• 70 gezonde snacks zonder je schuldig te voelen

70 gezonde snacks zonder je schuldig te voelen

2016-01-20T02:51:45+01:00januari 20th, 2016|Gezonde Snacks|0 Reacties

Laatste update: door

70 gezonde snacks zonder je schuldig te voelengezonde snacks

Doe je je best om gezond te eten maar wil dat nog lang niet altijd lukken? Het maakt niet uit waar we zijn, zodra we het huis verlaten zien we op elke hoek een snackkraam, snoepautomaat of iets anders dat ons de optie biedt om binnen enkele minuten onze trek te stillen. Gezonde snacks zitten er dan niet meer in.

Maar als je zo blijft doorgaan, zul je de weegschaal al gauw naar boven zien gaan - en je gezondheid gaat achteruit. Bewerkte voedingsmiddelen zijn ontzettend slecht voor je. Ze bevatten meestal veel vet en veel suiker en stimuleren de genotcentra van je hersenen, zodat je blijft eten en blijft hunkeren. Voor je het weet heb je weer een ongezonde snack in handen. Het is een vicieuze cirkel waar geen eind aan komt, tenzij je er bewust iets aan doet.

Gezond snacken hoeft dan ook helemaal niet moeilijk te zijn. Een gezonde snack kun je binnen enkele minuten bereid hebben, bevat een flinke hoeveelheid voedingsstoffen en geeft je energie, maar bevat juist weinig calorieën.

Wellicht heb je het ontzettend druk elke dag en denk je nu dat je helemaal geen tijd hebt om snacks te bereiden. Zodra je echter onderstaand lijstje doorleest, zul je al gauw beseffen hoe makkelijk het kan zijn om je gezond te voeden.

Om het je gemakkelijker te maken om elke dag van een gezonde snack te kunnen genieten, heb ik in dit artikel maar liefst 70 gezonde snacks met minder dan 100 calorieën voor je op een rijtje gezet. Maar pas op, want door het lezen van het onderstaande lijstje heb je geen enkel excuus meer om ongezond te snacken!

Omdat alle snacks maximaal 100 calorieën bevatten, kun je geheel zonder schuldgevoel van drie snacks per dag genieten.

Smakelijk!

1. Chocolade banaan

Doop een halve bevroren banaan gedoopt in 2 theelepels gesmolten pure chocolade van minimaal 70% cacao. Plaats de banaan op een bord en laat de chocola stollen. Geniet!

2. Bevroren druiven

Plaats een kop druiven gedurende 3 uur in de vriezer. Lekkerder dan een ijsje!

3. Yoghurt met honing

Meng 1/2 kop magere Griekse yoghurt met 1 snufje kaneel en 1 theelepel honing. Eet smakelijk!

4. Kruidige sinaasappel

1 middelgrote sinaasappel, bestrooid met