• Top 10 meest gezonde voeding ooit!

Top 10 meest gezonde voeding ooit!

2016-01-23T03:13:13+01:00januari 23rd, 2016|Voedingsadvies|0 Reacties

Laatste update: door

Top 10 meest gezonde voeding ooit!gezonde voeding

Gezond eten is een belangrijk onderdeel van het leven. Velen van ons streven ernaar om zo gezond mogelijk te eten elke dag, maar weet je eigenlijk wel zeker dat je je zo gezond mogelijk voedt? Er zijn talloze 'superfoods' op de markt. De meesten zijn echter niet te betalen en komen ergens ver weg uit tropische gebieden. Jammer eigenlijk, want zo worden onze eigen superfoods, die gewoon rijkelijk op de markt te krijgen zijn, grotendeels genegeerd.

Met zoveel superfoods die beschikbaar zijn, is het moeilijk om te weten welke de meeste voordelen bieden. Daar wil ik je graag mee helpen. Ik heb namelijk een lijst van 10 voedingsmiddelen opgesteld die je elke dag zou moeten eten. En het wordt nog beter: de meeste van deze 'superfoods' zijn in elke supermarkt te krijgen voor weinig geld!

Op je gezondheid!

De meest gezonde voedingsmiddelen voor elke dag

1. Lijnzaad

Lijnzaad biedt een gemakkelijke manier om een ​​grote dosis vezels toe te voegen aan je dieet. Lijnzaad is heel gemakkelijk in de supermarkt verkrijgbaar en kan over salades, vis of eigenlijk elk type maaltijd of snack worden gestrooid. Om je een idee te geven van hoe gezond lijnzaad eigenlijk is: één eetlepel gemalen lijnzaad gestrooid over bijvoorbeeld ontbijtgranen, yoghurt of salade biedt bijna 3 gram vezels.

Volgens talloze studies biedt lijnzaad niet alleen veel vezels, maar is het ook een rijke bron van micronutriënten, waaronder essentiële vetzuren (alfa-linoleenzuur), vitamine B1, mangaan en vitamine B1, wat betekent dat ze een rijke bron van omega-3 vetten en antioxidanten zijn die het risico op een aantal gezondheidsproblemen verminderen, zoals hart-en vaatziekten, kanker en di