevolen
Microlife WatchBP Home A (BP3MX1-3) bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Microlife WatchBP Home N (BP3MX1-4) bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Microlife WatchBP Home S (BP3MX1-5) bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Microlife WatchBP O3 (3MZ0) bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Microlife WatchBP O3 (3MZ1) bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Microlife BP W100 pols OK A/A OK n.g. aanbevolen
Microlife BP W200-1 pols  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen

Bloeddrukmeter Nissei

Merk Type USA UK EU2002 EU2010 Advies DABL
Nissei DS-400 bovenarm n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Nissei DS-500 bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Nissei DS-A10 bovenarm  n.g.  n.g.  n.g. OK aanbevolen
Nissei DS-B10 bovenarm  n.g.  n.g.  n.g. OK aanbevolen
Nissei DS-G10 bovenarm  n.g.  n.g.  n.g. OK aanbevolen
Nissei DS-N10 bovenarm  n.g.  n.g.  n.g. OK aanbevolen
Nissei DS-S10 bovenarm  n.g.  n.g.  n.g. OK aanbevolen
Nissei DSK-1011 bovenarm  n.g.  n.g.  n.g. OK aanbevolen
Nissei DSK-1031 bovenarm  n.g.  n.g.  n.g. OK aanbevolen
Nissei DSK-1051 bovenarm  n.g.  n.g.  n.g. OK aanbevolen
Nissei WSK-1011 pols  n.g.  n.g.  n.g. OK aanbevolen
Nissei WSK-1021 pols  n.g.  n.g.  n.g. OK aanbevolen

