Fibromyalgie

De beste adviezen om fibromyalgie op een natuurlijke wijze aan te pakken.

Fibromyalgie klachten op een natuurlijke wijze direct verminderen?

*Tijdelijk Gratis* Download het boek de "20 Effectieve Tips Tegen Fibromyalgie" om op een natuurlijke wijze fibromyalgie drastisch te verminderen!

fibromyalgie tips boek

De website is opgericht door Robert Jan Hendriks.

Oprichter OG, Voedingsdeskundige, Bestseller auteur

Hallo, mijn naam is Robert Jan Hendriks en welkom op de speciale fibromyalgie blog van OptimaleGezondheid.com. Je bent op deze website terecht gekomen omdat je waarschijnlijk last hebt van fibromyalgie of je wilt over dit onderwerp wat meer informatie hebben. Dan ben je op deze website op het goede adres!

Fibromyalgie is een aandoening waar veel vrouwen last van hebben. Niet alleen vrouwen hebben hier last van, maar meer dan 80% die last heeft van fibromyalgie is een vrouw.

Fibromyalgie is geen levensbedreigende aandoening, maar dit betekent niet dat het een pretje is. Als je last hebt van fibromyalgie weet je wat je symptomen zijn. Woorden als chronische niet stoppende pijn, oververmoeidheid, duizeligheid, migraine aanvallen, slecht slapen, slechte stoelgang, pijn in de darmen en erge spierpijn komen je maar al te bekend voor.

Je bent niet de enige persoon die er last van heeft, maar ondanks de vele klachten is de oorzaak van fibromyalgie nog niet bekend.  Wel is er een aantal behandelingen beschikbaar die de pijn en de symptomen verlichten! Ik ben gezondheidscoach van beroep en de laatste tijd heb ik veel mensen (vrouwen vooral) geholpen met het verlichten van de pijn en de lastige symptomen van fibromyalgie.

Hierdoor ben ik me gaan verdiepen in deze aandoening en ben tot een paar  conclusies gekomen. Fibromyalgie is een chronische aandoening, die NIET je hele leven hoeft te beïnvloeden.

De eerste stap is om het gratis ebook te downloaden - hierin tref je direct een aantal handige tips aan om de pijn en vermoeidheid te verminderen. Succes!

De laatste blogs, tips en trends over fibromyalgie natuurlijk behandelen op een rijtje:

Fibromyalgie behandeling met bijengif

Fibromyalgie|

Voor fibromyalgie zijn veel alternatieve behandelingen. Ook een behandeling met bijengif is onderzocht. Uit het onderzoek komen veel verschillende resultaten, waardoor het nog niet medisch wordt aanbevolen. Voor de ene persoon werkt deze therapie geweldig terwijl de andere persoon erg veel last heeft van het bijengif. Lees in dit artikel hoe de fibromyalgie behandeling met bijengif werkt en welke andere alternatieve behandelingen tegen fibromyalgie je nog meer kunt uitproberen.

Wat is secundaire fibromyalgie?

Fibromyalgie|

Is je fibromyalgie primair of secundair? Dit is een feit dat vaak over het hoofd wordt gezien of waar makkelijk overheen wordt gepraat. Fibromyalgie kent namelijk twee vormen, en kan primair zijn, wat ook wel bekend staat als idiopathische fibromyalgie, of secundair. Bij primaire fibromyalgie zijn de oorzaken onbekend, terwijl we van secundaire fibromyalgie wel weten (of in ieder geval een idee hebben) waarom zich dit ontwikkeld. Primaire fibromyalgie is overigens de meest voorkomende vorm.

25 Tips tegen fibromyalgie klachten

Fibromyalgie|

Fibromyalgie is een vreselijke ziekte die vaak lastig gediagnosticeerd kan worden. De ziekte kenmerkt zich door pijn, vermoeidheid, angsten en meer klachten. Om de waarde van je leven te verbeteren ondanks de fibromyalgie heb ik 25 tips om met beweging, voeding, ontspanning en meer de fibromyalgie klachten te verminderen.

Lidocaïne Injectie bij Fibromyalgie: de stand van zaken

Fibromyalgie|

Op het gebied van pijnbestrijding bij fibromyalgie worden nog regelmatig nieuwe interessante bevindingen gedaan door wetenschappers. Lees meer over het onderzoek naar behandeling van fibromyalgie met lidocaïne injecties en de onverwachte onderzoeksresultaten die uit het onderzoek naar boven kwamen en die mogelijk weer nieuwe deuren openen voor behandeling in de toekomst.

Andullatietherapie: Wat is het en voor wie?

Fibromyalgie|

Zo nu en dan worden twee bestaande behandelmethoden gecombineerd en samen werken deze behandelmethoden vaak sterker dan elk apart. Neem bijvoorbeeld de voordelen van massage en warmte gecombineerd, iets wat in kuuroorden al eeuwen wordt toegepast, maar dan in een nieuw jasje: andullatietherapie!

Top 10 pijlers tegen fibromyalgie klachten

Fibromyalgie|

Al 40 jaar doet men onderzoek naar wat nou de onderliggende oorzaak van fibromyalgie is. De laatste tien jaar zijn er onderzoeken gedaan naar de link tussen fibromyalgie en het centrale zenuwstelsel. Op basis van deze nieuwe onderzoeksresultaten is het mogelijk om fibromyalgie vanuit andere perspectieven te behandelen om zo betere resultaten te boeken. Lees meer over kennis tot nu toe over fibromyalgie en welke behandelmethodes het meeste effect hebben.

Load More Posts