Gevolgen van brandend maagzuur of Gastro Esofagaal Reflux

2017-01-16T05:35:09+01:00november 22nd, 2013|Gastro Esofagaal Reflux|4 Reacties

Laatste update: door

Gevolgen van brandend maagzuur of Gastro Esofagaal Reflux

Als je regelmatig last hebt van zuurbranden dan is de kans groot dat je antacidum medicatie (maagzuur remmende) hebt gebruikt. Het kan goed zijn dat je bij de drogisterij maagzuurremmers haalt of zelfs voorgeschreven medicatie.

In een vorig artikel heb ik al gehad over de effecten van maagzuurremmers. Hier heb ik toch aardig wat reacties op gekregen en heb daarom besloten om een uitgebreider artikel te schrijven over de lange termijn gevolgen van brandend maagzuur.

Als health coach vind ik het belangrijk om mensen een natuurlijk alternatief te laten zien voor gezondheidsklachten. Natuurlijk is medicatie essentieel wanneer je te kampen hebt met serieuze gezondheidsklachten. Echter, met het grote aanbod medicatie worden geneesmiddelen te snel voorgeschreven.

Weliswaar worden we nu aanzienlijk ouder mede dankzij medicatie, maar bij onverantwoord gedrag kan medicatie zelfs voor gezondheidsklachten zorgen! Dat laatste is zeker het geval bij brandend maagzuur medicatie zoals maagzuurremmers en blokkers.

Mensen met ernstige zuurbranden of Gastro Esofagaal Reflux hebben een effectieve behandeling nodig om verdere beschadigingen te voorkomen. Met name wanneer er sprake is van Barrett-slokdarm, hierbij is het onderste gedeelte van het slijmvlies van de slokdarm veranderd.

Bij een gezonde slokdarm heeft de slokdarm een gezonde witte kleur, bij een Barrett-slokdarm heeft het slijmvlies een roze kleur, dit lijkt erg veel op de maag zelf. Het grote risico bij Barrett-slokdarm is dat het risico op slokdarmkanker enorm toeneemt.

De vraag is natuurlijk, hoe ontstaat dan Barrett-slokdarm?

Dit kun je alleen krijgen bij chronische brandend maagzuur waarbij te vaak het slijmvlies beschadigd is geraakt door maagzuur.

Het is dus van groot belang om overmatige zuurbranden te voorkomen, dit om verdere beschadigingen aan de slokdarm te voorkomen. Zelfs wanneer je maar lichte mate last hebt van brandend maagzuur zul je actief bezig moeten zijn, met de preventie van de lange termijn gevolgen van zuurbranden.

Productie van maagsap

Het is erg interessant om te weten hoe het lichaam functioneert. Er zijn talloze wonderbaarlijke systemen die als doel hebben jouw gezond te houden. De maag heeft bijvoorbeeld gespecialiseerde cellen die extreem lage pH (1.5) kunnen weerstaan, dit natuurlijk om de spijsver