Bloeddrukmeter Omron

Merk Type USA UK EU2002 EU2010 Advies DABL
Omron 705IT
(HEM-759-E)
bovenarm OK A/A OK  n.g. aanbevolen
Omron 708-BT
(HEM-7081-ITE)
bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Omron BP760
(HEM-7220-Z)
bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Omron BP785
(HEM-7222-Z)
bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Omron HEM-705CP-II
(HEM-759-E2)
bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Omron HEM-746C
(HEM-746C-SH)
bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. twijfelachtig
Omron HEM-780REL bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Omron HEM-1020 bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Omron HEM-7051
(HEM-7051-SH)
bovenarm OK A/A OK  n.g. aanbevolen
Omron HEM-7080IC bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Omron HEM-7101
(HEM-7101-SH)
bovenarm  n.g.  n.g.  n.g. OK aanbevolen
Omron HEM-7130 (Japanese model) bovenarm  n.g.  n.g.  n.g. OK aanbevolen
Omron HEM-7250-IT bovenarm  n.g.  n.g.  n.g. OK aanbevolen
Omron HEM-7251G bovenarm  n.g.  n.g.  n.g. OK aanbevolen
Omron HEM-7252G-HP bovenarm  n.g.  n.g.  n.g. OK aanbevolen
Omron HEM-7320F bovenarm  n.g.  n.g.  n.g. OK aanbevolen
Omron HEM-7500F bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Omron HEM-Solar
(HEM-4500-SOLE)
bovenarm OK A/A OK  n.g. aanbevolen
Omron IA2
(HEM-7011-C1)
bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Omron i-C10
(HEM-7070-E)
bovenarm OK A/A  n.g.  n.g. aanbevolen
 n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Omron i-Q132 SpotArm
(HEM-1010-E)
bovenarm  n.g.  n.g.  n.g. OK aanbevolen
Omron i-Q142 SpotArm
(HEM-1040-E)
bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Omron M1
(HEM-4030-E)
bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Omron M1 Classic
(HEM-442-E)
bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Omron M1 Compact
(HEM-4022-E)
bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Omron M1 Plus
(HEM-4011C-E)
bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Omron M2
(HEM-7117-E)
bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Omron M2
(HEM-7117-E8)
bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Omron M2
(HEM-7119-E)
bovenarm  n.g.  n.g.  n.g. OK aanbevolen
Omron M2
(HEM-7121-E)
bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Omron M2 Basic
(HEM-7116-E)
bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Omron M2 Basic
(HEM-7116-E2)
bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Omron M2 Basic
(HEM-7116-E8)
bovenarm  n.g.  n.g.  n.g. OK aanbevolen
Omron M2 Basic
(HEM-7120-E)
bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Omron M2 Compact
(HEM-7102-E)
bovenarm  n.g.  n.g.  n.g. OK aanbevolen
Omron M3
(HEM-7131-E)
bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Omron M3
(HEM-7200-E)
bovenarm  n.g.  n.g.  n.g. OK aanbevolen
 n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Omron M3
(HEM-7200-E2)
bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Omron M3
(HEM-7200-E8)
bovenarm  n.g.  n.g.  n.g. OK aanbevolen
Omron M3 Comfort
(HEM-7134-E)
bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Omron M3 Intellisense
(HEM-7051-E)
bovenarm  n.g.  n.g.  n.g. OK aanbevolen
Omron M3 IT
(HEM-7131U-E)
bovenarm  n.g.  n.g.  n.g. OK aanbevolen
Omron M3W
(HEM-7202-E)
bovenarm OK A/A OK  n.g. aanbevolen
Omron M4-I
(HEM-752-E)
bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Omron M5-I
(HEM-757-E)
bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
 n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Omron M6
(HEM-7001-E)
bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
 n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
 n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
OK A/A  n.g.  n.g. aanbevolen
OK A/A OK  n.g. aanbevolen
Omron M6
(HEM-7211-E)
bovenarm  n.g.  n.g.  n.g. OK aanbevolen
 n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Omron M6
(HEM-7211-E8)
bovenarm  n.g.  n.g. n.g. OK aanbevolen
Omron M6 AC
(HEM-7322-E)
bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Omron M6 Comfort
(HEM-7000-E)
bovenarm OK A/A  n.g.  n.g. aanbevolen
 n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Omron M6 Comfort
(HEM-7221-E)
bovenarm OK A/A  n.g.  n.g. aanbevolen
 n.g.  n.g.  n.g. OK aanbevolen
Omron M6 Comfort
(HEM-7221-E8)
bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
 n.g.  n.g.  n.g. OK aanbevolen
Omron M6 Comfort
(HEM-7223-E)
bovenarm  n.g.  n.g.  n.g. OK aanbevolen
Omron M6 Comfort
(HEM-7321-E)
bovenarm n.g.  n.g.  n.g. OK aanbevolen
Omron M6 Comfort IT
(HEM-7322U-E)
bovenarm  n.g.  n.g.  n.g. OK aanbevolen
Omron M6W
(HEM-7213-E)
bovenarm OK A/A  n.g.  n.g. aanbevolen
Omron M7
(HEM-780-E)
bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
 n.g. A/A  n.g.  n.g. aanbevolen
 n.g. B/B  n.g.  n.g. aanbevolen
 n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Omron M10-IT
(HEM-7080IT-E)
bovenarm OK A/A  n.g.  n.g. aanbevolen
 n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Omron MX2 Basic
(HEM-742-E2)
bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Omron MX3 Plus
(HEM-742-E)
bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Omron SEM-1
(HEM-7051-C12)
bovenarm n.g. n.g. OK n.g. aanbevolen

 

Omron 637IT
(HEM-637-E)
pols OK B/A afgekeurd  n.g. twijfelachtig
 n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
 n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
 n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Omron R3 Intellisense
(HEM-6021-E)
pols  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Omron R3-I Plus
(HEM-6022-E)
pols  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Omron R5-I
(HEM-630-E)
pols  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Omron R6
(HEM-6000-E)
pols  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Omron R6
(HEM-6000-E7)
pols  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Omron R6
(HEM-6052-E)
pols  n.g.  n.g. OK n.g. aanbevolen
Omron R6
(HEM-6052-E7)
pols  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Omron R7
(HEM-637-E7)
pols  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Omron R7
(HEM-637-IT)
pols  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Omron RS1
(HEM-6120-E)
pols  n.g.  n.g.  n.g. OK aanbevolen
Omron RS2
(HEM-6121-E)
pols  n.g.  n.g.  n.g. OK aanbevolen
Omron RS3
(HEM-6130-E)
pols  n.g.  n.g.  n.g. OK aanbevolen
Omron RS6
(HEM-6221-E)
pols  n.g.  n.g.  n.g. OK aanbevolen
Omron RS8
(HEM-6310F-E)
pols  n.g.  n.g.  n.g. OK aanbevolen
Omron RX3
(HEM-640-E)
pols  n.g.  n.g. OK  n.g. twijfelachtig

