Hoog Cholesterol2017-02-27T08:34:06+01:00

Laatste update:

De beste adviezen om je cholesterolgehalte zonder de bijwerkingen van medicatie te verlagen!

Hoog cholesterol zonder medicatie verlagen?

*Tijdelijk Gratis* Download het boek de "29 Cholesterol Verlagers" om op een natuurlijke wijze je cholesterol naar de veilige waarden te verlagen!

cholesterol boek

De website is opgericht door Robert Jan Hendriks.

Oprichter OG, Voedingsdeskundige, Bestseller auteur

Hallo, mijn naam is Robert Jan Hendriks en ik deze aparte blog opgezet met als doel om de beste tips en adviezen te verzamelen om hoog cholesterol te verlagen en hart- en vaatziekten met een gezonde leefstijl te voorkomen.

Als je (mag ik je zeggen?) op dit moment last heeft van een te hoog cholesterolgehalte en een manier zoekt om dit te verlagen, dan zit je hier goed!

Steeds meer mensen hebben last van een te hoog cholesterolgehalte en staat hand in hand met een veel groter risico op de ontwikkeling van hart- en vaatziekten! Daarnaast slikken inmiddels meer dan een miljoen Nederlanders cholesterolverlagende medicatie met vaak veel bijwerkingen. Dat terwijl je met het juiste voedingspatroon en routines veel kunt doen om je cholesterol te verlagen.

Als je als doel hebt om zonder medicatie je cholesterol te verlagen of tenminste te verbeteren - download dan eerst mijn gratis ebook met 29 adviezen om je cholesterol te verlagen. Neem ook zeker even een kijkje op de blog hieronder! Succes!

De laatste blogs, tips en trends over hoog cholesterol natuurlijk verlagen op een rijtje:

De verschillende soorten cholesterol

Cholesterol|

Het cholesterolgehalte in de bloedbaan wordt gereguleerd door de lever. Na een maaltijd wordt het cholesterol uit het voedsel geabsorbeerd uit de dunne darm en gemetaboliseerd en opgeslagen in de lever. Het cholesterol dat het lichaam nodig heeft, kan dan door de lever worden uitgescheiden. Wanneer er teveel cholesterol aanwezig is in het lichaam, kan het zich gaan ophopen langs de wanden van de slagaders, waardoor deze nauwer worden. Dit opgehoopte cholesterol heet ook wel ‘plaque’.

Honing werkt om te hoog cholesterol te verlagen

Cholesterol|

Vind jij het lastig om suiker te laten staan en om minder zoet te eten terwijl je bezig bent om je cholesterol te verlagen? Onder bepaalde omstandigheden kan honing je helpen om je cholesterolniveau te verlagen en om de verhouding LDL-cholesterol en HDL-cholesterol te verbeteren. Er zijn nu een paar onderzoeken uitgevoerd naar de werking van honing op je cholesterol en het kan je cholesterol met maar liefst 7 procent verlagen. Hoe dit allemaal werkt, waar je de juiste honing kunt krijgen en met wat voor recepten je dan kunt werken heb ik in dit blog beschreven, lees vooral verder.

Garnalen en cholesterol: een goede combinatie?

Cholesterol voeding|

Er worden online veel vragen gesteld over garnalen en cholesterol. Over het algemeen zijn veel mensen bezorgd over het cholesterolgehalte in voedingsmiddelen zoals vlees, eieren en zuivelproducten. In het geval van de garnaal is het verhaal over cholesterol anders, omdat een aantal onderzoeken hebben aangetoond dat het hoge percentage ‘goede vetten’ in garnalen de invloed van cholesterol vermindert en dat de overgrote meerderheid van mensen gewoon garnalen kunnen eten als onderdeel van een evenwichtig dieet.

Cholesterol medicijnen zonder statines en natuurlijke middelen tegen cholesterol

Cholesterol|

Cholesterolmedicijnen zijn soms een noodzakelijk kwaad. Vooral als je net de diagnose hebt gekregen dat je cholesterol te hoog is kan een arts ervoor kiezen om je medicijnen te geven om het cholesterol direct te verlagen. Meestal hebben die medicijnen statines, maar dat is niet voor iedereen gezond. Daarom heb ik cholesterolmedicijnen zonder statines opgezocht en welke bijwerkingen ze hebben. Dan kun je zelf de keuze maken welk medicijn het beste bij je past. Daarnaast staan in dit artikel ook natuurlijke stappen die je kunt ondernemen om de werking van het medicijn extra te ondersteunen.

Eieren en cholesterol: is dat een goede combinatie?

Cholesterol voeding|

De meeste mensen denken dat eieren en cholesterol geen goede combinatie is. Maar de waarheid over eieren, als het tenminste gaat over het effect op je cholesterolgehalte, is veel complexer. Gewoon zeggen dat eieren slecht voor je cholesterolgehalte zijn, is een onderdeel van één van de grootste mythen over cholesterol tot nu toe. Het goede nieuws is dat dit artikel dieper zal ingaan op de relatie tussen eieren en cholesterol en dat je in dit artikel alles leert wat je moet weten over dit onderwerp.

Load More Posts
2 Shares
Tweet
Pin1
Share1