Bloeddrukmeter Oregon

Merk Type USA UK EU2002 EU2010 Advies DABL
Oregon Scientific BPU 330 bovenarm n.g. n.g. OK n.g. aanbevolen
Oregon Scientific BPW810  bovenarm  n.g.  n.g. OK n.g. twijfelachtig

Bloeddrukmeter Panasonic

Merk Type USA UK EU2002 EU2010 Advies DABL
Panasonic EW3106 bovenarm  n.g.  n.g. OK n.g. aanbevolen
Panasonic EW3109 bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen

Bloeddrukmeter Pangao

Merk Type USA UK EU2002 EU2010 Advies DABL
Pangao PG-800B11 bovenarm  n.g. A/A n.g. OK aanbevolen
Pangao PG-800A11 pols  n.g. A/A  n.g. OK aanbevolen

Bloeddrukmeter Pic Solution

Merk Type USA UK EU2002 EU2010 Advies DABL
Pic Solution (Artsana)
Pic Indolor (Artsana)
Classic Check (100)
bovenarm  n.g.  n.g. OK n.g. aanbevolen
Pic Solution (Artsana)
Pic Indolor (Artsana)
Classic Check (200)
bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Pic Solution (Artsana)
Pic Indolor (Artsana)
Comfort Check
bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Pic Solution (Artsana)
Pic Indolor (Artsana)
CS 410
bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Pic Solution (Artsana)
Pic Indolor (Artsana)
CSI 610
bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Pic Solution (Artsana)
Pic Indolor (Artsana)
Daily Check
bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Pic Solution (Artsana)
Pic Indolor (Artsana)
Digit Extra
bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Pic Solution (Artsana)
Pic Indolor (Artsana)
Digit Smart
bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Pic Solution (Artsana)
Pic Indolor (Artsana)
Help Check
bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Pic Solution (Artsana)
Pic Indolor (Artsana)
Mamy Check
bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Pic Solution (Artsana)
Pic Indolor (Artsana)
My Check
bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Pic Solution (Artsana)
Pic Indolor (Artsana)
One Check
bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
Pic Solution (Artsana)
Pic Indolor (Artsana)
Personal Check
bovenarm  n.g.  n.g. OK n.g. aanbevolen
Pic Solution (Artsana)
Pic Indolor (Artsana)
Self Check
pols n.g.  n.g. OK n.g. aanbevolen
Pic Solution (Artsana)
Pic Indolor (Artsana)
Travel Check
pols  n.g.  n.g. OK n.g. aanbevolen

Bloeddrukmeter Polygreen

Merk Type USA UK EU2002 EU2010 Advies DABL
Polygreen K-Jump
KP-7670
bovenarm n.g. n.g.  n.g. OK aanbevolen
Polygreen K-Jump
KP-7770
bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen

Bloeddrukmeter Rossmax

Merk Type USA UK EU2002 EU2010 Advies DABL
Rossmax CF175 bovenarm  n.g.  n.g.  n.g. OK aanbevolen
Rossmax ME 701 series bovenarm  n.g. A/A OK  n.g. aanbevolen
Rossmax S150 pols  n.g. n.g. n.g. OK aanbevolen

Bloeddrukmeter Samsung

Merk Type USA UK EU2002 EU2010 Advies DABL
Samsung SBM-100A pols  n.g.   n.g. afgekeurd  n.g. niet aanbevolen

Bloeddrukmeter Seinex

Merk Type USA UK EU2002 EU2010 Advies DABL
Seinex SE-9400 bovenarm   n.g. n.g. OK  n.g. aanbevolen

Bloeddrukmeter Sensacare

Merk Type USA UK EU2002 EU2010 Advies DABL
Sensacare SAA-102 (Standard) bovenarm OK A/A OK n.g. aanbevolen
Sensacare SAW-102 (Standard) pols OK B/B OK  n.g. aanbevolen

Bloeddrukmeter Spengler

Merk Type USA UK EU2002 EU2010 Advies DABL
Spengler K-Jump
KP7500D
bovenarm  n.g.   n.g. OK  n.g. aanbevolen
Spengler K-Jump
Pro M
bovenarm   n.g.   n.g. OK  n.g. aanbevolen

Bloeddrukmeter Taidoc

Merk Type USA UK EU2002 EU2010 Advies DABL
Taidoc U-Right TD-3124 bovenarm   n.g.   n.g.  n.g. OK aanbevolen

Bloeddrukmeter Thermor

Merk Type USA UK EU2002 EU2010 Advies DABL
Thermor Bios BD215 bovenarm  n.g.  n.g.  n.g. OK aanbevolen

Bloeddrukmeter Transtek

Merk Type USA UK EU2002 EU2010 Advies DABL
Transtek TMB-986 bovenarm   n.g.   n.g. OK   n.g. aanbevolen
Transtek TMB-1491 bovenarm   n.g.   n.g. n.g. OK aanbevolen
Transtek TMB-988 pols n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen

Bloeddrukmeter UEBE Visomat

Merk Type USA UK EU2002 EU2010 Advies DABL
UEBE Visomat Comfort 20/40 bovenarm n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
UEBE Visomat Comfort E (Ref 24016) bovenarm  n.g.  n.g.  n.g. OK aanbevolen
UEBE Visomat Comfort Eco bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
UEBE Visomat Comfort Eco (Ref 24026) bovenarm  n.g.  n.g.  n.g. OK aanbevolen
UEBE Visomat Comfort Form bovenarm  n.g.  n.g. OK  n.g. aanbevolen
UEBE Visomat Double Comfort bovenarm  n.g.  n.g.  n.g. OK aanbevolen
UEBE Visomat Handy pols  n.g.  n.g. OK n.g. aanbevolen

Bloeddrukmeter Visicor

Merk Type USA UK EU2002 EU2010 Advies DABL
Visicor HM40 pols  n.g. n.g. OK  n.g. aanbevolen

Bloeddrukmeter Welch-Allyn

Merk Type USA UK EU2002 EU2010 Advies DABL
Welch-Allyn transtelephonic home monitor bovenarm OK n.g. n.g. n.g. twijfelachtig

Bloeddrukmeter Blokker

Laten we voor het gemak eens de webshop van de Blokker bij langs gaan en kijken hoe de bloeddrukmeters van de Blokker scoren wat betreft betrouwbaarheid.

Van goedkoop naar duur heeft de blokker te koop:

Cresta bloeddrukmeter BPM610X

Niet getest, dus geen gegevens over de nauwkeurigheid beschikbaar door het DABL instituut. In de test van de consumentenbond scoorde deze meter erg slecht, en de hartstichting adviseert deze bloeddrukmeter niet.

In het Belgische onderzoek scoort en andere meter van het merk Cresta wel voldoende. Helaas heb je daar voor deze meter weinig aan.

Medisana MTS bloeddrukmeter

Niet gevalideerd door het DABL instituut, komt slecht uit de test van de consumentenbond en de hartstichting adviseert deze bloeddrukmeter niet.

Tristar bloeddrukmeter bd-4601

Niet gevalideerd door het DABL instituut, niet getest door de consumentenbond en de hartstichting adviseert deze bloeddrukmeter niet.

Beurer BC 31 bloeddrukmeter

Niet gevalideerd door het DABL instituut. Andere meters van hetzelfde merk wel maar dit type is niet getest. Evenmin getest door consumentenbond. En niet gevalideerd door het DABL instituut betekent ook dat de hartstichting deze meter niet adviseert.

Beurer BC 30 bloeddrukmeter

Niet gevalideerd door het DABL instituut, dus ook geen positief advies van de hartstichting. Niet getest door de consumentenbond.

Beurer BM 26 bloeddrukmeter

Niet gevalideerd door het DABL instituut, dus geen positief advies van de hartstichting. Niet getest door de consumentenbond.

Medisana BUA50

Niet gevalideerd door het DABL instituut, geen positief advies van de hartstichting. Niet getest door de consumentenbond.

Beurer BM 40 bloeddrukmeter

Niet gevalideerd door het DABL instituut, geen positief advies van de hartstichting. Niet getest door de consumentenbond.

Braun BPW4100 Truescan

Hoera, een bloeddrukmeter die wel gevalideerd is door het DABL instituut, deze meter wordt zelfs aanbevolen en heeft de EU2010 test goed doorstaan.

Ondanks dat heeft de hartstichting deze meter niet als aanbevolen op de site staan. Dat is vreemd omdat de hartstichting de gegevens van het DABL instituut gebruikt om vast te stellen welke meters goed zijn.

Sterker nog de hartstichting voert zelf geen metingen uit, het zijn de onderzoeken van het DABL instituut die een meter goedkeuren of afkeuren. Maar dan komt de hartstichting niet met dezelfde lijst met goedgekeurde meters.

Het DABL instituut heeft veel meer meters getest en goedgekeurd dan het summiere lijstje dat de hartstichting als goede meters aangeeft.

Deze bloeddrukmeter is nogmaals wel gevalideerd door het DABL instituut!

Medisana MTP

Niet gevalideerd door het DABL instituut, niet aanbevolen door de hartstichting. Niet getest door de consumentenbond.

Medisana Connect BW300

Niet gevalideerd door het DABL instituut, niet aanbevolen de hartstichting. Niet getest door de consumentenbond.

Medisana MTX

Niet gevalideerd door het DABL instituut, niet aanbevolen de hartstichting. Niet getest door de consumentenbond.

Medisana BU550 Connect

Niet gevalideerd door het DABL instituut, niet aanbevolen de hartstichting. Niet getest door de consumentenbond.

Medisana BU575 Connect

Niet gevalideerd door het DABL instituut, niet aanbevolen de hartstichting. Niet getest door de consumentenbond.

Bloeddrukmeter Beurer:

Over het merk Beurer wil ik nog wel zeggen dat een heleboel bovenarmmeters wel goedgekeurd zijn. Een onderzoek van de Belgische overheid heeft de Beurer BM 20 getest, die scoorde wel voldoende.

Echter, het hele assortiment van de Blokker wat betreft Beurer zijn net die, die niet gevalideerd zijn.

Een gemiste kans als je het mij vraagt.

Bloeddrukmeter Medisana:

De Medisana MTC 51130 en de happy life 30511 zijn in het Belgische onderzoek wel goedgekeurd. Dit merk scoort bij de test van de consumentenbond slecht. Geen enkele meter gevalideerd door het DABL instituut of een positief aankoopadvies van de hartstichting.

Bloeddrukmeter Lidl (Sanitas)

Alle bloeddrukmeter bij de Lidl zijn van het merk Sanitas. Geen enkele meter van dit merk wordt door het DABL instituut gevalideerd, staat niet op de lijst van goed meters bij de hartstichting en ook de consumentenbond heeft dit merk niet getest. Ook in het Belgische onderzoek naar bloeddrukmeters komt dit merk niet voor.

Op de website van Sanitas zie ik dat een meter identiek is aan KD-5915, wat een meetstandaard is voor de EU2010 goedkeuring. Echter, zonder validatie van de ESH, de European Society of Hypertension zegt dat natuurlijk niet zoveel.

Wel komt de Sanitas SBM 38 goed uit de test bij testmagazin.de

Bloeddrukmeter Aldi (Levita) (Medion)

Het merk bloeddrukmeter dat de Aldi verkoopt is Levita. Net als alle andere bloeddrukmeters in deze prijsklasse heeft deze meter geen DABL validatie. De meter vind ik niet terug in andere testen zoals die van de consumentenbond of het Belgische onderzoek. Ook kon ik geen Duitse testen over dit merk vinden.

Sterker nog, probeer de fabrikant Levita maar eens te vinden op het internet!

Een ander merk dat de Aldi verkoopt is Medion. Een Medion bloeddrukmeter kost ongeveer 30 euro. Dus wat betreft de prijs praat je echt maar over een of twee tientjes verschil tussen een door DABL geadviseerde meter en eentje waar je geen zekerheid over hebt.

Tot slot:

Uit het Belgische onderzoek bleek dat ongeveer 85% van de bloeddrukmeters een correcte meting gaf. Let wel, dat is 15% dat nieuw al niet deugt. Dat is 1 op de 6.

Ga maar na dat na verloop van tijd steeds minder meters nauwkeurig blijven meten.

Dus regelmatig een keer je meter laten controleren is zeker belangrijk. Dit kan je huisarts voor je doen. Als kennissen of vrienden hebt die ook een goede bloeddrukmeter hebben meet dan is met de ene meter aan je ene arm en de ander aan je andere arm, als het goed is moet het verschil minimaal zijn.

Als ik je zou mogen laten kiezen welke bloeddrukmeter je neemt dan zou ik je sowieso adviseren om een bloeddrukmeter aan te schaffen die je bloeddruk meet om je bovenarm.

Daarnaast moet de bloeddrukmeter sowieso op de lijst van het DABL instituut staan.

Het beste is een meter die zowel de Engelse, de Amerikaanse en de Europese testen doorstaat. Het minimale is een positief advies van het DABL instituut.

Ik heb voor het gemak even die Braun 4100 bloeddrukmeter van de Blokker op prijsvergelijk gegoogeld. Deze meter, die goedgekeurd is door het DABL instituut kost ongeveer 45 euro.

Een door het DABL instituut goedgekeurde polsmeter van hetzelfde merk kost nog eens tien euro minder. Echter, een bovenarmmeter is minder gevoelig voor beweging, dus ik zou dat tientje niet uit willen sparen.

Heel willekeurig: een Omron M10-IT, die op alle testen goed scoort kost 85 euro. De goedkoopste Omron (Omron M2) met DABL aanbeveling kost ongeveer 40 euro (nu in de aanbieding bij thuistesters).

Ga er maar vanuit dat een door het DABL goedgekeurde meter ongeveer 40 euro kost. Dus een goede meter kost je twee tientjes meer dan een of ander niet gekeurd apparaat de je in de aanbieding koopt voor 19,95.

Mijn advies: Geef die twee tientjes extra uit. Of nog beter, pak de lijst erbij en speur op een prijsvergelijkingswebsite naar een goede deal. Wellicht dat je een door het DABL instituut goedgekeurde meter wel voor 30 of 35 euro kunt krijgen als je goed zoekt.

Bronnen:

http://economie.fgov.be/nl/binaries/verslag_campagne_bloeddrukmeters_NL_tcm325-82899.pdf

http://www.dableducational.org/sphygmomanometers/devices_2_sbpm.html

http://www.consumentenbond.nl/bloeddrukmeter/

http://www.eshonline.org/

http://etm-testmagazin.de/seitensuche?q=blutdruckmessger%C3%A4te

Nieuwe Doorbraak!

Veilig en snel je bloeddruk verlagenLees hieronder verder:

Voordelen van een Bloeddrukmeter

Voordelen van een Bloeddrukmeter

Te Hoge Bloeddruk Behandelen

Te Hoge Bloeddruk Behandelen

Over de auteur:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.

Lees verder.

Laat van je horen door hieronder een reactie te geven:

Your email address will not be published. Required fields are marked

  1. Zie nu helemaal door de bomen het bos niet meer. Wat is nu de beste bovenarms bloeddruk meter?????

  2. Zeer uitgebreid relaas over bloeddrukmeters waarvoor mijn complimenten. Wat wij uit onze (medische) praktijk weten is dat de meest betrouwbare bloeddrukmeters die van het merk Omron zijn. Omron is marktleider op het gebied van bloeddrukmeters en het drukmechanisme wordt nog altijd in Japan met hun beroemde precisie gefabriceerd en uitgebreid getest. Huisartsen, verloskundigen en andere medisch specialisten gebruiken Omron en adviseren dit merk ook aan patiënten die thuis bloeddruk gaan meten of willen meten.

  3. Bij hoogvli verkopen ze de BDA 432 bloeddrukmeter voor 15€, is deze bloeddrukmeter te vertrouwe?

    1. Ik heb er persoonlijk geen ervaring met dit model. Iemand van de lezers die hier meer over kan vertellen?

  4. Beste,
    De bloeddrukmeter Levita van Aldi, valt onder Transtek Medical electronics, en heeft het nummer TMB-1491

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
1 Shares
Tweet
Pin1
Share